18. maaliskuuta 2019

Ei tullutkaan miljoonaa?


Nyt alkoi näyttää siltä että tomaattien kanssa piti ottaa jo uusintakylvöä. Uskallan kertoa, vaikka tarhurin uskottavuus tässä menee taas kerran :D

Reilu viikko sitten kylvämistäni 'Sweet Million'-tomaateista on kaksi itänyt, eikä enempää taida tulla. Taisi kylvöastia hiukan kuivahtaa ratkaisevalla hetkellä. Kaupassa ei ollut tarjolla samaa lajiketta, vaan päätin kokeilla 'Gardener's Delight'- tomaattia. Ja kun aikansa seisoo siemenhyllyn edessä, niin sitä käsi hapuilee jo jotain lisää. Tällä kertaa se oli 'Tigerella'-tomaatin siemenpussi. Onhan kaunis.Chilejä hieman jo lannoitin. Keskellä oleva petunian kylvös on ehkä turhan tiivis ja silkkitassua on itänyt muutama yksilö. Kovin ovat heiveröisiä ja osassa sirkkalehdet siemenkodan vankina edelleen.
Maurinmalvat itivät parissa päivässä. Niistä ei ole kuvaan tähän. Sellaisia kalpeita ja pieniä nekin vielä ovat. Jättiverbenoiden kokokaan ei päätä huimaa ;)


Kelloköynnökset kasvavat sekamelskana. Tässä pitää piakkoin laittaa ne isompiin ruukkuihin ja kepittää ne. Täällä hieman kuvia siitä.


Mukavaa ja toiveikasta viikkoa kaikille ;)
14 kommenttia:

 1. Ihanan näköisiä noi Tigerellat ainakin pussin kyljessä. =D Minäkin olen monesti jo tämän kevään aikana tullut tulokseen, että ei noi siemenet itäneet. Sitten menee vähän lisää aikaa ja kohta taimia onkin monta, jos ei ihan miljoonaa.

  VastaaPoista
 2. No voihan. Minulla eivät itäneet siemenkirjeen mukana tulleet pihvitomaatit mutta odottelen vielä josko ne siitä, muutenkin lajikkeissa tuntuu olevan eroa itävyyden suhteen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, yleensä joku aina kuitenkin onnistuu ;)

   Poista
 3. Saa nähärä kuinka mun käy. Kylyvin tomaattia vasta muutama päivä sitte, eikä viälä oo mitää näkyvis. Ainahan joku kylyvös epäonnistuu, syystä tai toisesta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onneksi niiden epäonnistumisien perään ei niin haikaile :D

   Poista
 4. Kylvöissä tarvitaan joskus kärsivällisyyttä. Kelloköynnökset ovat ainakin mahtavassa kasvussa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kärsivällisyys maaliskuussa? Mitä se on? :D

   Poista
 5. Minun miljoonatomaateistani ei itänyt ainutkaan. Muutenkin tomaatit ja kaikki muutkin ovat tänä keväänä itäneet huonosti ja jo itäneet kasvaneet vaisusti. Olen tehnyt osasta jo kolmannen kylvön, jonka tuloksia tässä jännätään. Kylvämisessä on hurjan monta vaikuttavaa tekijää. Mullan koostumus, lämpötila, kosteus, valo, siementen itävyys. Ota nyt sitten selvää, missä kulloinenkin syy. En silti anna periksi, älä sinäkään. Kohta alkaa aika käydä vähiin, jos meinaa omia tomaatteja kesällä saada. Joskus on käynyt niin, että ulos viemisen hetkellä taimia on vaikka toisille jakaa. Mieluummin kuitenkin niin.

  VastaaPoista
 6. Mystisiä ovat siementen tiet! Yllättyy vielä vuosienkin jälkeen, suuntaan jos toiseenkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juuri niin :)
   Vaikkakin näistä hyötykasveista ei niin kovasti kokemusta minulla olekaan ;)

   Poista
 7. Hyvännäköiset chilit ja kelloköynnökset! Minulla ei ole silkkitassu itänyt vielä lainkaan, vaikka sen pitäisi olla viime vuoden muistiinpanojen perusteella tosi nopea itämään. Otin siemeniä itse talteen, joten ehkä en sitten säilyttänyt niitä oikein.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täällä silkkitassuista on hengissä kaksi. Kaksi muuta olivat siemenkuoren vankina ja juuri huomasin että olivat nyyskähtäneet. Vähän huonolle nyt vaikuttaa :o

   Poista

Kiva kun kävit kommentoimassa :)