10. maaliskuuta 2019

Miljoona suloista ja muut maaliskuun kylvöt


Viime vuonna kasvatin 'Sweet Million'-runkotomaatteja. Olivat aikas hyvänmakuisia, tosin kaipa ne itsekasvatetut ovat aina :) Siemenpussissa oli vielä siemenet tämän vuoden tarpeisiin, joten eilinen päivä oli kylvöpäivä.
Viime vuonna tein kunnon aloittelijan mokan, sillä kasvatin vain kolmea taimea kasvusäkkiä varten. Istuttaessa sain yhden taimen poikki ja kauppareissuhan siitä tuli. Siitä viisastuneena pyrin nyt kasvattamaan useamman taimen, jotta varataimia olisi. Tänä vuonna haluan laittaa runkotomaatteja ainakin kahteen kasvusäkkiin.


Yhteen kennostoon kylvin silkkitassua ja pariin ruukkuun muutaman maurinmalvan. Suloisesta silkkitassusta voit lukea täältä Multaa ja mukuloita-blogista ja upean värisestä maurinmalvasta löytyy ihania kuvia täältä Selätön puutarhuri. Olen kasvattanut maurinmalvaa aiemminkin, mutta noin komeisiin mittoihin en ole päässyt. Silkkitassu on taas uusi kokeilu.


Petuniaa kylvin rasiaan hajakylvönä. Siis toivottavasti niin, sillä kovin on pieniä siemeniä. Vai tulikohan läjäkylvö :D
Tämä itää valossa, joten siemeniä ei peitetä.


Nyt on taas pientä toivoa laitettu multiin ;)


26 kommenttia:

 1. Silkkitassu on söpön näköinen. Siitä oli viime vuonna blogeissa juttua, mutta ehdin jo unohtaa.
  Minulla maurinmalvat ovat jo itäneet. Hetken päästä voin koulia ne. Tänä vuonna kylvin monta maurinmalvaa, jotta niitä olisi kesällä enemmän, kuin se tavanomainen yksi.
  Ehdottomasti kannattaa mieluummin kylvää liikaa kuin liian vähän tomaatteja. Kyllä niille ylimääräisille ottajia löytyy. Tai sitten voi kasvattaa loput ulkona.
  Mukavaa sunnuntaita sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minullakin on maurinmalvat nyt itäneet :D Kaksi taimea on tullut tähän mennessä mullan ylle. Olipa nopeaa toimintaa ;) Laitoin vanhoja siemeniä vain muutaman...ehkä lisää elleivät muut nouse.

   Poista
 2. Nuo molemmat ovat todella kauniita, silkkitassusta en ollut kuullutkaan ennen Multaa ja mukuloita -blogista luettuani. Maurinmalvaa voisin minäkin kylvää, vielä tuntuu olevan paljon tilaa, kun koulimiset ovat kaikki edessäpäin. Sitten voipi paniikki iskeä:D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minäkään en ole ennen kuullut tai nähnyt silkkitassua missään aiemmin ;)

   Poista
 3. Onnea kylvöillesi :) Kiva että olet löytänyt silkkitassun siemeniä. Maurinmalvaa ihastelin myös Maatuskan blogissa ja tuli vastustamaton tarve kylvää sitä itsekin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, maurinmalva on upean värinen. Kiitos muuten silkkitassu-vinkistä ;)

   Poista
 4. Ovat aivan ihania nuo maurinmalvat ja silkkitassut.

  VastaaPoista
 5. Mukava kun tykkäät Maurinmalvasta. Se on helppo ja vaatimaton kasvatettava. Kukat ovat jotain muuta kuin vaatimatonta.
  Kiitos linkityksestä.

  VastaaPoista
 6. Ai niin tuo silkkitassu! Nyt pitää pysytellä poissa siemenhyllyiltä, ettei tule houkutusta hankkia sitäkin. Taimikasvatustilat näyttävät uhkaavasti loppuvan jo alkuunsa :D Söpö kattaus vaaleanpunaisen sävyjä, tuo petuniaksekoituskin on niin suloinen <3

  VastaaPoista
 7. Kivan näkönen on tuo silkkitassu. Kylyvöksiä oon tehny loppuviikosta. Joitakin taimia on jo ilimestyny. Tomatit on vielä kylyvämättä, vielä kerkivää. Tuo maurinmalvakin on kiintoisa. Onnea kasvatuksiin!

  VastaaPoista
 8. Tomaatiti kylvetty täälläkin, vähintään aina 4kpl samaa lajiketta kun joka vuosi menee joku poikki tai kasvaa huonosti, varataimia pitää olla. Silkkitassu on hauskan näköinen.

  VastaaPoista
 9. Ihana seurata teidän puutarhaihmisten kevättouhuja. Onnea kasvatukseen!

  VastaaPoista
 10. Vähän kylvöissä on päästy alkuun, mutta taimia ei vielä ole pinnalla. Maurinmalvaa on myös tulossa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hieno juttu. Se on komea kasvi ja upea kukka!

   Poista
 11. Mullakin oli eilen tomaattienkylvöpäivä!
  Jokaista lajiketta vain kaksi siementä, ja silti niitä tuli 22 kpl:)

  VastaaPoista
 12. Hyvällä mallilla on kylvöksesi. Minä en ole koskaan Maurinmalvaa enkä Silkkitassua kasvattanut. Ne on ilmeisesti yksivuotisia? Minunkin pitää jatkaa kylvöksiä kunhan haen lisää siemeniä mökin jääkaapista.

  VastaaPoista
 13. Tuata silikkitassua ei valitettavasti taira löytyä, ku isojen firmojen nettimyynnistä. Täytyy ihastella sitä sitte täälä plokistanias.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, tilasin netistä, en enää muista mistä ;)

   Poista

Kiva kun kävit kommentoimassa :)