10. toukokuuta 2015

Kevät mökkipuutarhassa

Minulla oli vakaa aikomus etten sipistele perennaistutuksia tänä kevänä, että otan vain isoimmat perennojen kuihtuneet versot pois. No, en sitten malttanutkaan, samalla kun kitkin istutusalueet tuli ne sitten taas siistittyä. Siitä tulee vaan niin mukava fiilis ;)

Mukavasti kasvustot ovat heränneet kevääseen. Keväällä kasvu on yleensä huimaa, ja mökkipuutarhaan pääsen sitä seuraamaan harvemmin kuin haluaisin. Mietin tässä yksi päivä, että tulee olemaan aika kiva tulevina vuosina päästä seuraamaan kevään etenemistä täällä kotopihalla joka päivä.

Muutemaa sorttia perennaa otin taas mökiltä. Onkin kätevää kun on sellainen "kasvipankki" olemassa, kuten Konnadonna kommentoi tuolla edellisessä postauksessani. Muutoinhan minulla olisi jo jonkunmoinen konkurssi käsillä. Haluan niin paljon kaikkea pihaan :)

Tulee liian harvoin otettua kokonaiskuvia mökkipuutarhassa, sillä yleensä kyykistelen polvillani jonkun kukkasen luona kuvaamassa, mutta tällä kertaa on yleiskuvaa keväisestä mökkipuutarhasta tarjolla :)Mökkipuutarhassa luonto on lähellä ja puutarhaa on luotu pala palalta yrittäen saada se rajautumaan luontoon mukavasti. Ajoittain se on onnistunut, joissain paikoissa taas ei niin hyvin. Mökkipuutarhaa rakentaessa on huomioitu paikallaan olevat isot kivet ja metsäpuutarhaan on jätetty vanhoja kantoja. Kiviä on käytetty paljon ja osa niistä oli jo valmiiksi sammaleen peitoissa.  Puutarhassa on siis paljon yksityiskohtia. Kotitönön pihalla taas ei ollut mitään, paitsi puita, joten se oli melkoinen tyhjä taulu. Vaikkakin viime syksynä saamani isot kivet etupihalla ovat oikein kauniita, niin jotenkin se on teennäinen. Tavallaan on hyväksyttävä että kotopiha tulee olemaan aina hieman tylsempi. Tietysti pihatyöt ovat vasta alullaan ja tehdessäni puutarhaa haluan olla boheemi puutarhuri, en viimeisen päälle viherrakentaja ;)

Jaa, laitetaampas tähän loppuun niitä kyykistely kuvia ;)Kohta on kesä ;)

34 kommenttia:

 1. Sievää on jo nyt, ja kovin siistin näköisiä polkuja. Varmasti upeaa taas kesällä. =)

  VastaaPoista
 2. Kylläpäs on kauniit maisemat. Kiviä, polkuja, vettä.. Voisiko enempää toivoa! Ihanaa kun kesä tulee. Mukavaa viikkoa!

  VastaaPoista
 3. Valloittavia näkymiä, polkuja ja yksityiskohtia tuolla mökkipuutarhassasi. Tuollainen metsäpuutarha on jotenkin niin salaperäisen kiehtova. Kuin pieniä aarteita ja salaisuuksia metsän siimeksessä =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itsekin tykkään tuosta metsäisestä alueesta, ehdin jo harmittelemaan etteikö kotitontille saisi reheviä varjonperennoja ;)

   Poista
 4. Sinulla on kyllä puutarhurin silmää, sen näkee noista poluista ja sommittelusta :). Tosi kiva puutarha, sellainen joka sopii metsän viereen kuin nakutettu.

  VastaaPoista
 5. On kyllä kauniita kuvia ja ihan tosi viehättävän näköinen ympäristö. Moi uuteen blogituttavuuteen :)

  VastaaPoista
 6. Kauniita näkymiä ja kivasti taitaa järvikin pilkotella sieltä puiden lomasta.

  VastaaPoista
 7. Niin suuresti ihailen tuota metsäpuutarhaasi. Se on rakennettu tuonne keskelle luontoa ja siinä on samalla läsnä sekä metsä että vesi. Kauniita polkuja olet sinne rakentanut ja monipuolistanut olemassaolevaa kasvillisuutta. Näin keväällä tuon rakenteen erottaa selkeämmin kun luonto vasta aloittelee tätä kasvukautta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kesällä se tuppaakin olemaan vähän liiankin tukossa :)

   Poista
 8. Ihanalta näyttää kokonais kuva hienosti olet suunitellut ilolla silmälle Kiitos :)

  VastaaPoista
 9. Huh huh! Kyllä on taas niin hienoa :) Metsäpuutarha jo ajatuksena on kaunis, mutta olet toteuttanut kaiken todella upeasti.

  VastaaPoista
 10. Olipa hauska katsella näitä maisemakuvia mökkipuutarhastasi. Yksityiskohdat ovat aina hienoja, mutta eivät välttämättä kerro kokonaisuudesta paljoakaan. Kyllä sinulla on ihana puutarha ja sen eteen on selvästi tehty paljon työtä. Kotipuutarhasi saattaa tuollaisen paratiisin rinnalla näyttää tylsältä, mutta eipä aikaakaan, kun pääset sen rakentamisessa vauhtiin. Totta kyllä, että raha asettaa rajoituksensa. Toisaalta edullisten vaihtoehtojen miettiminen ja hidas harkinta voi olla joskus eduksikin. Tulee tehtyä perusteellisesti pohdittuja ratkaisuja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan totta, minulla ei ajoittain vaan ole kärsivällisyyttä ;)

   Poista
 11. Tuo mökkipihanne on lumoava, kunnon metsäpuutarha!

  VastaaPoista
 12. Upea puutarha polkuineen! Kohta on todellakin kesä. Näimme pääskysiä illansuussa. Nehän ovat oikeat kesän tuojat:)

  VastaaPoista
 13. Nuo polut ja kivet..huh. Kivet ovat aina ensin sellaisi liian esilletulevia mutta aika tekee tehtävänsä ja maastoutuvat.

  VastaaPoista
 14. Todella kaunis puutarha!

  VastaaPoista
 15. Piipahdapa blogissani, siellä on 11.kysymyksen haaste sinulle. Lukisin mielelläni vastauksesi kysymyksiini.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täytyypä käydä kurkkaamassa, toivottavasti en unohda vastata ;)

   Poista
 16. Hienosti olette onnistuneet sulauttamaan mökkipuutarhaa ympäröivän luonnon kanssa yhteen. Tykkään kovasti näkymästä.

  VastaaPoista

Kiva kun kävit kommentoimassa :)