9. kesäkuuta 2018

Ruusunkukkia


Kuvasin kotipihalla kukassa olevat ruusut tähän postaukseen. Kaikki pensasruusuni eivät kasva takapihalla pienen pyöreän kiveyksen luona, mutta siellä on aika monta. Osan pensasruusuista olen sijoittanut pensasaidanteeseen etupihalle useampaan kohtaan. Pieni ruusuryhmä on myös etupihan istutusalueessa.

Tornionlaaksonruusu

Suviruusu

'Tove Jansson'

Teresanruusu

Nupullaan ovat juhannusruusu, tarjanruusu, neilikkaruusu, kirjoapteekkarinruusu, Ilo, Juhannusmorsian, Sointu, Lumo, Snow Pavement, Sävel, Pohjolan Kuningatar, Ritausma, Herttoniemi sekä juuri istuttamani John Davis. Merveillekin on uusi, joten siitä ei vielä sanoa sitä eikä tätä. Viljaminkeltaruusussa oli niin paljon kuollutta oksaa talven jälkeen, että se piti leikata alas. Myös Sävel oli kärsinyt talvella, eikä kirjoapteekkarinruusukaan kovin upea ole. Nuppuja on kuitenkin molemmissa.

Ja kyllä, olen hurahtanut pensasruusuihin.
Mites teillä?


18 kommenttia:

 1. Täällä ollaan myös ruusujen hurmiossa.
  Meilläkin Ritausma ja Sointu olivat kärsineet talvesta. Mutta alasleikkauksen jälkeen ovat jo aivan toipuneet. Juhannusruusuakin jouduin keväällä aika paljon leikkelemään tuolta alapihalta. Onneksi myös viime vuoden versoja pystyi jättämään jäljelle. Nyt ne ovat nuppuja täynnä.
  Ruusuntuoksua viikonloppuusi!

  VastaaPoista
 2. Ihania ruusuja. Meillä ei kuki vielä yksikään pensasruusu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kohta se lämpö tulee takaisin, niin silloin alkaa tapahtua :)

   Poista
 3. Ruusuihin on hurahdettu, täydellä sydämellä. Merveille on suunnitelmissa hankkia, sitten taitaa olla rosario täynnä mutta onneksi arboretumiin mahtuu. Osa ruusuista kärsi talvesta eikä kuki mutta osa kukkii todella hyvin ainakin nupuista päätellen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep. Teillä kyllä löytyy tilaa monelle ihanuudelle :)

   Poista
 4. Ihania ruusuja siellä, täällä on auki vasta Tove.

  VastaaPoista
 5. Olipas ihanan ruusuinen postaus - laitathan kuvia, kun nuo nuppuisetkin aukeavat? Ja ruusuhurahdus on täälläkin todellisuutta. Tosin aloitin kanadanruusuista, sitten etenin ryhmäruusuihin - päätyen tänä kesän hankkimaan pensasruusuja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan varmasti tulee kuvia. Minulla hurahdus alkoi pensasruusuista, nyt hankin yhden kanadalaisen ja ajatuksissa on toinen :)

   Poista
 6. Ihania ruusuja, tuon Toven aion vielä hankkia, ihastun aina, kun näen siitä kuvia muiden postauksissa. Mutta kaunis on tuo Tornionlaaksonruusukin, niin upeasti kerrattu! Minun pienehköllä pihallani ei kovin monia pensasruusuja mahdu olemaan, mutta jos mahtuisi, olisi niitä paljon, paljon enemmän! Mukavaa viikonlopun jatkoa!

  VastaaPoista
 7. Ruusut on niin ihania, täytyykin muistaa hankkia tänä kesänä pari lisää :) Hyvää sunnuntaita! :)

  VastaaPoista
 8. Hurahtanut täälläkin:)
  Suurin osa mun pensasruusuista on ruusutarhassa, mutta parin vuoden ajan olen istuttanut muutamia uuteenkin paikkaan;)

  VastaaPoista
 9. Ihania kuvia. En edes ole hurahtanut ruusuihin, silti niitä on muuttanut muutamia puutarhaan viime vuosina.

  VastaaPoista

Kiva kun kävit kommentoimassa :)