23. kesäkuuta 2019

Kerrottu petunia kukassa


Kasvatin siemenestä petuniaa. Se onnistuikin oikeastaan aika hyvin. Loppuajan taimet saivat kasvaa kasvarissa, joten taimista tuli tosi topakoita. Istutin joku aika sitten taimet ruukkuihin nuppuisina, joten ei ollut mitään hajua mitkä värit tässä menee vierekkäin. Toisaalta osan pienemmistä olin koulinut pari kasvia samaan ruukkuun että senkin puoleen niitä on vähän paha mennä vaihtelemaan nyt ;)
Nuppuja on reilusti. Pitää muistaa kuvata näitä sitten kun kukinta pääsee kovasti vauhtiin ;)

24 kommenttia:

 1. Pinkki ja tumma sopivat kauniisti toistensa viereen! Hieno ruukkurivi muutenkin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, niin sopivat. Tuo punainen sattui samaan tumman lilan ja ostettu vaaleanlilan miljoonakellon kanssa. Heh. Melkoinen yhdistelmä🙄

   Poista
 2. Kaunis on petunian kukka!

  VastaaPoista
 3. Kaunis kukka ja ihanissa väreissä:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo. Minusta nuo lilan sävyt ovat ihania.

   Poista
 4. Oi, miten suloisia!
  Ja nämä omat siemenkasvatukset tekevät kasveista vieläkin rakkaampia ja arvokkaampia.
  Ihanaa juhannussunnutaita! <3

  VastaaPoista
 5. Ihania! :) Kiva että siemenkasvatus onnistui. Itse olen mielessäni hurrannut nyt, kun omat siemenkasvatukseni ovat kevään vastoinkäymisistä huolimatta onnistuneet viimeistään uudella yrittämällä. Petunioita en halunnut tahmaamaan parveketta, mutta samettiruusu 'Strawberry Blonde' kukkii jo täyttä päätä, mustasilmäsusannan pitäisi tehdä ekat kukat tässä parin viikon sisään, ja viime kesänä kerätyt krassinsiemenet ovat kanssa itäneet ja kasvavat hyvin. Kosmoskukkia vielä jännitän, onnistuvatko ne, mutta sen näkee sitten loppukesästä. Taimet piristyivät silmin nähden, kun siirsin ne täysin aurinkoiseen kohtaan partsilla. Huomasinkin jo esikasvatuksen epäonnistuessa, että valo on niille kaikki kaikessa. :)

  VastaaPoista
 6. Hyvin onnistunut kasvatus, kauniita ovat!

  VastaaPoista
 7. Ompa kauniita ja montaa väriä. Itsellä eivät vielä kuki, mutta kyllä ne siitä vielä....

  VastaaPoista
 8. Tuo vaalean sinilila kerrottu petunia on julkisissa istutuksissani ihan luottopetunia. Se on kaunis, runsas ja vähään tyytyvä. Oikeastaan petuniat on tosi hyviä kukkia massaistutuksiin, kukkatorneihin ja vaikka mihinkä muuallekin. Kukinta on taattu koko kesän, kun lannoitus ja kastelu on edes vähän sinnepäin kuin pitää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minustakin tuo vaalea lila on ihana, tykkään myös tuosta tummasta🙂

   Poista
 9. Hienosti olet onnistunut taimien kasvatuksessa! Itse en ole koskaan kasvattanut kesäkukkia siemenesä paitsi kääpiösamettikukkaa. Se onkin kiitollinen kasvatettava. Tilan puute asettaa omat esteensä taimikasvatukselle.
  Ihanaa kesää sinulle kauniissa puutarhassasi!

  VastaaPoista
 10. Kauniita! Väritkin sopivat kivasti yhteen. Mukavaa viikkoa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, melkein, punainen on hiukan erikoinen🙂

   Poista
 11. Oletpa hienosti onnistunut petuniat siemenestä kasvattamaan, ja kerratut petuniat ovat hyvin kauniita, nuo värithän ovat varsin onnistuneita yhdistelmiä. Minulla on leijnankitoja suuressa vadissa, enkä yhtään tiedä, mitä värejä sieltä on tulossa - siinäkin on oma viehätyksensä tässä kasvatushommassa:)

  VastaaPoista

Kiva kun kävit kommentoimassa :)