16. kesäkuuta 2018

Onnistuin- Jättiverbenassa on nuppu!


Täällä hypitään ilosta miltei tasajalkaa, sillä tällä kertaa onnistuin kasvattamaan jättiverbenan kukkivaksi!
Tämä on siis toinen kerta kun kasvatan jättiverbeenaa siemenestä. Viime vuonna sain kasvatettua taimet, mutta loppu ei ihan mennyt putkeen. Istutin silloin taimet etupihan kukkapenkkiin puolivarjoon. Aurinkoon olisi pitänyt laittaa. Kesähän ei ollut mikään huippulämmin, joten epätoivoinen yritys kaikenkaikkiaan. Tarhurin ei pidä lannistua, sillä aina tulee uusi kesä ja voi yrittää uudelleen ;)


Nyt on se uusi kesä ja uusi yritys ja nuppuja!


Jättiverbenan kylvin 27.1. Osa siemenistä iti jo kylmäkäsittelyn aikana, joten niitä koulin kylvöastiasta omiin ruukkuihin ja laiton kylvöksen takaisin jääkaappiin.
En voi vieläkään lopettaa hämmästelyä, että jostakin noin onnettomasta kasvaa komea taimi...


12. helmikuu
Huhtikuussa alkoi kasvihuoneen hyödyntäminen taimikasvatuksessa. Hankin kasvariin lämmittimen ja parin yön kokeilun jälkeen uskalsin viedä sinne enemmän taimia.

22. huhtikuu


10. toukokuu
Olen hurjan laiska karaisemaan kasveja, mutta näitä kasvarissa kasvaneita tuli nosteltua aurinkoon muutaman päivän aikana. Luultavasti siksi että oli helppoa nostaa kasvilaatikot ovesta ulos...

11.toukokuu
Ensimmäiset istutin kasvarin seinustalla olevaan ruukkuun. Tästä ruukku olisi ollut helppo nostaa sisälle, jo kelit muuttuisivat liian kylmäksi. Osan taimista jätin silloin vielä kasvariin.


Tässä alla vertailun vuoksi viime vuoden yritys. Nyt on siis onnistunut huomattavasti paremmin. Apuna jatkokasvatus kasvarissa ja lämmin keli.

5.6.2017

Sain kasvatettua taimia aika paljon ja nyt loputkin on istututettu. Osa ruukkuihin ja osa hyötykasvialueelle. Pari sukulaistakin sai omansa ;)


Loppukevennyksenä vielä että on mahtavaa kun tarhuri saa kasvit kukkimaan, tosin pinaatin ja retiisien kohdalla se ei nyt ollut toivottavaa. Semmoinenkin täällä pääsi käymään, mutta hyötykasviyrityksistä sitten ensi kerralla :D


14 kommenttia:

 1. On ne pieniä alkuja. Minä ostin naapurilta pari jättiverbenan taimea. Nyt kukkii ne, jotka ovat kokonaan auringossa. Yhden yksilön juurta varjostaa viöjelylaatikon reuna ja juuri se yksilö ei kuki. Toivottavasti alkaa vielä kukkimaan. Tai se yksilö pitää siirtää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Viime kesä oli niin viileä että puolivarjossa oli toivotonta tätä yrittää. Nyt on kelit paljon paremmat, joten luulen ettei tarvitse siirtää kasvia :)

   Poista
 2. Onnittelut onnistumisesta! Se on aina yhtä suuri ihmetyksen aihe, miten pienestä hennosta taimenalusta voi kasvaa jotain suurta ja kauniisti kukkivaa :)

  VastaaPoista
 3. Onnittelut täältäkin jättiverpenan onnistuneesta kasvatuksesta.

  VastaaPoista
 4. Onnittelut onnistumisesta! :) Elämän pieniä iloja.

  VastaaPoista
 5. Ihanaa, onnistumisen iloa! :) Mieki oon ollu ihan innoissani, kun min itse kasvatetuista mustasilmäsussuista on tullut kuin tullutkin ihan yhtä upeat kasvit kuin mitä olisi saanut valmiista ostotaimista. Nuppuja on hurjasti. Ei hullummin ekalla esikasvatusyrityksellä. Toki kiitän lämmintä kevättä ja parvekkeen suotuisia kasvuolosuhteita. ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hienoa!
   Joskus kelit ei vaan ole kohdallaan, vaikka mitä tekisi ;)

   Poista
 6. Onnittelut ja onnistumisen iloa sinulle.
  Minulla on kaksi viime syksyn juurakkoa hyvässä kasvussa ja niissä on jo muutama pieni kukintokin.
  Kokeilin keväällä viime vuotisia oman kasvuston siemeniä, mitään ei mullan pinnalle ilmestynyt ja nyt kuitenkin olen oliivipuun juurelta löytänyt muutaman jättiverbenan pienen tukevan alun.
  Kylvökokeiluni mullan heitin multaämpäriin ja siitä olen lisännyt multaa ruukkuihin, sieltä nämä pienet alut ovat kotoisin ja samalla tuli todistettua, että omatkin kerätyt siemenet voivat itää.

  VastaaPoista
 7. Tunnistan ilon määrän, onnea ja menestystä jatkoon!

  VastaaPoista

Kiva kun kävit kommentoimassa :)