9. kesäkuuta 2019

Köynnösportti jämäpaloista


Meillä oli vuosia metallinen kaariportti mökillä metsäpuutarhaan vievällä polulla. Siinä kasvoi komeasti tarha-alppikärhö 'Riga'. Portti vääntyi lumen painosta jo toissa talvena, emmekä saaneet aikaiseksi mitään asian korjaamiseksi. Kärhö on kyllä voimissaan, mutta kasvoi sotkuna kesäpikkusydämen joukossa.

Nyt tähänkin asiaan tuli korjaus. Teimme nimittäin jämäpaloista köynnösportin. Meillä oli mökin alla jemmassa 5x5cm vahvuista puuta, josta sai rungon. Kapeaa rimaa riitti vain portin yläreunaan, joten sivuille tuli laitettua lautaa. Kauniinpi olisi jos olisi ollut kapeaa rimaa enemmän, mutta kyllä tämä asiansa ajaa. Runkopuut kiinnitettiin metalliseen aitatolpan jalkaan. Nekin aitatolpan jalat ostettiin kotiin jotain aidanpätkää (jota ei tullut tehtyä) varten.


Kärhöä pitää alussa hieman avittaa kiipeämään, sillä tartuntakohtia on tässä meidän mallissa aika harvassa ;) Sitä ei oikein erota kuvasta, mutta tuossa kesäpikkusydämen kanssa se kasvaa. Hieman sain versoja nostettua tuohon alemmalle tuelle.


Mökkireissuun mahtui lämpöä ja päivänpaistetta,
rankkaa sadetta ja ukkosen jyrinää.
Kunnon kesäkelit siis ;)


22 kommenttia:

 1. Siinä meni taas jämät hyätykäyttöhön ja tuloksena asialline ia kestävä köynnösportti. Yhtään ei pistä silimähän, että materiaalit vaihtuu ja pian se kuitenki peittyy kasvuston alle. Haagat kukkiivat pian siäläki.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, niin minäkin ajattelen, että kasvihan sen peittää ;)

   Poista
 2. Hieno portti. En olisi lainkaan kiinnittänyt huomiota materiaaliin, ellet olisi siitä maininnut. Meidän samantapaiseen porttiin laitoin väliin pätkän kananverkkoa auttamaan kärhön tarttumista. Verkko näkyy vain lähellä seisoessa, eikä pahasti siinäkään, kun kärhö peittää sen.
  Mökkimaisemanne on ihastuttava. Normikesään taitaa kuulua kaikki mainitsemasi ja juhannuksena annos rakeita päälle.

  VastaaPoista
 3. Köynnös kun pääseen kunnolla kasvuun, peittyy laudat. Todella hieno ja käytännöllinen. Teilä on niin ihana keidas siellä metsän siimeksessä.

  VastaaPoista
 4. Köynösportti on hieno ja sulautuu hurmaavaan pihapiiriinne kauniisti. <3

  VastaaPoista
 5. Kaunis portti ja sen ympäristö. 😊😊

  VastaaPoista
 6. Kaariportista tuli kiva, eiköhän kärhö sen löydä ja lähde kurottelemaan kohti taivasta.

  VastaaPoista
 7. Portti on hieno! Harrastan itsekin jämälaudoista rakentelua, viimeksi siltoja avo-ojien päälle viime kesänä.
  Vehreä ja hyvinhoidettu piha sinulla.:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No, ei se niin hyvinkään aina ole hoidettu ;)

   Poista
 8. Ihan käypä portti, eikä niitä lautojakaan kauaa näe, kunhan kärhö innnostuu kasvamaan :)

  VastaaPoista
 9. Kiva kaariportti ja mikä mukavampaa kun ei tarvinnut tarvikkeita lähteä hakemaan vaan löytyi omasta takaa.Se kun vielä harmaantuu hetkessä niin on kuin olisi siinä aina ollut.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, oli hyvä kun löytyi tarpeeksi tavaraa tuon tekoon ;)

   Poista
 10. Siitähän tuli ihan asiallisen näköinen portti. Hetki kyllä varmasti menee, että kärhö osaa lähteä kiipeilemään, mutta ajan kanssa :) Kaunista on mökkipihallasi nyt. Mukavaa viikkoa!

  VastaaPoista

Kiva kun kävit kommentoimassa :)