1. maaliskuuta 2019

Jätit ja lilliputit


Koulin kelloköynnökset isompiin ruukkuihin pois näistä kylvössä käytetyistä pikkukennostoista. Taimia tuli aika paljon. Enemmän kuin omiin tarpeisiin. Hetikö tämä kasvatustouhu meni överiksi?
En raaskinut heittää yhtään taimea pois, joten valkoisia minulla on nyt 19 ja violetteja 11.
Tämä meni siis paremmin kuin viime vuonna :o Ja hankalaksi. Saattaa saada ystävät ja kylänmiehet näitä. Ei millään ilveellä mahdu kasvattamaan meidän huushollissa. Tai voihan vielä joku tietysti mennä mönkäänkin.

En laskenut siemeniä kylväessäni ne, mutta minulla on pari kuvaa siementen liotuksesta. Siinä näkyy valkoisia olevan 28 ja violetteja 14. Kylvin ne kaikki, koska viime vuonna takkusi. Nyt meni sitten näin.
Chilejä on kolmea sorttia. Näistä sentään heitin muutaman taimen pois. Tunsin ikävän piston kylläkin. Viime vuonna chilejä oli ihan liian monta kasvamassa.

Jättiverbenan minimaaliset taimet siirsin vapautuneeseen kennostoon pois kylvörasiasta. Kylvös oli jääkaappissa muutaman viikon. En nyt muista tarkalleen kauanko olivat huoneenlämmössä ennen kuin itivät.

Viime vuonna kylvin näitä koko pussin ja tuli tajuttomasti taimia. Siitä viisastuneena kylvin pussista vain osan. Luullakseni. Ei niitä siemeniäkään näe :D

Kelloköynnöksen taimia on oikein mukava käsitellä. Mahtavia jättejä ne ovat. 

Kyllä se kevät on täällä jo ;)

6 kommenttia:

 1. Onpa komeita kelloköynnöksen alkuja! ja hyvä itävyys ollut. Mulla siemenet vielä uinuvat mullassa, ei ole kovin suuria odotuksia niiden suhteen mutta aina pitää silti kokeilla....

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin, viime vuonna tosiaan ei yksikään valkea itänyt. Mystistä touhua tämä esikasvatus ;)

   Poista
 2. Se on hyvä huomata tässä vaiheessa, että tulee vielä ongelmia kaikkien taimien kanssa, kun pitäisi vielä kylvää sitä, tätä ja tuota... :D Komeita taimia. Kyllä ne lilliputitkin sieltä vielä ponnistavat. Näkeehän ne jo kuvassakin selvästi! Kivaa maaliskuuta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jotenkin käsittämätöntä että noin pienestä kasvaa komea jättiverbena ;)

   Poista
 3. Hieno itävyystulos. Kylänmiehet ovat taatusti iloisia jakaessasi heillekin kelloköynnöksiä. K.köynnösten kouluminen on mukavan helppoa. Olisipa kaikkien muidenkin samanlaista.

  VastaaPoista

Kiva kun kävit kommentoimassa :)