6. kesäkuuta 2018

Ruusujuttuja


Olen niin ihastunut tuohon 'Tove Jansson'- pensasruusuun. Ai kun sen kukinta on aivan ihanan värinen. Itse asiassa vaaleanpunaiset ruusut ovat olleet aina lähinnä sydäntä, mutta Toven särpäkkä väri on ihana piristys. Tänäkin vuonna se aloitti kukkimaan meillä ensimmäisenä.Takapihan ruusuryhmäni sai tänään lisäystä, sillä kävin ostamassa Merveille-ruusun. Jännä nähdä millainen sen kukka on. Tumma liila kuulostaa ihan ihmeelle, niinkuin ruusun nimi tarkoittaa.

'Merveille' tuli siis tuohon polun reunaan. Tässä polun reunassa olisi ehkä paikkaa parille muulle matalalle. Siihen voisi kokeilla jotain kanadalaista, kenties.
Suviruusu ja tornionlaaksonruusu kukkivat myös. Neilikkaruusu, Sointu ja Ritausma ovat nupullaan. Ritausmasta on paleltunut aiempina talvina versoja. Viime talvi oli parempi, joten nyt se näyttää oikein hyvälle. Se on tuossa kuvassa etualalla oikealla.

Keskellä penkin takana oli ilmiselvä paikka pilariruusulle. Koska taimikaruselli. Ihan pieni sellainen.
Kysyinkin vinkkiä Unelmia ruusuista- blogin Titalta. Hän suositteli  `Henry Kelsey` -ruusua. Harmikseni en sitä täältäpäin löytänyt, joten päädyin sitten ostamaan 'John Davis'-pilariruusun. Henry pysyy mielessä, ja jostain sillekin paikka löytyy. Titan blogia kannattaa lukea, sillä siellä on ihanasti tietoa ruusuista.

'John Davis'

Suviruusu 'Poppius'

Hyvä tästä tulee :D


Kasvihuoneessa on tunkua. Nostin sinne daaliat ja yhden kelloköynnöksen, sekä osan kesäkukista. Ostamana koristebataatti on ainakin hallanarka. Ulkona olevat daaliat ja avomaankurkut peittelin kaksinkertaiseen harsoon. Hallaa ei ole kuitenkaan vielä ollut, mutta voipi se tulla. Yöt ovat kylmiä nyt, mutta pian helpottaa.
Kasvihuoneeseen asensimme lopultakin automaattisen kastelujärjestelmän. Se helpottaa tomaattien ja chilien kastelua lattiatasossa ja matalalla tasolla. Ihan en ole varma onko säätö riittävä, mutta se selvinnee. Hyllyillä olevien kastelu pitää toki hoitaa itse.

Minulla alkoi maanantaina neljän viikon loma. Pitkä sijaisuuteni ikäihmisten palvelutalossa jatkui syksyllä katkeamatta, joten minulle kertyi nyt täydet lomat. Siitä on kiittäminen esimiestäni :)
Yksi lomaviikko jäi vielä syyskuulle.

Loman piti alkaa rauhallisesti mökillä, mutta purimmekin siellä lautaseinää. Talon takana on korkeampi kallio, ja mökin räystäällä ei ollut vesikuorua, sitten oli vuotava sekundakuoru ja edelleen vesi mukavasti räiski seinälle kostuttaen lautojen alareunat. Korjattavahan se oli.
Puolisolla sattuu nyt olemaan sellainen työmaa ettei siellä tarvitse olla koko viikkoa, joten päätimme tutkia (siis purkaa) miten paha vaurio on. Onneksemme vain ulkolauta ja ruodelaudat olivat pahoja, eristevillakin ihan kuivaa. Seinän laudoitus on nyt puretttu, uutta bitumieristepaperia laitettu ja uudet laudat laitettu seinään. Enoni apu oli tarpeen.
Ensi viikonlopulle jäi maalaaminen ja uuden räystäskourun ja syöksytorven asennus. Mökillä olisi tarkoitus remontoida myös saunaa. Siellä alkuperäiset 70-luvun paneelit, kiuas ja muuripata taitavat olla jo aikansa päässä. Mikäli puolisolla vapaita riittää tässä kesäkuun aikana, on vapaa-ajan työnkuvamme selvä :D

Lämpöä odotellen ;)18 kommenttia:

 1. Todella kaunis istutus- ja istuskelualue ruusujen ympärillä. 😊 Hyvää ja ansaittua lomaa, ja jos ei nyt nyt ihan lonkkaa vetäessä voi sitä viettää, niin remonttipuuhailu auttaa kyllä satavarmasti irtautumaan ansiotyöstä. 😊

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos!
   Lomaa tässä on jo odotettukin kuin se lehmä sitä kesää :D

   Poista
 2. Onpa kaunis tuo oleskelualue ruusuineen. Ruusut ovat kyllä niin kauniita. Mukavaa puuhailua joko puutarhassa tai remonttihommissa!

  VastaaPoista
 3. Kauniit ruusut! :) Ihanaa lomaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tykkään niin valtavasti pensasruusuista :)

   Poista
 4. Tovesi kukkii upeasti ja sille on tullut korkeuttakin. Omani on edelleen kohtalaisen matala ja kukkii vain muutamin kukin. Lisäksi siihen on iskenyt vattukäsäkäs, sillä monta nuppua on taipunut. Keräsin kaikki löytämäni pois, mutta varmaan niitä on pudonnut maahan.

  Meidän alapihalla oli viime yönä +0.8, mutta kasvarissa sentään +6. Ensi yö näyttää olevan viileä, mutta sen jälkeen näyttäisi lämpenevän. Toivotaan kasvien selviävän.

  Pihasi on kaunis. Kiva, että sinulla on reilusti lomaa ja pääset touhuamaan niin mökille kuin omaankin pihaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, on ihanaa kun on kunnon loma. Epämääräisen työhistorian vuoksi ei koskaan ole ollut neljää viikkoa lomaa kesällä!
   Mökillä oleva Tove on aika pieni kyrtty. Kasvaa rinteessä, ja en ole oikein varma onko siinä loppupelissä tarpeeksi multaa.

   Poista
 5. Ihana alue sinulla puutarhassasi. Teillä taitaa riittää tekemistä lomasi ajaksi.

  VastaaPoista
 6. Kun omassa puutarhassa ei ole ruusuja niin ihastelen niitä sitten toisten blogeissa. Aivan ihania 💕

  VastaaPoista
 7. Oi sinulla jo ruusut kukkivat. Kaunista.
  Oikein mukavaa ja aurinkoista lomaa sinulle.

  VastaaPoista
 8. 'Tove Jansson' on minustakin yksi kauneimmista ruusuista, kukkien väri on ainutlaatuinen.

  VastaaPoista
 9. Tove on kaunis ruusu, harmi vaan kun kukka kestää kestää niin vähän aikaa. Upea väri ja aikainen kukinta, täällä kukkii myös ekana.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, sehän näissä useimmissa pensasruusuissa on, lyhyt kukinta.

   Poista

Kiva kun kävit kommentoimassa :)