6. maaliskuuta 2019

Heräämisiä


Eteisen pelargoniat heräävät talviuniltaan. Uusia lehtiä kasvaa enemmän kuin vanhoja kuihtuu. Koko talven niitä kuivia lehtiä onkin saanut pikkuhiljaa siistiä. Olen näitä ehkä kuukauden ajan aavistuksen lannoittanut kastellessa.

Minulla on paha tapa haalia pikkuisia pistokastaimia kaupoista keväällä. Ne on niin vastustamattoman söpöjä. Vielä pahempi tapa on tunkea syksyllä kaikki pelakuut pieneen eteiseen. Tämänkin talven jälkeen pelargonioiden määrä on vähäisempi kuin syksyllä sisälle tuodessa.
Harvoin vanhemmat pelakuut luopuvat talvella, häviö on suurempi uusilla, kuten nytkin. Kaikki talven mittaan pois heitetyt eivät kuitenkaan olleet täysin kuolleita vaan niistä olisi hyvällä tuurilla saattanut saada pistokkaat, jos olisi niitä kevääseen asti säilyttänyt. Mutta kun ei ole muuta säilytyspaikkaan, niin rankkuudella on rajansa :D
Yhdessä pelargoni-kirjassa oli kuva rungolliseksi kasvatetusta pelargonista. Tässä yksilössä oli talven jäljiltä hengissä vain kaksi oksaa, joten ajattelin kokeilla kasvattaa sen rungolliseksi. Saa nähdä mitä tulee ;)Pienet pisteet lehdissä eivät ole ötököitä, vaan multahippusia. Iita onnistui pudottamaan yhden pelakuun ikkunalaudalta lattialle. Piti niin tehokkaasti haukkua ohiajavaa kuorma-autoa.


Mukavaa maaliskuun alkua kaikille!


22 kommenttia:

 1. Ihanat pelargoniat! Kyllä näiden kuvien myötä tulee taas itsellekin mieleen että pitäisi yrittää talvettamista. Mutta mulla ei ole mitään viileämpää paikkaa, paitsi tietysti mökki jossa pidetään ylläpitolämpö talvellakin. Voiskohan se olla sopiva paikka? Miten säilyvät talven yli jos kastelu jää tosi vähälle? Pitääkö olla pimeä paikka vai saako ihan normaalissa valossa ikkunalaudalla olla?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä eteinen ei ole kovinkaan viileä (meillä ei ole siinä väliovea keittiöön). Mökkisi kuulostaa oikein hyvälle paikalle, ihan normisti ikkunalle valoon. Sydäntalvella (pimeinpään aikaan) kastelun tarve tosi vähäistä, kevään tullen (valon lisääntyessä) sitten tarvitsevat vettä ja lannoitetta säännöllisemmin.

   Poista
 2. Onpas sinulla hyvävointisen näköiset pelakuut! Omani ovat raaskuja noihin verrattuna :D Hengissä tosin kaikki. Edellisellä kastelukerralla saivatkin jo pikkuisen lannoitetta, niin äkkiähän ne siitä sitten pörhistyvät kun kasvun vauhtiin pääsevät. Mukavaa viikkoa!

  VastaaPoista
 3. Moi. Mikähän pelakuut tekeekin niin vastustamattomiksi ☺ Kristiina

  VastaaPoista
 4. Terhakan näköiset pelargoniat.

  VastaaPoista
 5. Ihania pelargonioita.Hyvin on kasvu käynnissä. Minullakin on niitä muutama mökillä ja hyvin on talvehtineet .

  VastaaPoista
 6. Tuollainen eteinen on mainio pelakuiden oleskelupaikka. Valoa on yllinkyllin ja niinpä kasvu onkin hyvässä vauhdissa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, talvella ehkä liian lämmin, mutta valoa kyllä nyt saavat jos sitä on tarjolla ;)

   Poista
 7. Oi, oi kuinka näyttää lupaavalle! <3

  VastaaPoista
 8. Voi, tua pikkupuu on söpö :) Hyvältä näyttää muutenki.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivottavasti pikkupelakuupuusta tulee jokseenkin järkevä :D

   Poista
 9. Hyvinvoivilta näyttää pelakuut. En vielä oo omiani tuonu talavetuksesta valloon.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin, minulla ei muuta paikkaa olekkaan ;)

   Poista
 10. Ihanat pelakuut. :) Minunkin ainokaiseni on selvinnyt talvesta, tänään vaihdoin sille mullat ja istutin yhden pistokkaankin. Niin odotan, että näen sen taas kukkivan! Se on kuitenkin ensimmäinen pelakuu, jonka olen yrittänyt ja saanut talvetettua (kerrostalon ikkunalla). Kahta muutakin yritin, mutta ne luovuttivat jo joulukuussa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Talven yli säilyneistä tulee jotenkin rakkaita yksilöitä ;)

   Poista
 11. Hyvällä mallilla, elinvoimaista porukkaa! Pikkkupuu-idea on hyvä, sitä kannattaa varmasti kokeilla. Mukavaa naistenpäivää!

  VastaaPoista

Kiva kun kävit kommentoimassa :)