21. marraskuuta 2015

Ensilumi

Viime yönä satoi ensilumi. Sitä ennen maassa on ollut ajoittain vain aavistus valkoista. Ensilumi on joka vuosi niin ihana ja odotettu. Ulkona näyttää nyt niin erilaiselta.

Tänään kannoimme isännän kanssa viime kevättalvella hakatut koivuhalot sisälle liiterin. Koko tämän ajan ne ovat olleet vaahteran alla kehikossa kuivumassa. Onpahan kunnon kokoista halkoa, hyviä polttaa takassa. Isäntä osti viime syksynä pari mottia polttopuuta, mutta ne oli kyllä hakattu ihan liian pieneksi silpuksi takkaa ajatellen. Tosin ne ovat ihan käteviä hellapuita. Nytpä on valinnan varaa :)
Muutoinkin on ollut oikein hyvä päivä. Ehkä suurimmaksi osaksi siksi että minulla on vapaa viikonloppu ja pystymme isännän kanssa yhdessä puuhaamaan. Ajoittain tympii tuo vuorotyö, ja juurikin niiden yhteisten vapaapäivien puute. Kesälläkin sai itsekseen ährätä pihatöissä. No, ensi kesänä on sitten toiset työkuviot kun menen sinne puutarhapuolelle. Sittenhän työ ja vapaa-aika onkin hyvin pitkälti samaa puuhaa.


Kaunista on :)


40 kommenttia:

 1. Ihanat talviset lumikuvat. Meilläkin täällä Uudellamaalla on tullut tänään hieman lunta ja heti on paljon kauniinpaa, kun puut ovat saaneet hieman lunta oksilleen.

  VastaaPoista
 2. Lumipeitteen saaneet puut ovat niin kauniita. Ensilumi ihastuttaa aina, siinä on jotain erikoista. Marraskuun pimeyden keskellä piristää kovasti.

  VastaaPoista
 3. On se kiva tehdä kotona omiakin hommia tietäessään puolison olevan kotona. Yhteiset juttutuokiot ruoan ja kahvitauon merkeissä ovat sitä arjen yhteenkuuluvaisuutta.
  Takkaan kannattaakin säästää kunnon klapit, jotta palavat pitkään ja lämmittävät kunnolla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan niin ja niinä harvoina kertoina viime kesänä yhdessä puuhastellessa tuli nopeasti valmista :)

   Poista
 4. Vuorotyö on aika karseeta, mutta onhan siinä omatkin hyvät puolensa, kuten arkivapaat. Ensilumi on blogien perusteella tänään satanut moneen paikkaan, mukavaa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta, ja joskus on ihan mukavaakin olla ihan omassa seurassaan ;)

   Poista
 5. Lumiset puut ovat niin kauniita että..
  Vuorotyö on joskus melko jäätävää,Joskus yhdeksän viikonloppua putkeen ennen kuin oltiin yhdessä kotona.
  en sitä aina kaipaa mutt sais sentäs kerran kuussa olla sellane vapaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aikas paljon tuo yhdeksän. Nyt taitaa minulla olla kaikki viikonloput ennen joulua töitä :)

   Poista
 6. Aika paljon teille on tullut lunta. Puut ovat niin kauniita lumipeitossaan. Meillä on jo paljon lunta, ja koko ajan tulee lisää. Mukavaa viikonlopun jatkoa!

  VastaaPoista
 7. Sinnekki on saapunu lumiset maisemat. Hianot!

  VastaaPoista
 8. Kyllä vaan lumi koristaa kauniisti maiseman!
  Hienot kuvat!

  VastaaPoista
 9. Lumi kyllä kuorruttaa maiseman kauniisti!

  VastaaPoista
 10. Kiva huomata, että monessa blogissa on nyt ihasteltu ensilunta :) Kyllä lumi valaisee nyt kivasti, kun muutoin on pimeää.

  VastaaPoista
 11. Lumi tuo puutarhaan taas ihan uuden ilmeen. Kaunista.

  VastaaPoista
 12. Lumi kaunistaa puutarhan ☺

  VastaaPoista
 13. Ensilumi on innostanut sinuakin ;) Näyttää olevan yleinen aihe nyt puutarhablogeissa.

  VastaaPoista
 14. Pumpulilunta on tullutkin ihan reilusti. Koristaa ja valaisee maiseman.

  VastaaPoista
 15. Minusta oli ihanaa, kun lumi tuli maahan! Mitä luulet, tuntuuko puutarhan hoito yhtä hohkokkaalta, kun se on sekä harrastus että työ?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mökkipuutarhaa on rakennettu ollessani puutarha-alan töissä. Joten kyllähän sitä intoa riittää:) Sitä paitsi viheralan töissä saattaa olla ajoittain hyvinkin tylsiä kohteita, yksitoikkoisia istutuksia satoja kasveja samaa lajia, joten onhan kotosalla kivempi tuusata :)

   Poista
 16. Kaunista on! Itse pääsen seuraavan kerran puutarhani luokse vasta joulukuun puolenvälin jälkeen. Nyt on liikaa peräkkäisinä viikonloppuina menoja kaupungissa. Ihanhan tässä vieroitusoireet iskevät. Blogissani on sinulle haaste: http://lymyrinne.blogspot.fi/ :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo :)
   Kiitos haasteesta, palaan siihen jossain vaiheessa ;)

   Poista

Kiva kun kävit kommentoimassa :)