20. kesäkuuta 2019

Kuulumisia töistä


Nyt on parisen kuukautta puutarha-alan töitä takana. Ajattelin hieman kertoa kuulumisia. Kehumiseksi tämä taitaa mennä, joten koittakaa kestää

Koska viherrakentaminen on ikäihmisten hoitoon verrattaessa fyysisesti raskaampaa luulin että minulla on heti joka paikka kipeänä. Näin ei kuitenkaan ole käynyt. Muutamana päivänä tuntui olevan jumissa, mutta sen suurempaa ei ole ollut. Pelkäsin myös että pysynkö tahdissa, muttei mitään voimattomuuttakaan ole ollut ;)


Töissä oli edelleen niitä entisiä ihania työkavereita ja olo on ollut tervetullut. Muutama uusi kasvokin on mukaan tullut.


Hoitoalalla tein kaksivuorotyötä. Ilta-aamuyhdistelmässä jäivät yöunet vähiin. Joskus nukun vain 2-3 tuntia, yhtenä yönä en nukkunut ollenkaan. Vapaita oli yksi viikonloppu kolmessa viikossa, silloin kaksi vapaapäivää peräkkäin, muut neljä vapaapäivää saattoivat olla ykkövapaita.
Nyt kun työrytmi on eri, on myös nukkuminen kohdallaan. Toki ulkotöissä väsyy ehkä enemmän ja uni tulee paremmin. Hämmästyttävää on kuitenkin että viikonloppuisin saatan herätä jo kuudelta ja nousta ylös. Tätä tapahtuu nykyään usein, aiemmin ei juuri koskaan.
Olen virkeämpi ja myös aikaa on iltaisin ja viikonloppuisin tehdä niitä omia juttua.


Työkohteet ovat olleet erittäin vaihtelevia. Eräällä omakotitalon pihalla kaivettiin huono nurmikko kapealta takapihalta pois konetyönä. Tilalle tuli kivituhkakäytävä, ja reunoille istutusaluetta maanpeitekasveille. Siitä kiva, että omistajat itse halusivat ostaa ja laittaa taimet, sekä asentaa astinkivet kivituhkakäytävälle. Näinkin voi tehdä, siis teettää hankala työ firmalla ja luoda itse se oma ja mukava loppusilaus.

Muutama isompi kerrostalokohde on ollut, joihin tuli tuhansia pensaita. Useissa näissä haraamme nurmikot ja kylvämme ne sekä laitamme männynkuorikatteen puuvartisille kasveille.
Jonkun verran olemme asentaneet siirtonurmikoita.


Yksi hoitokohde meillä on myös, jossa käymme viikoittain. Se on suhteellisen suuri kerrostalon sisäpiha jossa on myös paljon perennaa. Tämän pidämme siistinä ja leikkaamme nurmikot. Firmalla on kesällä kyllä myös muiden taloyhtiöiden pensasalueiden siistintää, mutta nämä hoitokohteet hoitaa meidän nuoriso-osasto ;)


Joku aika sitten kävimme istuttamassa erään omakotitalon pihaan muutaman puun. Meidän kone oli siellä aiemmin tehnyt istutuskuopat ja levittänyt mullat. Piha oli valmistunut jo vuosia sitten, mutta muutamia lisäyksiä sinne tuli. Kohde oli siitä mielenkiintoinen että omistaja oli selvästi puutarhaharrastaja. Pihalla oli kasvulavat harsolla peitetty ja kasvihuone täynnä kasveja. Sitä tietysti uteliaana kävin kurkkaamassa ;) Verannalla kasvoi daaliat ja selvästi pelargoniat olivat talvetettuja. Hiukan jopa harmitti kun omistaja ei ollut paikalla, olisi ollut kiva vaihtaa pari sanaa ;)


Kyllä minä olen sydämeltäni puutarhuri. Olkoon kuinka kausiluontoista tahansa.
Päätös vaihtaa takaisin puutarha-alalle on hyvä päätös pitkästä aikaa ;)Ps. Tämän postauksen kuvat on otettu aikaa sitten. Ajatus postauksesta on ollut mielessä jo jonkun aikaa. Kiitoksia edellisen postauksen kommenteista, palaan niihin myöhemmin 🌹


14 kommenttia:

 1. Iso peukku ja sydän postauksellesi! Ja hyvää Juhannusta kans :D

  VastaaPoista
 2. Kuulostaa siltä, että olet juuri sinulle sopivassa työssä. Hoito-alalla työ on monesti henkisesti rankempaa kuin fyysisesti ja sen takia on väsynyt kaikin puolin. Minä en kestä vuorotyötä yhtään, se oli hankalaa jo nuorena, saati tässä iässä. Hyvää juhannusta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, tässä iässä ei kyllä palaudu enää kovin hyvin. Siksi kait se vuorotyö laittaa minun elämän ihan sekasin.

   Poista
 3. Mukavalta ja vaihtelevalta kuulostaa siun työ.

  Hyvää Juhannusta!

  VastaaPoista
 4. Mukavat kuulumiset. On varmasti mielenkiintoista työskennellä erilaisissa kohteissa. Ihmiset, jotka tilaavat ammattilaiset töihin, ovat ehkä itsekin sielultaan puutarhureita. Kaikilla ei vaan ole syystä tai toisesta resursseja tehdä itse.
  Minun sisäinen kelloni ei taitaisi sietää vuorotyötä laisinkaan. Uni on ihmiselle elintärkeää ja jos se on repaleista, kyllä siitä kärsii koko kroppa ja mieli. Nostan hattua hoitotyön tekeville. Henkisesti se on varmasti todella rankkaa.
  Ihana kukkayhdistelmä. Jälleen kerran osoitus esteettisestä silmästäsi.
  Hyvää juhannusta sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, tavallaan se hoitotyö menee ihon alle. Siksi podin myös huonoa omaatuntoa poislähtemisestä, varsinkin kun kesäsijasia on vaikea saada. Elän kuitenkin vain kerran ja halusin pois vuorotyöstä ihan oman elämänhallinnan vuoksi.

   Poista
 5. Mukavia kuulumisia on aina kiva lukea. Kuulostaa siltä, että olet itsellesi oikealla alalla :) Ei ole ihmistä luotu vuorotyötä tekemään. Itse en pystyisi siihen ollenkaan, mutta onneksi on niitä, jotka pystyvät paremmin. Puutarha-alalla minusta olisi mukavinta päästä juuri kurkkimaan toisten pihoja ja kunnostamaan niitä. Hyvää juhannusta!

  VastaaPoista
 6. Kyllä se antaa valtavasti, kun työ on mieleistä. :) Kiva kuulla, että päätös oli hyvä!

  VastaaPoista
 7. Meillä on myös iso piha täällä meidän asunnolla Helsingin kupeessa ja aluksi luulin, että puutarhanhoito olisi todella rankkaa. Viherrakentaminenhan on todella rentouttavaa eikä tunnu ollenkaan työltä eli sitä tekee ihan mielellään. Hyvä, että nautit nykyisestä alastasi, vaikka varmasti eri asia tehdä sitä muille pihoille kun omille.

  VastaaPoista

Kiva kun kävit kommentoimassa :)