KOTIPIHAMuutimme tähän pieneen tönöön syksyllä 2014. Mökkipuutarhan runsauteen tottuneena rintamamiestalon tyhjä nurmipiha näytti kovinkin masentavalta. Tontilla ei kasvanut oikeastaan mitään muuta kuin pari vaahteraa ja yksi vanha, mutta tuottoisa luumupuu. Nyt tilanne on hieman toisenlainen ja tontilta löytyy lukuisia pensaita ja perennoja sekä muutama pikkupuu.
Kotipihani sijaitsee Keski-Suomessa III-kasvuvyöhykkeellä.

Etupihan maansiirrot on tehty kaivinkoneella, sillä maan muotoilu pois päin talosta viettäväksi vaati suuren maamassojen poisviennin. Muualla on sitten vastaavasti puuhasteltu ihan ruisvoimalla. Etupihalla minulla oli alusta alkaen suurinpiirtein selkeä kuva mitä tehdä, takapihalla vastaavasti meni vähän pipertelyksi ;)

Näkösuojaa tontilla ei vielä ole, sillä pensaat ovat vielä pieniä. Mökiltä toin runsaasti perennojen jakotaimia, joten ne alueet ovatkin melko runsaan näköisiä.
Taka-alalla on kasvihuoneelle pohjat ;)

...ja kesällä 2017 rakensimme kasvihuoneen
2019
2019

Ihan ei menny pihaprojekti alkuperäisten ideoiden mukaan. Niinhän se on, että ideoita tulee työtä tehdessä ja ajoittain se aiheuttaa säätämistä. Joskus enemmän, joskus vähemmän ;)

Tontin yläkulmassa on vielä purettava (ensin pitää tutkia voiko sen korjata) huonokuntoinen saunarakennus, siihen pitäisi tietysti saada uusi. Puutarhan raamit on kait nyt tässä, nyt voi sitten pikkuhiljaa hienosäätää ei niin kivoja kohtia ;)