16. kesäkuuta 2019

Ruusuja ja mielihyvää


Viime viikolla kotipihan ensimmäiset pensasruusut availivat nuppujaan. Niiden kukinta on aina yhtä tervetullut.

Teresanruusu
Juhannusmorsian

'Tove Jansson'Suviruusu
Tornionlaaksonruusu

Puutarhaharrastus on oikeastaan aika mukava harrastus. On niin palkitsevaa nähdä työnsä jälki ja se tuottaa suuren määrän mielihyvää.
Ilmaiseksi ei mikään tule, kaikenlaisia puutarhoja täytyy hoitaa, joitakin enemmän ja joitakin vähemmän. Työn suuruus riippuu yksilöstä, joku kokee jonkun asian työlääksi, toinen taas ajattelee, että pikkujuttu toikin homma.
Hetkessä ei mikään myöskään valmistu. Kasveilla ottaa aikansa juurtua ja kasvaa. Tarhurin on hyvä olla myös hieman kärsivällinen. Kaikki työ palkitaan kyllä ;)

Mukavaa sunnuntai-iltaa kaikille ;)

22 kommenttia:

 1. Ihania ruusuja. Avautuvat nekin niin hurjaa vauhtia, ettei perässä pysy.

  Olen viime aikoina miettinyt paljonkin puutarhahöperyyttäni. Tuntuu, että olen lähestulkoon onnellisin touhutessani mitä tahansa puutarhassa; kitkemistä, kaivamista, istuttamista, kanttaamista. Raskasta, mutta niin palkitsevaa. Miten hienoa onkaan katsella kättensä jälkiä, joista useimmat näkyvät nopeasti. Kasveille toki täytyy antaa aikaa, mutta siihen liittyvä odottaminen kasvattaa kärsivällisyyttä. Eniten nautin lämpiminä kesäiltoina puutarhassa kiertelyä. Saan siihen helposti kulumaan paljon aikaa, kun joka kukkaa täytyy katsoa suunnasta jos toisestakin, lehtiä käännellä ja versoja ihmetellä. Niin rauhoittavaa. Minulla on tuttuja, jotka eivät laisinkaan ymmärrä tällaista hurahdusta. Onneksi on tämä puutarhablogien maailma, jossa ymmärretään ja ollaan useimmat aika samanlaisia. Yhteinen hulluus se vasta hienoa onkin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hienosti kiteytetty👍 Kun vain voisi/jaksaisi vain vielä enemmän touhuta puutarhassa. Taas tuntuu että kesä hurahtaa ohi niin nopeasti. Viikon päästä jo juhannus. Olen nykyään alkanut tekemään niin, että käyn ensin puutarhassa kitkemässä ja pyörimässä ja sitten vasta tartun johonkin typerämpään sisätyöhön. Saan ulkoa puutarhasta voimaa💚

   Poista
  2. Ja Between; yhteinen hulluus se vasta hienoa tosiaan on! <3
   Olen niin onnellinen teistä jokaisesta puutarhahullusta ystävästä, joita olen blogien kautta saannut!!!

   Poista
  3. Between Joo, on tämä palkitsevaa hommaa. Tosin suorittajana näkee usein ensimmäisenä ne epäkohdat omassa puutarhassaan. Nykyään osaan olla jo hieman armollisempi itselleni.

   Minna Jep, sisähommat on sivuseikka näin kesällä ;)

   Riina Minäkin olen tyytyvänen että olen löytänyt puutarhaan hurahtaneet täältä :)

   Poista
 2. Between sanoi hyvin, yhteinen hulluus on hienoa. Minäkin saan puutarhasta voimaa, siellä stressi helpottaa, väsymys poistuu ja verenpaine laskee. Ei ollenkaan hassumpi harrastus.

  VastaaPoista
 3. Upeasti kuvatut ruusut! Minulla on aina perässähiihtäjän tunne, kun kaikki suloiset kukat löytyvät blogimaailmasta ainakin viikkoa tai kahta ennen kuin omalta pihalta :D Mutta tavallaan niistä saakin nautittua tuplasti pitemmän aikaa.

  VastaaPoista
 4. Upea ruusukattaus ja hienot istutusalueet. Tornionlaakson ruusua olen ennenkin ihastellut blogeissa ja nytkin se näyttää niin hienolta, vaan niin myös muutkin sinun ruusut!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, se on kaunis. Tekee vaan reilusti juurivesaa ;)

   Poista
 5. Oi miten hienon näköistä ! Ja niin hempeän kauniita ruusuja.

  VastaaPoista
 6. Ihanan siistiä ja kauniin rehevää! Puutarhassa vietetty työ tosiaan palkitsee myös katsojan. Aika, jonka puutarhallesi annat on suoraan verrannollinen sille, mitä mielihyvää siitä saat. Vaikka joskus on rättiväsynyt puutarhapäivän jälkeen, niin jo tieto siitä, miltä pihan näyttää antaa mielihyvää. Myös tuo kärsivällisyys on tärkeä juttu! Aina ei palkkio tule edes samana vuonna. Upea tuo Tove Jansson, se on omalla hankintalistallani! Nautinnollisia puutarhahetkiä sinulle!

  VastaaPoista
 7. Mahtava, miten nopeasti nuo ruusuympyräsi ruusut ovat kasvaneet!
  Muistan, kun istutit ne ja sieluni silmin näin jo miten kaunis paikasta tulee. Ja nyt se on jo noin mahtavan täyteläinen ja ruusut kukassa.
  Kyllä hyvällä kasvualustalla on suuri merkitys!
  Ruusuntuoksuista juhannusviikkoa! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, tuntuu kun ei olisi niin kovin kauan siitä kun istutin ne. Vaikka siis nyt taitaa olla viides kesä niillä. Ja tietysti näidenkin kanssa hieman valssasin, ei kaikkien kuitenkaan, mutta parin :D

   Poista
 8. Puutarhasi on kyllä ihana!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos:) Se osa mitä blogissa näytetään ;)

   Poista

Kiva kun kävit kommentoimassa :)