9. maaliskuuta 2019

Onkohan näistä mihinkään?Ihastuin joulun hyasintteihin niin paljon että päätin kokeilla säästää muutaman sipulin istutettavaksi puutarhaan. Valitsemani hyasintit kertoivat silloinkin enemmän keväästä kuin joulusta ;)


Kuvassa ensimmäisenä on pikkukukkainen hyasintti. Sen sipulit ovatkin kaikkein napakamman oloisia nyt.Hyasintit olivat istutusastioissaan eteisen lattialla aina tähän päivään, jolloin irroittelin niistä mullat pois. Ihan tajuttomasti alkoi muuten kasvoja kutittamaan ja oli pakko tämän jälkeen mennä pesemään kasvot ja kädet. Joutunee siitä että hyasintin sipuli on myrkyllinen?


Keväällä olen aina säästänyt tete-narsissit ja helmililjat ulos puutarhaan istutettaviksi, mutten koskaan ole viitsinyt kokeilla hyasinttia.

Mites te?

Muualla maailmalla hyasintti mielletään kevätkukaksi. Meillä se liittyy vahvasti jouluun. Hyasinttia saa täällä keväällä keltaisena, koska pääsiäinen. Minä niin haluaisin muitakin värejä keväisiin hyasinttiruukkuihin.

16 kommenttia:

 1. Laitan joka kevät hyasintit ulos kasvamaan. Joskus ne kukkkii uudelleen, mutta vaisummin ja jotenkin villimmän oloisina harottajina. Kannattaa istuttaa kosteahkoon puolivarjoon, ihan kuivassa tai paahteisessa kohdassa eivät kuki.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Tuo kasvupaikan vinkki onkin hyvä :)

   Poista
 2. Joo, oli tarkoitus säästää osa sipuleista ja istuttaa ne ulos. Ovat olleet eteisessä eivätkä näytä vielä mitään merkkejä lehtien kuihtumisesta :D Ilmeisesti siellä on niin viileää, että multa on pysynyt kosteana. Jos kovin pitkään menee ennen kuin kuihtuvat, niin ehkä en edes yritä istuttaa niitä ulos vaan säilytän kesän ajan kellarissa ja yritän hyötää ensi jouluksi kukkaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla että joku muukin näitä viitsii nurkissa pyöritellä :)

   Poista
 3. Istutan jouluhyasintit keväällä ulos ja joskus ne kukkivatkin syksyllä, tosin pienesti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, luin jostain että sen syksyisen kukinnan jälkeen jos säilyvät niin löytävät luonnollisen rytmin kevätkukkijana.
   Ehkä nämä eivät mikään pitkäaikainen ilo ole, mutta kiva kokeilla ;)

   Poista
 4. Olen istuttanut hyasintit ja monet muutkin sipulit kukintansa jälkeen keväällä puutarhaan. Hyasintit ovat joskus kukkineet, mutta aika pienesti. Kukkivat tai eivät, ainakin on kokeiltu. Ja sinnehän ne maatuvat puutarhan multaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, ehkä pienesti saisin kukkimaan, mutta ainakin on kokeiltu. Tosin saattaa jäädä tähän yhteen kertaan ;)

   Poista
 5. Samoin minä istutin ennen kaikki sipulit penkkiin. Joskus kesällä sitten haistelin, että mikä tuoksu ja jossain puskassa sitten olikin hyasintti :) Ei ne sitten säilyneet seuraavan talven yli. Narsissit ja helmililjat kyllä kasvoivat hienosti.

  VastaaPoista
 6. Joskus oon kaivanu jouluuset sintit keväällä maaha, muttei niitoo sejjäläkihi näkyny.

  VastaaPoista
 7. Minäkään en ole kokeillut hyasinttia, mutta narsisseja kyllä.

  VastaaPoista
 8. Usein laitan ne ulos, joskus jokunen on kukkinut. Aika huonolla % siis.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep. Vähän sellainen mutu näistäkin ;)

   Poista

Kiva kun kävit kommentoimassa :)