4. kesäkuuta 2019

Kasvihuoneen tyhjennystä


Eilen kiikutin kasvihuoneesta ulos kesäkukkaruukkuja. Kelloköynnökset saavat näin alkuun olla täällä hyötykasvialueella. Siitä sitten kiikutan ne sopiville kohdille. Näin alussa laitan vielä harson kiinni köynnöstukeen auringonpaistetta vastaan. En halua näitä heti käräyttää ;)


Ostin vuosia sitten tälläisiä erikokoisia muoviruukkuja. Silloin piti mukamas saada samantyyppisiä ruukkuja. Myöhemmin tulin toisiin aatoksiin ja ajattelen että kaikenlaisien erilaisten ruukkujen sekoitus on jotenkin kotoisaa. Nyt siis oikeastaan ensi kertaa laitan nämä ruukut samaan paikkaan.
Kumma kun tuollaistakaan asiaa ei osaa joskus päättää :D

Matalissa ruukuissa on kerrottua petuniaa, ei kyllä kukista vielä tietoakaan. Tuolla taaimmaisessa korkeassa on kelloköynnös, keskellä mustasilmäsusanna ja etualalla päivänsini, joka on kyllä aika onneton vielä ja tarkalleen ottaen olisi voinut kasvaa vielä kasvihuoneessa. Päätin kuitenkin nostaa senkin tuohon shokkihoitoon. Nämäkin suojasin kevyesti harsolla. Noihin obeliskeihin saa harson hyvästi kiinni pyykkipojilla.


Jättiverbenat laitoin tuohon kasvarin seinustalle oven viereen. Viime vuonna ne olivat aika kivat siinä. Tosin olivat erilaisessa ruukussa.


Kasvarissa on jälleen lattiatilaa!Avomaankurkut istutan kait huomenna ulos. Takana näkyvät tomaatit laitan kasvusäkkiin kasvarin ulkopuolelle seinustalle. Sisälle ei oikeastaan mahdu. Pitäisi siirtää pöytää tai hyllyä tms, enkä sellaista viitsi tehdä.


Pelargonioita en juuri lisännyt tänä vuonna. Tässä ne kolme pistokasta omista pelakuista.

Muutenkin vanhat pelakuut näyttävät nyt jotenkin surkeilta. Toivottavasti liittyy vaan ulosvientishokkiin ja näyttäisivät pian paremmilta. Minusta ne ovat olleet paremmannäköisiä aiempina vuosina.

Loppuun kuva takapihalta. Kesähän se on ;)

Niin ja yksi kaunokainen päivystää tontin aidan vieressä herukkapensaan alla;)


Ihanaa kesää!24 kommenttia:

 1. Hyvin näyttävät voivan kaikki kasvisi. Minäkin kokeilen tänä vuonna ensi kertaa tuollaisia kasvatussäkkejä tomaatin kasvatukseen.
  Lämpimiä kesäpäiviä sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minulla niitä oli viime vuonna ekan kerran ja olin tyytyväinen ;)

   Poista
 2. Komeat taimet. Minulla tomaatit hiukan jurottaa kylmän sään takia, onneksi nyt lämpenee.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, äkkiä ne pyrähtää kasvuun kun lämmin tulee :)

   Poista
 3. Ihanan näköistä! Hyvin kasvavat kaikki. Minä laitoin tänään kesäkurpitsan ja avomaan kurkun taimet pihalle. Laitoimme hallanharsosta teltan. Saa nähdä, miten niiden kanssa käy. Lämpenevää on luvattu. Aurinkoisia päiviä kaikille toivottelee Tarja K

  VastaaPoista
 4. Minun kelloköynnökseni ovat vain kalpea aavistus sinun upeista yksilöistäsi. Onnistuin auringon ja tuulen kanssa tänäkin vuonna nappiin: lehdet käppyröitä, surkean näköiset koko kasvit! Vaan eipä nuo sentään kuolleet, kukkivat ne viime vuonnakin kärsimysten jälkeen. Pihasi näyttää niin rehevältä ja kesäiseltä! Valtavat raparperit!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näihin obeliskeihin saan hyvin harson kiinni suojaamaan auringolta. Kyllä ne sinunkin kasvit piristyy ;)

   Poista
 5. Minun pelaguuni ovat jo jonkin aikaa olleet ulkona. Öisin olen laittanut niille harson, viime yötä lukuunottamatta. Kovin ovat rupusen näköisiä. Ihan erilaisia, kuin viime vuonna samaan aikaan. Toivottavasti lämmin aurinko virkistää niitä.
  Mitä Iita päivystää? Onko joku komea koirapoika lähistöllä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No, sellainen pieni westie tyttö lenkkeilee usein ohitse. Alussa hänelle piti kovinkin rähistä, mutta nyt lukuisien ohi kulkujen jälkeen ovat jo melkein kavereita ;)

   Poista
 6. Sinun pelakuusi näyttävät hyviltä. Minulla ne ovat paljon surkeamman näköisiä.
  Todella paljon kesäkukkien taimia sinulla. Kukinta palkitsee kyllä!

  VastaaPoista
 7. Ihan mahtavan rehevää joka puolella! <3
  Ja sun pelakuut, eivätkä mitkään muutkaan kasvit näytä yhtään surkeilta. Mä hoidin jotenkin tänä vuonna talvetettuja pelakuita tosi huonosti ja siltä ne nyt näyttävätkin. Ehkä ne siitä vielä ajan kanssa.
  Ja mä oon ihan samanlainen noiden ruukkujen kanssa. Jossain vaiheessa halusin sisällekin kaikki samanlaisia ruukkuja. Nyt kiehtoo erilaisuus ja jopa erivärisyys.
  Näin se menee, maku muuttuu vuosien mittaan ja usein saatan palata vanhaan hyväksi koettuun tyyliin. Niin kuin saviruukkujen kanssa. Ennen kaikki ruukut piti olla saviruukkuja. Sitten tuli joku "siisti"-vaihe ja kaiken piti olla valkoista ja lasitettua. Ja joskus kaiken piti olla valkoisissa Pauliina-altakasteluruukuissa.
  Nyt löytyy kaikenlaista, mutta muoviruukut eivät tällä hetkellä oikein innosta.

  VastaaPoista
 8. Siellä on touhuttu kovasti. Kiireistä aikaa tarhureilla.

  VastaaPoista
 9. Ihanan kesäistä on jo sielläkin. Kasvarin seinustasta tulee kivan näköinen, kun on vähän sitä sun tätä, korkeaa ja matalaa. Pelakuusi näyttävät oikein hyviltä, minun ovat vähän kalpean oloisia... taas :D Laitoin niille kyllä kanankakkaa, mutta ehkä niiden juuret eivät ole vielä ehtineet sinne asti. Sisätilat alkavat olla vihdoin täälläkin jo tyhjät taimista, eteisessä niitä tosin vielä muutama on. Helteistä loppuviikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivotaan että pian myös kukkisivat tuossa kasvarin vierellä. Kovin on vihreää vielä ;)

   Poista
 10. Voi kun sinulla on niin ihanan siistiä siellä. Täällä kasvari on osin sellainen varasto harmittaa kun on niin sekainen. Pitäisi laittaa sinne joku iso puulaatikko missä kaikki harsot ja muut tarpeet voisi säilyttää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minulla on pari puulaatikkoa istutuspöydän alla ;)

   Poista
 11. Sinulla on kaikki rehevän näköistä niin ulkona puutarhassa kuin kasvarissa. Minä kärvensin kunnolla kelloköynnökset. Toivottavasti piristyvät.

  VastaaPoista

Kiva kun kävit kommentoimassa :)