10. kesäkuuta 2018

Kesäkukat


Istutin tänään viimeisetkin hankkimani kesäkukat. Ostin viime viikolla aivan hurmaavan mustan petunian. Hopeakäpälän, neilikan ja koristebataatin kanssa siitä tuli aika mukava yhdistelmä.Ruukuksi ostin ison sinkkisen vadin, johon tietysti porattiin reikiä pohjaan ja pari reikää näyttää olevan sivuillakin.


Hämmennyin erään kuvaston äärellä ja tilaisin ihan pikkupieniä miljoonakellon taimia. Onneksi toukokuu oli lämmin ja niiden jatkokasvattaminen onnistui kasvarissa hyvin. Muutoin en tiedä oliko ihan vaivan arvoista näiden kasvattaminen verrattuna valmiisiin taimiin.Mutta onhan niiden värimaailma aika ihana :)Ostin valkoisen siniviuhkan. Laitoin sen yksinään hieman korkeampaan ruukkuun.


Särpäkkää värimaailmaa edustamaan hankin kuparinpunaisen värinokkosen.


Edellä mainitut kasvit olen sijoittanut kasvihuoneen läheisyyteen. Ekana kesänä täällä minulla oli tapana sijoittaa kesäkukkaruukut eri puolille pihaa. Niitä oli muuten ärsyttävä kastella, siis juosta kastelukannun kanssa pitkin pihaa ja aina joku unohtui kastella ;) Huomattavasti mukavampaa ja helpompaa laittaa ruukkuja ryhmiin.
Täällä kiveyksellä erilaiset kukat ja ruukut näyttävät aika mukavalle. Tykkään myös että istutusastiat ovat erilaisia, sillä se on jotenkin rentoa.
En ole oikeastaan koskaan hankkinut paljon kesäkukkia, mutta kyllähän näistä ja sitten omista kasvatuksista ihan iloa saa :)


Aion kokeilla myös ensi vuonna daalioiden kasvatusta kasvarissa. Nyt se onnistui hyvin. Kelit kohdallaan :)

Etupihan terassilla on ainoastaan pelargoniat, mutta onhan siinä ihan vieressä suuri perennapenkki.Siemenestä kasvatetut jättiverbenat kasvavat suuressa ruukussa kasvarin oven vieressä. Osan taimista istutin hyötykasvialueelle.


Minulla on ollut tapana jo useana vuonna laittaa kasvattamani kelloköynnökset suureen ruukkuun kiipeämään metallista obeliskia pitkin. 

Mites teillä kesäkukkien hankinnat?


Mukavaa viikkoa!
Kesäkin taisi tulla takaisin ;)

28 kommenttia:

 1. Mukavan näköisiä yhdistelmiä. Itsekin tykkään tuollaisesta rennosta otteesta. Joitain kesäkukkia olen jo hankkinut, mutta ovat vielä istuttamatta, kun on ollut kylmiä öitä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep. Nyt oneksi yölämpötilakin nousivat :)

   Poista
 2. Suloisia kesäkukkia. Pinkin neilikan ja tummien sävyjen yhdistelmä toimii tosi hyvin.
  Kasvatan valtaosan kesäkukista itse siemenistä ja lisäksi hankin pelargonioiden pistokkaita. Olen istuttanut taimia viime viikkoina kasvupaikoilleen, mutta kasvu on vielä hidasta ja taimet kohtuullisen pieniä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pitäisi varmaan kokeilla kasvattaa itse enemmän kesäkukkia, sillä nyt niitä voi aikakin osan keväästä kasvattaa kasvarissa. Pitääpä miettiä ensi keväänä ;)

   Poista
 3. Tulla koristebataatti on upean näköinen ja niin ovat kaikki kesäkukkaistutuksesi. Kukkaruukkuja on toki kiva ripotella ympäri pihaa, mutta kasteleminen on silloin työläämpää. Varsinkin tänä vuonna, kun vettä on saanut kantaa kannukaupalla. Tärkeää on myös sijoittaa kukat sinne, missä niistä eniten iloitsee.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Julkaisin kommentin lukematta sitä...tuli taas siansaksaa tai mitä lie...

   Poista
  2. Joo, minulla näitä on terassilla, hyötykasvialueella ja sitten täällä kasvarin kulmalla. Kaikki on sopivasti silla lailla samalla reunalla. Terassilta kiertää hyötykasvialueen läpi kasvarille, niin kastelukierros on siinä :)

   Poista
 4. Ihanat kesäkukat! :) Miulla alkaa olla hankittuna kaikki. Siemenestä kasvatettu auringonkukkakin alkaa jo availla ekaa kukkaa, ihan hassua, ennen juhannusta. Nyt vaan nautiskelen kukkasista. Ja oih tuo oranssinsävyinen värinokkonen on niin ihana, itsekkin olen samanlaista käsissäni pyöritellyt, mutta päädyin tällä kertaa limenvihreään vaihtoehtoon.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vau, auringonkukka juhannusviikolla! Aika mukavaa :)

   Poista
 5. Niin kauniita kesäkukkia olet hankkinut! Noista pikku neilikoista tykkään erityisesti ja tietysti pelargoneista. Jotain kukkaa pitäisi vielä minun hankkia, mutta en osaa päättää.
  Ihmeekseni viime vuonna siemenestä kasvattamani kääpiösamettikukat ovat ilmestyneet kukkapenkkiin ja näyttävät voivan ihan hyvin. Saa nähdä tuleeko niihin myös kukkia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sain tädiltäni muuten pari kääpiösamettikukkaa. Ne ovat aika hauskoja, eivät vielä kuki ;)

   Poista
 6. Hyvä idea tuo, että kukat samaan syssyyn suloiseen sekamelskaan, suosin tuota itsekin. Sopivat prikulleen tuohon kasvihuoneen viereen :) Minä vähän katkerana luen täällä toisten kelloköynnöksistö, omat otti ja paloi auringossa niin, ettei niistä enää mitään tule...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi harmi. Minä laitan harson tuohon obeliskiin aina alussa...

   Poista
 7. Tummat kasvit puutarhassa ovat aika kivoja. Itse en hanki kovin paljoa kesäkukkia, riittää pihakasvien kukinta. Ryhmässä ruukut ovatkin näyttävämpiä.

  VastaaPoista
 8. Ihanan värisiä kesäkukkahankintoja, tuo bataatti on jäänyt mullakin kolkuttelemaan takaraivoon. Tälle vuodelle en taida enää semmoista hankkia mutta ensi vuonna sitten...
  Kelloköynnökset on mullakin kasvamassa samantapaisessa kiipeilyteineessä, sain ne selviämään kylmistä öistä kun niillä oli harsotakki öisin päällä tosi pitkään. Aamulla avasin harsot ja jätin auringonpuolelle suojaamaan polttavista säteiltä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minulla oli sama taktiikka kelloköynnöksen harson kanssa :)

   Poista
 9. Tummalehtiset kasvit antavat kontrastia värikkäiden kukkien joukossa. Valkoinen siniviuhka on ihana. En ole tiennytkään, että sitä saa valkoisena.

  VastaaPoista
 10. Tosi kauniita kesäkukkaistutuksia. Kasvatin siemenestä tuota tummaa petuniaa. Siitä taitaa tulla yksi vakiokylvöistä jatkossa. Tuo tumma koristebataatti on myös ihana!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi, sitäpä olisikin mukava kokeilla kasvattaa itse :)

   Poista
 11. Onpa sinulla kauniita kesäkukkaistutuksia! Eilen laittelin viimein niitä myös, viime viikolla meillä oli kova halla, toivottavasti hallat ovat tältä kesältä jo ohi. Tykkään noista ryhmäistutuksista myös.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin, eiköhän se jo lämpene...
   Viime viikko oli kylmä meilläkin.

   Poista
 12. Kivasti sopii tuo musta petunia pinkille neilikalle kaveriksi, ja muutenkin kivoja väriyhdistelmiä ja istutussommitelmia. 😊

  VastaaPoista
 13. Niin kauniita valintoja! 😍
  Mulla taitaa löytyä aika monta samaa kesäkukkaa, kuin sultakin.
  Mahtavassa kasvussa nuo sun jättiverbenat! Mun jättiverbenat on vielä aika vauvoja. Toivottavasti ehtivät kukkimaan. Olin niin onnellinen, kun siemenestä kasvatus onnistui ekan kerran.
  Mukavaa uutta viikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyviä valintoja :)
   Kasvatin viime vuonna jättiverbenoita myös. Tuli onnettomia ruipeloita ja koleassa kesässä eivät juuri kasvaneet. Yksi kukki. Niin ja laitoin liian varjoon, olisi pitänyt olla lämpimämmällä kasvupaikalla.
   Nyt nämä ovat saaneet kasvaa kasvarissa varmaan huhtikuun lopulta, joten tuli topakoita viime vuoteen verrattaessa. Nyt saattaa jopa onnistua;)

   Poista
 14. Dramaattisia kesäkukkavärejä, kontrasti on minunkin mieleeni! Kelloköynnös näyttää jo komealta!

  VastaaPoista

Kiva kun kävit kommentoimassa :)