29. lokakuuta 2015

Ei sitten millään istu?

Nimittäin kesällä hankimme puutarhaan katoksen, enkä ole vieläkään varma tykkäänkö siitä tai sopiiko se edes pihalle. Meidän talo on perinteinen 50-luvun talo, johon ei valokate millään ilveellä sovi. Siksipä halusin jonkunlaisen paikan jossa voi istuskella sateellakin, päädyimme siis hankkimaan kevytrakenteisen paviljonkin. Siinä se nyt töröttää pihamaalla, ja kovasti olen kasvillisuutta sen ympärille yrittänyt laittaa, jottei se töröttäisi niin silmiinpistävästi :)

Siinä se loistaa ärsyttävästi. Kuva otettu kesällä juuri siitä suunnasta kun sitä eniten katselee.
Tontin rajalta päin näyttää jo kivemmalle. Luumupuun oksisto peittää hieman :)
Aikas suttuinen kuva, mutta idea näkyy.
Takapihan suunnalta näkymä on ihan jees ;)
Yritystä ;)
Jokaisen tolpan viereen on istutettu köynnöstä, pari säleikköviiliviiniä ja yksi alppikärhö. Niille tosin täytyy laittaa jotain tukea jota vasten kiivetä näin alkuun. Tuohon etualalle toin rautaisen köynnöstuen ja siihen olen laittanut 'Purple Dream' tarha-alppikärhön. Oikealla näkyvää istutusaluetta on tarkoitus laajentaa ensi kesänä.
Pilvikirsikan istutin tuohon nurmikolle. Nopeakasvuisena toivon sen oksiston pian häivyttävän paviljonkin silmäänpistävyyttä. Pilvikirsikka tekee tuhottoman paljon juurivesaa, joten sitä ei oikeastaan sen vuoksi kannata laittaa pensas- tai perennaryhmään. Toisaalta jos nurmialueen pienentämisprojekti yltää joskus tänne asti, sitten sopii miettiä :)
Paviljonkin alle tulee puuterassi, samalla kuin etupihalle saadaan terassi tehtyä. Tänne olen haaveillut ihan simppeliä valkoista pöytää ja kahta penkkiä. On tämä nyt kivempi, muttei vieläkään hyvä. Niin, ja ehkä joskus vuosien päästä tänne voisi tehdä jonkun pysyvämmän ratkaisun.

Kesäisistä kuvista palailen tähän hetkeen, tai oikeastaan eilisen aamun kuurakuviin. Tänään olikin kosteampi päivä. Haravoin loput lehdet nurmikolta, eipä puutarhassa juuri mitään muuta puuhastelua ole....
30 kommenttia:

 1. Eipä se meidän ruskea telttakaan sovi meidän talon pihaan, mutta ei se taida myöskään ikuinen ratkaisu olla :) Mun mielestä oot ihan kivasti saanut katoksen "piiloon". Ja tuo puutarha, siis huokaus. I-H-A-N-A.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos
   Jospa tuo meidänkin teltta hieman piiloutuu, kun pensaat ja köynnökset kasvaa ;)

   Poista
 2. Minusta tuo paviljonki näyttää oikein kutsuvalta istuskelupaikalta. Mekin istutimme jokaista paviljongin pylvästä vasten kasvamaan köynnöksen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Teillä onkin kaunis paviljonki, meillä isäntä ei halunnut romantiikkaa. Olisi pitänyt pitää oma päänsä :D

   Poista
 3. Oi ihailen Pirjo sinua Olet saanut pihasi niin kauniiksi pienessä ajassa Olet ollut niin ahkera ja hyvin olet suunnitellut pihasi :)

  VastaaPoista
 4. Ei ollenkaa paha. Ens kesänä viälä parempi. Silimä tottuu ja tua valakoone katos saa vähä patinaa pintahan. Kasvikki on rehevämpiä. Äkkiää ne keväällä kasvaa ku non jo juurtunu. Hyvin on jo nykki istutukset kasvanu. Ei uskoosi nuan uureksi puutarhaksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, eikähän se siitä ala vähemmän loistamaan :)
   Kesä oli sateiden suhteen oikein hyvä istutuskesä.

   Poista
 5. Kyllä sinä saat sen vielä sulautumaan pihan näkymiin :) Kauniit kuurakuvat!

  VastaaPoista
 6. Minun mielestäni olet saanut tosi kauniisti maisemoitua tuon puutarhakatoksen ja etenkin tuolta takapihalta katsottuna se näyttää tosi kivalta, edustalla olevan upean kivipenkin kanssa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep, takapihalta näyttää ihan mukavalle. Ehkäpä tuohon kulmaan voisi suunnitella vastaavanlaista kukkaistutusta kuin takana. Maa siinä viettää, ehkä korotan sitä samaan tapaan isoilla kivillä. Täytyypäs tuumailla :)

   Poista
 7. Odotahan ensi kesää, mielestäni tuo jo nyt on tosi kivan oloinen.
  Kaunis kuurakuva!

  VastaaPoista
 8. Kuura on kaunista ja piha näyttää puutarhalta, kauniiltakin vielä.
  Eihän katos nyt niin paha ole. Siihen tottuu. :))

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ja toivottavasti kasvit sitä jatkossa maisemoivat :)

   Poista
 9. Kyllä paviljonki tuohon muotoutuu ja kun kasvit kasvaa niin ei näytä niin "laitetulta". Kaikki uudet rakenteet puutarhas nappaa ensin silmään mutt sitt tottuu jotenkin näkymään.
  Pilvikirsikka on todella nopsaan kasvava. Minua puut tekemät penikat ei haittaa ne onneksi saa hyvin poikki.

  VastaaPoista
 10. Minusta tuo paviljonki näyttää hyvältä!

  VastaaPoista
 11. Eiköhän se maisemoidu ajastaan kun sinulla on niin paljon istutuksia.

  VastaaPoista
 12. Minustakin tuo paviljonki kyllä istuu hyvin istutusten keskelle. Ja sen paikka on ihan selvästi mietitty ja kauniisti maisemoitu kasveilla. Eikä se törötä vain keskellä nurmikkoa.
  Mutta ymmärrän toisaalta tuntemuksesi. Meilläkin on mustakattoinen paviljonkin tuossa rinteen terassilla. Olisi haaveena joskus saada siihen pysyvämpi kesäkeittiösysteemi. Mutta paviljonki on palvellut hyvin nyt muutaman kesän. Se pitää yllättävän hyvin sadetta.
  Puutarha jalostuu ajan myötä, joko uusilla rakenteilla tai sitten kasvien kasvaessa. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tumma katos olisikin kivempi kuin tälläinen loistava valkoinen :)

   Poista
 13. Uusia ratkaisuja katsoo monesti liiankin tarkoin silmin. Ei tuo paha ole ollenkaan, ja siihen tottuu osana pihaa. Seinänvieruspenkki näyttää kivan polveilevalta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Seinänvieruspenkin viereen on tarkoitus tehdä jonkunmoinen polkukin :)

   Poista
 14. Hyvinhän se istuu ja kasvillisuuden kehittyessä maastoutuu vielä paremmin. Valkoinen kangas saa vähän patinaa, eikä hohda niin selvästi. Sinulla on selvästi silmää suunnitella suuria linjoja, mulla menee helposti näpertelyksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin, ajattelin ensin saada pihalle jonkunmoiset suuret linjat ja sen jälkeen pääsisin vähän näpertelemään ja söpöilemään, ja siten tuomaan persoonallisuutta pihaan :)

   Poista
 15. Kyllä se oleentuu. Aurinko, tuuli ja sade saavat lumivalkean hohteen himmenemään. Kasvillisuus peittää osittain ja kun paikka on sopiva, niin siihen se istahtaa. Tosi nätti katos jo nyt, kutsuvan oloinen.

  VastaaPoista

Kiva kun kävit kommentoimassa :)