18. kesäkuuta 2018

Raparperikuvioinen ruukku ja pari laattaa


Minulla on ollut aikomus kokeilla betoniaskartelua jo hyvän tovin. Nyt viimeinkin sain sen aikaiseksi. Ostin valmisbetonia, johon siis sekoitetaan vain vesi. Mitään varsinaisia betonitöiden ohjeita en tähän kopioi, sillä netti on niitä pullollaan.


Laattojen muotteina minulla oli näitä muovisiä elintarvikerasioita. Niitä käytän myös kylvöastioina ja alusastioina taimiruukuille. Rasioita olen saanut työpaikan keittiöltä aina silloin tällöin lisää.
Betoniruukkua varten minulla oli tavallisia muoviruukkuja. Vähän huonoja siinä mielessä että niiden reiät piti tilkitä laittamalla pala lehteä pohjalle. Alimpaan, jottei betoni valu ulos ja sisempään, ettei painona oleva hiekka sotke valua.
Ruukunpohjan reikiä varten minulla oli mitälie pakkausvaahtomuovin palasia. Reiät eivät ole niin siistit, mutta ajavat asiansa.


Öljysin muotin ohjeen mukaan ruokaöljyllä. Raparperikuvion saadakseni laitoin raparperin lehden muotin reunaan niin että lehden oikea puoli tulee muottia vasten ja koholla olevat lehtiruodit sitten valua vasten.
Ensin yritin suuremmalla sisämuotilla, mutta sinnepä oli hankalaa saada massaa. Niinpä etsin heti pienenmmän muotin, jotta lehti sopii hyvin ja sain massaa laitettua kätevästi.Laatoissa kuviointi on raperperinlehtiä sekä sormivaleangervon ja kalliokielon lehti. Viimeisessä ei kuvio onnistunut niin hyvin kuin kahdella esimmäisellä.


Laatat asensin hyötykasvialueelle. Täällä saan kikkailla erilaisilla kuvioilla ja muodoilla ihan villinä ;) Laattoja pitää tehdä ainakin pari lisää, mutta yhdestä pussista ei niin paljon massaa tullutkaan.Betoniruukun laitoin yhden istustuslaatikon sisään muutaman ylimääräiseksi jääneen betonikivien päälle. Istutin siihen heräteostoksen eli karriyrtin. Itse kasvista en tiedä mitään, enkä ole vielä etsinyt tietoa.


Rouhea siitä tuli, mutta betonitöissähän se on paikallaan ;)Taidanpa itse tykätä :)

Hitti vai huti ?29 kommenttia:

 1. Upeat nuo laatat. :) Lehtikuviot erottuvat kauniisti ja laatan muoto tekee näistä monikäyttöiset. Myös ruukku on mukavan rouhea, puutarhassa saakin olla rosoisuutta. Kivoja. Mukavaa viikkoa!

  VastaaPoista
 2. Minusta molemmat on tosi mukavia ja kelpaisi kyllä tännekin .

  VastaaPoista
 3. Hitti!!! Ruukku on todella hieno ja niin ovat laatatkin.
  Yllättävän paljon noihin saa materiaalia menemään, mutta onneksi valmisbetoni ei ole kallista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, ihan hämmästyin kun säkki riitti vain näihin :)

   Poista
 4. Super hienojahan niistä tuli! :)

  VastaaPoista
 5. Hitti. Ruukusta tuli hieno ja kyllä myös laatoista.

  VastaaPoista
 6. Tyylikäs tuo raparperikuvio ruukun kyljessä! Eipä ole tullut mieleen, että dynoista saisi mainioita laattamuotteja, täytyy alkaa laittaa talteen...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, ensin ajattelin että tuleeko pohjassa olevasta korotetusta reunasta häiritsevä, mutta ei se niinkään haittaa ;)

   Poista
 7. Hienoja ovat! Betonikärpänen puraisi minuakin...

  VastaaPoista
 8. Hitti! Olen ollut samoissa hommissa. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aika mukavaa puuhaa. Harmi kun pussista ei riittänytkään enempään ;)

   Poista
 9. Hitti ehdottomasti!
  Siskoni on noita juttuja tehnytkin paljon ja olenkin niitä ihaillut monesti.
  Pitäisi itsekkin näitä tehdä...?
  Mutta tulin toivotteleen sulle oikein hyvää Juhannuksen aikaa!

  VastaaPoista
 10. Tosi hienot nuo laatat! Betoniaskartelua on aina kiva! Käytän itse myöskin aina valmisbetonia,
  se on helpoin!
  Hyvää Juhannusta!

  VastaaPoista
 11. Heinot laatat ja ruukku. Sormivaleangervon lehti erottuu todella selvästi. Siinä on paljon samaa muotoa kuin hevoskastanjan lehdessä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä onkin. Sehän lehti pitääkin laittaa kun teen lisää laattoja. Kiitos vinkistä!

   Poista
 12. Todella kivan näköisiä laattoja. Vanhemmillani olisi valmisbetonia ylimääräisenä, voisin heidän pihalle tuollaiset väsätä. Varmasti tykkäisivät ja kun saa tehtyä myös eri kuvioita. https://www.pielisenbetoni.fi/tuotteet/valmisbetoni-2/

  VastaaPoista

Kiva kun kävit kommentoimassa :)