30. kesäkuuta 2019

Komeat laukat ja pari muuta kivaa


Valkoisen jättilaukan kukinto nousee komeasti metrin korkeuteen. Meillä siis huomattavasti korkeammalle kuin aiemmin kukkineet violetit sisarensa. Laukat muuten kellastuttavat lehtiään, joten ovat parhaimmillaan keskikorkeiden perennojen seassa. Tällöin kellastuvat lehdet jäävät piiloon.Puistoruusu 'Lumo' on aloittanut kukintansa. Se kasvattaa vankkoja versoja, eikä ole tehnyt juurivesaa. Pensas on kuitenkin meillä harvahko, joten kevätlannoitukseen täytyy luultavasti panostaa enemmän.Tarhakurjenpolvi kukkii runsaasti. Sitä onkin istutettu aika paljon takapihalle polun varteen. Tykkään sen kukinnan väristä tosi paljon. Kurjenpolvet ovat muutenkin kivoja kasveja, sillä niiden lehdistö pysyy kauniina kukinnan jälkeen. Kurjenpolvissa on valtava lajien kirjo, joten jokainen löytää varmasti mieleisensä.Puistoruusu 'Ilo' on kukkinut hurjasti. Se on kookas ja kaarevaoksainen pensas. Meillä se kasvaa tontin laidalla aidan vieressä. Versot ovat taipuisia, joten tämä sopisi kasvatettavaksi myös säleikköön tai muuhun tukeen. Ruususeuran sivuilla kerrotaan että sillä voisi korvata arempia köynnösruusuja, kasvuvyöhyke I–IV, melko varmasti myös V.
Tässä valossa kukka näyttää hennon vaaleanpunaiselta, mutta päivänpaisteessa sen väritys vivahtaa lohenpunaiseen.Mukavaa sunnuntaita!


16 kommenttia:

 1. Kommiit laukat on ja valakonen väriltään on hieno. Ehottomasti perennojen sekkaan pittää istuttoo, jotta kellastuvat lehet peittyy. Lumon kasvutapa on tuommonen harva, meilläkään se ei oo juurvesoja tehny, kaunis lehistökin väriltään siinä on. Joinakin talavina oksien kärkiä on palelluttanu. Ilo on ruusuissa tosissaan ilo. Lohenpunanen väri on hieno ja tätä pensasta piikittömyyden vuoks suosittelen lapsperheillekkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, meilläkin Lumosta on joskus talvella oksankärkeä paleltunut, joskus oksiakin. Tosiaan tuon Ilon piikittömyys on hyvä pointti :)

   Poista
 2. Kaunista! Ihanaa sunnuntaita. <3 :)

  VastaaPoista
 3. Ilo on kaunis, sitä pitänee harkita meillekin. Piikittömyys on hyvä plussa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaunis on, vähän ehkä liiankin kaarevaoksainen. En tideä mille näyttäisi jos ei tukeutuisi tuohon verkkoaitaan.

   Poista
 4. Lumo on täällä vasta yhden talven talvehtinut, mutta Ilo on ollut kolme vuotta. Komea puska, ja juurivesaa on tehnyt pari talteen otettua tapausta. Niistä tuli Iloa ystäville. Piikittömyys on ihan ehdoton plussa myös.

  VastaaPoista
 5. Kaunista on pihallasi!:)
  Kurjenpolvet ovat minunkin suosikkikasvejani: helppoja, kauniita ja kestäviä. Lisäksi taistelevat hyvin rikkakasveja vastaan, kun kasvavat niin tiheänä mattona. Ja laukat ovat upeita, vaikka moni onkin hoidossani (tai hoidon puutteesta) kuollut. Silti jokin niissä viehättää, jättilaukoissa varsinkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, suuri osa kurjenpolvista on kestäviä.

   Poista
 6. Minullakin on laukkoja ja ne on juuri sellaisessa paikassa missä ei pitäisi. Kaunis ruusu en tiennyt että piikittömiäkin on olemassa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Laukkojen siirto onnistuu ihan hyvin, jos niin tarvitsee tehdä ;)

   Poista
 7. Ihanat laukat ja muutkin kukat :) mukavaa alkavaa viikkoa!

  VastaaPoista
 8. Valkoiset laukat ovat niin kauniita! Tai ovat violetitkin, mutta meillä punaista talonseinää vasten valkoiset tulisivat upeasti edukseen. Vähän huonosti kuitenkin kukkivat, sillä viime syksynä istutetusta 20 laukasta vain kaksi kukki valkoisena, yksi violettina, loput leikkivät aikaisin kuihtuvia lehtiperennoja. Toivottavasti kukkivat edes ensi vuonna. Kaunis on 'Ilo', upeasti kukassa. Mukavaa heinäkuuta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jospa sitten ensi vuonna ;)
   Ilo on ihana ruusu.

   Poista

Kiva kun kävit kommentoimassa :)