2. marraskuuta 2015

Lämmin marraskuinen päivä

Tämä syksy jää kyllä mieleen mukavista sateettomista keleistä ja auringonpaisteesta. Vielä tänään ulkona oli suhteellisen lämmintä. Jotenkin on vaikea ymmärtää että elämme jo marraskuuta.
Kiertelin kotipihalla kameran kera. Täytyy sanoa että olen ihan tyytyväinen tämän kesän puuhasteluihin. Pensaat kasvavat ja näkösuojaa saan pikkuhiljaa, ja samalla puutarhaan tulee tärkeitä korkeuseroja. Ensi vuonna perennat ovat jo tuuheampi ja siten piha alkaa näyttää valmiimmalle. Siitä on hyvä jatkaa ensi vuonna.


Mukavaa marraskuuta kaikille!


30 kommenttia:

 1. Voi, miten kauniita kuvia olet taas ottanut pihamaalta. Niin se vain on, että toiset osaavat katsoa luovalla silmällä yksinkertaisiakin näkymiä. Samoja elementtejä löytyy minun pihastani, mutta enpä keksi niitä kuvata.
  Sinähän olet ahkeroinut pihalla niin paljon, että aivan varmasti ensi kesänä siellä on jo rehevää ja kukkaisaa.
  Meillä on pihalla vähän samantapainen puutarhakatos, josta kerroit edellisessä postauksessasi. Se on ajanut asiansa usean vuoden ajan, mutta nyt kangas on jo niin hapero, ettei enää pidä vettä. Ja nimenomaan sadesuoja on sen tärkein tarkoitus. Valitsin aikoinaan vihreän värin katokselle, että se naamioituisi puutarhaan paremmin. Aurinko on polttanut kaiken vihreän ja nyt kangas näyttää likaisen vaaleanharmaalta. Suomen kesässä jokin sadesuoja on vain niin uskomattoman tärkeä, jos haluaa viettää aikaa pihamaalla myös kahvien merkeissä. Ja kukapa ei haluaisi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oikeastaan ihan etsimällä etsin kuvattavaa :) On niin pelkistettyä nyt.
   Olisi pitänyt etsiä muistakin liikkeistä, sillä kyseisessä kaupassa oli tarjolla vain tuota valkeaa katosta. Tumma, harmaa tai vihreä katos olisi ollut järkevämpää hankkia.:)

   Poista
 2. Paljon olet saanut tänä vuonna rakennettua ja istutettua puutarhaasi. On se ihan eri paikka kuin vuosi sitten. Ripeät ovat sinun otteesi. Ja määrätietoinen tekotapoa. Kun tietää, mitä haluaa, mistä saa ja on tekevä ja osaava, niin lopputulos on hyvä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ja toki välillä säätäen, oikein urakalla :D
   ...mutta siinähän sitä iloa myös on ;)

   Poista
 3. Niin kauniita kuvia! Etenkin kuudennesta kuvasta tykkään kovasti!

  VastaaPoista
 4. Se on hyvä taito olla myös tyytyväinen tekemisiinsä ja kiittää itseään :) Oletkin ollut tosi ahkera pihahommissa menneenä kesänä, ainakin mitä blogissa olet kertonut.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, siihenkin varmaan oppii iän myötä, olemaan kiitollinen itselleen :)

   Poista
 5. Tämä kesä on ollu tosi kaksjakoone ilimojen pualesta. Pitkä ja lämmin syksy on korvannu alakukesän sateesuuren jo monehen kertahan. Istuttajan unelma kesä, ensi vettä ja sitte lämmintä. Ja soot ollu toooosi ahkera, nii että nauti ny.

  VastaaPoista
 6. Marraskuussa on oma kauneutensa, kuten kuvasi osoittavat. Syystäkin olet tyytyväinen saavutuksiisi!

  VastaaPoista
 7. Paljon olet kyllä saanut tänä kesänä aikaiseksi olet hyvä suunittelemaan kaikke sopivaan paikkaan
  ei ihma että olet tyytyväinen kättesi töihin. Hyvää jatkoa :)

  VastaaPoista
 8. Rapistuneessa luonnossa on myös oma viehattävyytensä. Hienosti olet saanut sen tallennettua kuviin!
  Ja mä olen täällä ainakin hengästynyt tämän kesän aikaansaannoksistasi. :)

  VastaaPoista
 9. Tänäänkin tuuli niin lämpimästi, että lippalakilla pärjäsi! Olet löytänyt puutarhasta kauniita yksityiskohtia, joita kuvata :)

  VastaaPoista
 10. On ollut nyt kivan lämmintä! Hienosti olet löytänyt kuvattavaa. Ite en kyllä löydä enää mitään kaunista pihalla, kun on vaan synkkää ja haljua :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin se syksyn yleisilme oikeastaan onkin..

   Poista
 11. Jjep, aivan erikoinen marraskuu. Eilen aurinko paistoi ihanasti ja touhusin paitahihasillaan ulkona. Eikä sadetakkejakaan ole juuri tarvittu eikä kumisaappaita. Fillari kulkee ja jotkut kasvimaan kasvitkin kasvavat yhä.

  VastaaPoista
 12. Nyt on ollut kyllä erikoisen lämmin ja sateeton syksy, ja vielä vain jatkuu, marraskuussakin!

  VastaaPoista
 13. Helposti syksyllä tulee ajateltua, ettei ole mitään kaunista kuvattavaa mutta nämä kuvat kertovat, että kauneutta on yllin kyllin kunhan vain osaa katsoa (ja tietysti myös kuvata). :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep, ja kun tarpeeksi monta kertaa räpsin kameralla, niin pakkohan jonkun kuvan on onnistua ;)

   Poista

Kiva kun kävit kommentoimassa :)