17. kesäkuuta 2019

Williamin tytär?

Lehtoakileija 'William Guinness'
Tilasin joskus vuosia sitten 'William Guinness'-akileijan siemeniä. Niistä kasvatetut taimet kasvoivat mökkipuutarhassa ja sieltä siirsin muutaman yksilön tänne kotipihalle. 'William Guinness'- akileijan tumma purppura, miltei musta väri tekee siitä todella kauniin.

Kasvatin samaan aikaan alla olevaa hempeän vaaleansinistä akileijaa, jonka lajikenimi on jo unohtunut. Niitäkin siirsin mökiltä kotipihalle silloin muutama vuosi sitten.


Akileija on siitä kiva, että se risteytyy. Joskus siis siementaimista tulee erikoisia yksilöitä. Nämä kaksi edellä mainittua ovat asustelleet neljä vuotta samassa kukkapenkissä. Kenties ne olivatkin päättäneet lisääntyä keskenään ;)


Tontilta löytyy nyt huikean ihana tyllihame. Ihan selvästi siis Williamin tytär ;)
Puutarha yllättää välillä ;)


29 kommenttia:

 1. Ui jui jui mikä kaunotar! Akileijoissa on kyllä häkellyttävän kauniita risteytymiä. Siksi kaikkia siementaimia ei voi kitkeä ennen kuin on nähnyt niiden kukan.

  VastaaPoista
 2. Kylläpä onkin neidolla hieno hame! Ihastuttava <3

  VastaaPoista
 3. Tytär on pistänyt parasta päälle! Ihanainen akileijaperhe!

  VastaaPoista
 4. Kauniita akileijoja! Hauska tuo risteytys!

  VastaaPoista
 5. Aivan ihana yhdistelmä on tullutkin! Ihan täysosuma!! Ostin itsellenikin pari erilaista akileijaa tavallisten lehtoakileijojen joukkoon uusien yhdistelmien toivossa, aika näyttää...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, mökillä kasvaa enemmän akileijoja, joten siellä on useampia variaatioita. Ei kuitenkaan tälläistä :)

   Poista
 6. Nyt on isä-William ylpeä, kun noin kauniin tyttären on maailmaan saattanut.

  VastaaPoista
 7. Oijoi, mikä kaunotar! <3 Vahvat värit ja muhkea hame! Vanhempien geeniperimät ovat osuneet täydellisesti yhteen ja tytär on perinyt kummaltakin parhaat ominaisuudet.

  VastaaPoista
 8. Upea kaunokainen, tuollaisen hameen voisi itsekin haluta! Kannatti kasvattaa erilaisia vanhempia vieretysten:)

  VastaaPoista
 9. Ihana kaunotar minullakin on alkanut kukkia uusia lajeja kävin eilen mökillä pika pikaa pitää tutustua paremmin. Toivottavasti siellä on myös kaunottaria ihailtavana.

  VastaaPoista
 10. Ooh, Williamin tytär on oikea kaunotar ja liehuhelma!
  Akileijat tekevät mahtavia variaatioita risteytyessään.

  VastaaPoista
 11. Ompas oikea kaunotar. Minullakin kasvaa puutarhassa akileijaa tosin kaikki ovat violetti ja peruja vanhasta pihassa mihin talo rakennettiin.

  VastaaPoista
 12. Wau, Williamin tytär on todella upea!

  VastaaPoista
 13. Wau mitkä värit! Pitääkim pistää tup William Guinness korvan taakse. Itsellä muutama akileija puutarhassa ja tykkään kun pistävät esiin matalampien perennojen seasta. Yhden olen tuonut myös äitini mökiltä ja pari olen ostanut. Risteymiä odotan innolla.

  VastaaPoista

Kiva kun kävit kommentoimassa :)