11. kesäkuuta 2018

Pelargonien kanssa puljaustaJännä homma kun joskus jonkun yksinkertaisen asian takia saa itsensä työllistettyä tunneiksi. Päätin hieman siistiä terassin pelargoneja. Homma sitten paisui niiden uudelleen asettelemiseen ja ylimääräiseen tuusaamiseen.
Poistin huonoksi menneet kukat ja keltaiset lehdet sekä yritin lehdistä pyyhkiä hieman siitepölyä pois, kun oli niin sutun näköistä.


Meillä pelargonit asuvat etupihan terassilla. Paikka on lämmin, eikä sade piiskaa pahasti (siis jos sataisi). Joten eipä ole syytä muuttaa niitä muualle.


Pelargonien värimaailma on pääasiassa valkoista ja vaaleanpunaista, mutta mukaan mahtuu myös muutama punainen. Punaiset pelargoniat nostin pöydälle.

Kuvassa suurin on vanhin pelakuuni 'Inspire Scarlet'. Vasemmalla oleva tulppaanipelakuu oli henkihieverissä talven jälkeen, mutta on herännyt viime viikoina eloon. Keskellä olevan on 'Mosaic Red', joka on kasvatettu pistokkaasta. Sen emossa oli talven jälkeen hengissä vain yksi oksa. Katkasin oksan juurtumaan ja ihan hieno pikkutaimi siitä tulikin.'Mårbacka' ja 'Prins Nikolaj' ovat taas hujoppeja, muut ovat huomattamavasti tuuheampia yksilöitä.
Laitoin pelargonit nyt myös hieman harvempaan, jotta niitä olisi helpompi kastella. Satuin nimittäin huolimattomana kastelemaan noita korkeampi ja silloin taaempana olevia ihan liikaa. Pelargonin mullan olisi parempi hieman kuivahtaa kastelujen välillä.


Kannoin kaksi daaliaa myös terassille. Daalioille olisi ollut parempi hieman isommat ruukut, jotta kosteus riittäisi. Nämä pitää aurinkoisina päivinä varmaan kastella joka päivä tai ainakin tarkistaa kosteus. Siirrän ruukut hieman varjompaan, jos aion olla muutaman päivän pois kotoa.

Puuterassille ruukkuja laitettaessa on hyvä laittaa alle joku puutikku tai vastaava, että aluslautanen on hieman irti terassin puupinnasta. Muutoin terassi ei kuiva ruukun alla ja silloin terassiin tulee ikävä kuvio. Siksi myös pelakuut ovat pienien tasojen päällä.


'Dancer White'
'Appleblossom Orbit'

Nyt ei ole kovin kukkaisaa, mutta ehkäpä tämä tästä. Viimeisen kuvan puna-valkoinen pelakuu on ostotaimi. Minulla oli viime vuonna vastaavanlainen, muttei se talvehtinut.
Selkeästi kukassa ovat ne jotka siirsin ensiksi kasvariin jo monta viikkoa sitten. Eteisestä suoraan terassille siirretyt eivät kuki. Nuppuja on. Varmaan järkyttyivät. Ja kyllä, olen huono karaisemaan. Harson sentään viritin auringonsuojaksi. Mikä ei tapa se vahvistaa :D

Loppuun sitten sellainen tunnustus, että vaihdoin keväällä osalle mullan, osalle lisäsin multaa ajatuksena josko pelkkä mullan lisäys riittäsi tai sitten kesemmällä vaihtaisi....Nyt en sitten enää muista mitkä ne kasvit olivat...Hyvin menee tarhurilla. Hajamielisen kannattaakin tällä lailla osittaa hommia :D

12 kommenttia:

 1. Ihania pelakuita :) Mukavaa uutta viikkoa Sinulle!

  VastaaPoista
 2. Kuulostaa tutulta, pelakuitten kanssa saa ajan kulumaan rattoisasti :)

  VastaaPoista
 3. Pelaguusi ovat kauniita ja niiden väri tulee hienosti esiin talon siniharmaata vasten. Hieno paikka kaunottarille. Näyttää myös siltä, etteivät ole moksiskaan mullan vaihdon unohtamisesta.
  Hyvä, että mainitsit tuon puutikun tai muun asettamisen aluslautasen alle. Kummasti ruukuista jää jälki puulattiaan.

  VastaaPoista
 4. ihana tunnelma ja pelakuut!

  VastaaPoista
 5. Kauniita pelakuita sinulla, kauniissa asetelmissa. Kivaa viikon jatkoja :)

  VastaaPoista
 6. Upeita pelakuita sinulla! Noita puutikkuja käytän myös, mukavasti ilma kulkee lautasen alla. Osaan pelakuista vaihdoin mullat myös, tai oikeastaan kaikkiin, toki pistokkaisiinkin - hajamielisyyttä siis täälläkin! 'Prins Nikolai' tuntuu olevan sellainen hujoppi kasvutavaltaan, meillä se kasvaa ihan samalla tavalla. Ostin muuten uuden ihanan 'perinnepelakuun' oikein tarhalta. Kysyin nimeä ja sainkin - oikein netistä katsoivat :D. Nimeksi sanoivat joku Moor... tai kuninkaallinen perinnepelakuu, sanoin ettei nyt kannata höpsöttää, jos on ammattitarhuri niin pitää saada nimi pelakuullekin, tutkin asiaa ja se oli ilmeisimmin 'Loviisa'. Pelakuut on ihania!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pelakuut on ihania! Ja joillakin näyttää olevan se oma tahto kasvutavan suhteen ;)

   Poista

Kiva kun kävit kommentoimassa :)