26. marraskuuta 2015

Laatikkoleikki ja muuta sisustuspuuhaa

Olemme asuneet tässä pikkutönössä nyt reilun vuoden ja pikkuhiljaa alkaa koti näyttämään omanlaiselta. Tapettien poistolla se alkoi :) Eteisen muumitapetti ja yläkerran pienen huoneen kanitapetti on poistettu ja seinät on maalattu valkoisella. Tykkään että suuret pinnat ovat valkoisia, ja saan halutessani vaihtaa ilmettä tekstiileillä. Kyllästyn nopeasti, joten siksi kai en suosi kovinkaan värikkäitä seiniä :) Sulan maan aikaan en juuri välitä sisätiloista, hyvä kun maltan siivota, puutarhatouhut voittavat sisähommat sata-nolla.

Ostimme talon joka oli remontoitu perustuksista kattoon, joten meidän ei tarvitse alkaa pähkäilemään rakenteiden remontteja. Onneksi niin, sillä varmaan menisi hermot :D. Saamme siis tehdä helppoja pintahommia mielen mukaan. Yksi asia myös oli tosi hyvä juttu, taloon oli laitettu maalämpö, ja voin sanoa että asumiskustannukset tässä pikku tönössä jäävät pieneksi. Niin, onhan tämä pieni. Joskus ajattelen että olisipa kiva saada sitä ja sitä mööpeliä, muttei mahdu. Kuitenkin se kaikki on vain tavaraa, jota en oikeasti tarvitse. Joten ihan hyvin tänne sopii kahden aikuisen ihmisen huusholli :) Ainut haittapuoli on se ettei ole saunaa. Taloon on tehty pieni kylppäri suihkuineen ja pesukoneen paikkoineen. Pihasaunasta haaveillemme. Sauna pihalla on purkukuntoinen, tosin edelliset omistajat olivat vetäneet valmiiksi vesijohdon saunalle ja samalla kun viemäri on vedetty talolle on saunarakennus liitetty myös siihen. Jossain vaiheessa sen siis rakennamme, mutta ei se ihan ilmaista ole, elikkäs vie aikaa ennenkuin se homma käynnistyy :)

Talon haluamme maalata ihan kokonaan toisen väriseksi. Osa ikkunanpielistä on jäänyt kokonaan maalaamatta.
Terassia talon eteen ei ole vielä tehty, sitten samalla tehdään sitten uudet portaat :)
Makuuhuone sai tämän hillityn ilmeen jo viime talvena
Vanha penkki löytyi saunarakennuksesta. Se sai valkeaa maalia pintaan ja toimii nyt yöpöytänä.
Toiseen yläkerran pikku huoneeseen jätettiin kukkatapetti, maalasimme puupanelit valkoiseksi ja vanha tv-taso sai vihreän sävyn. Tämäkin huone tehtiin mieleiseksi viime talvena.
Laatikkoleikki
Olohuoneesta en juuri tykännyt. Minusta se vaikutti pimeältä luolalta, joten valkeaa sinne oli saatava. Meillä oli pari puunväristä yöpöytää ja ne maalattiin muiden kalusteiden kanssa valkoiseksi. Maalasimme olohuoneen pöydän ja isännän vinyylihyllyn. Ne kylläkin ovat halpoja kalustelevystä tehtyjä mööpeleitä, mutta nyt niitä kestää katsella kauemmin :)

Synkkää on
Johan piristyi ;)
Me heitimme sohvan pois jo asuessamme rivitalossa ja päätimme että kumpikin valitsee itselleen mieleisen tuolin. Minun tuoli on tuo vihreä, liian iso, johon saa jalat kunnolla kyytiin. Isäntä valitsi tuon punaisen. Haluaisen vielä turkoosin värisen siron tuolin tänne, saa nähdä tuleeko sellaista vastaan ;)

Muutamia omia otoksia on kehystetty :)

Isännän vinyylihylly näyttää paljon paremmalta valkoisena. Sitä piti aikoinaan vähän tuunata, eli laittaa noita tukia tuonne alle, sillä aika painavia nuo vinyylit ovat. Yöpöytä toimii hyvin tuossa vieressä, ja uudet valkeat kaiuttimet sopivat tänne hyvin. Lundia toimii ihan puunvärisenä. Taulut ovat isännän, osan niistä omisti jo kotimaassaan. Tuossa suurimmassa on kotikaupunki Rotterdam vuodelta 1940, aikana ennen kuin se pommitettiin miltei maan tasalle. Meriaiheet ja satama ovat muutenkin tauluissa esillä. Minusta ne ovat kauniita ja hillittyjä.

Keittiö on pieni, eipä ole ongelmia sisustaa. Tänne haluan joskus valkoisen lankkupöydän.
Aina haaveilin kodista jossa on puuhella. Tässä se nyt on ;)
Nyt siinä on rompetta päällä, mutta käytössähän tämä usein on.
Sinisävyiseen keittiöön sopii Kekri-kulhot kivasti :)Welcome to my blog Jannibele and александр раздорский!32 kommenttia:

 1. Valkoisella maalilla saa ihmeitä aikaan. :))

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta, lisää jatkoaikaa halvoille mööpeleille :)

   Poista
 2. Niin kaunista ja kotoista teillä on! Valkoinen maali sopii niin moneen paikkaan!

  VastaaPoista
 3. Kotinne näyttää aivan ihanalta ja - oi ei! - teillä on puuhellakin! <3
  Puutarhatouhut voittavat tosiaan sisähommat selvin numeroin.

  VastaaPoista
 4. Kiva tunnelma kodissanne, näin talvihämärälläkin.

  VastaaPoista
 5. Minulla on vähän samanlainen ajatus, että suurien pintojen pitää olla vaaleita ja niitä sitten somistetaan vaihtuvilla tekstiileillä. Tapetoiminen ja maalaaminen on kuitenkin sen verran työläs projekti, ettei siihen ihan tuosta vain ryhdytä (ainakaan meidän huushollissa), joten parempi pysytellä neutraaleissa väreissä. Vaaleat seinät tuovat valoa ja levollisuutta. Verhoja ja tyynyjä on helppo vaihdella, eikä se ole kovin kallistakaan. Olen myös maalannut useita vanhoja kalusteita. Jopa halpoja lastulevyhuonekaluja ja siten ne ovat saaneet uuden elämän. Esimerkiksi olohuoneen pöytä oli edellisessä kodissa koivun värisenä keittiön pöytänä. Tänne muuttaessamme etsin olkkariin pöytää, mutta sopivan korkuista ja kokoista ei vaan löytynyt. Halusin sellaisen, johon mahtuu tarvittaessa vaikka sellainen entisenlainen iso Hesari auki levitettynä. Niinpä sitten napsaistiin vanhan keittiönpöydän jalkoja lyhyemmiksi ja maalasin sen valkoisella maalilla. Olen kaikkien kuluneiden vuosienkin jälkeen siihen erittäin tyytyväinen, enkä edes harkitse uuden hankkimista.
  Pidän hyvin paljon noista teidän taulukokoelmistanne. Mukavaa, että kummankin mieltymykset ovat päässeet edustetuiksi. Hyvin kodikkaan näköistä ja kotoista. Sinulla on puutarhurisilmän lisäksi myös sisustussilmää. Kyllähän sitä rahalla voi käydä kaupasta ostamassa kaikenlaista muodikasta sohvaa ja härpäkettä. On ihan toinen juttu rakentaa koti pienemmällä budjetilla viihtyisäksi. Siinä olet onnistunut loistavasti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, kyllä sen verran on työlästä siirrellä ja suojata kaikki kamat maalauksen tieltä tai tapetin vaihtoa varten, ettei sitä viitsi usein tehdä. Verhoilla, tyynyillä ja matoilla saa vaihtuvaa ilmettä niin helposti. Joskus osuu silmään joku ihana särpäkkä tapetti, mutta itseni tuntien siihen kyllästyisin nopeasti.
   Niin, ei aina tarvitse ostaa uutta, vanhaa voi tuunata vähän. Olen päättänyt etten enää osta halpoja kalustelevystä tehtyjä huonekaluja vaan sitten ostetaan kokopuisia (ehkä jotain vanhaa) Ne kestävät aikaa ja kuluneinakin ovat kivoja. Siis sitten kun nämä mööpelit menevät liian surkeaan kuntoon ;) Tosin keittiönpöydän aion hankkia jossain vaiheessa. Sekin on halpaa kalustelevyä, eikä sitä siksi viitsinyt maalata kun on niin kovalla käytöllä. Tuskin kestäisi maali siinä.
   Niin ja kiitos mukavasta kommentista :)

   Poista
 6. Kaunista onkin tullut. Ihanilla väreilä olet tuonut ilmettä. Tykkäänkyllä tuosta vihreästä huoneestakin kovasti :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, tykkään itsekin vihreästä, ja kesällä olohuoneenkin sävymaailma muuttuu siihen suuntaan vihreillä verhoilla ja tyynyillä :)

   Poista
 7. Onpa Teillä nättiä! Olen samaa mieltä että suuret pinnat on hyvä olla vaaleita, ilmettä saa sitten tyynyillä, kukilla ym. ja vaalea avartaa. Meillä värimaailma on vähän saman tyyppinen! Kauniit taulukokoelmat!

  VastaaPoista
 8. Minen tee kesällä sisähommia muutaku pakon erestä, jos sittekkää. On se nihkiää talavellaki, mutta sujuu vähä paremmi....Son hyvä, että on taito teherä remonttia itte. Sitä voi teherä omahan tahtihi ja voi rauhas miättiä mitä haluaa. Uus tupa tuntuu nopiempaa omalta korolta, ku sen saa muutettua oma mau mukaaseksi. Vaikka färiistä tykkäänki, vaaliat sävyt seinis toimii hyvänä pohojana muulle sisustukselle. Hyvin ootta yhyristäny uutta ja vanahaa. Kotoosen ja jotenki sympaattisen näkööstä :)

  VastaaPoista
 9. Teidän kodissanne on kodikas ja lämmin tunnelma.

  VastaaPoista
 10. On kotoisan oloista ja sopii sisustukseltaan juuri tuon ikäiseen taloon. Tuo yläkerran vihreä tapetti on kaunis.
  Puuhella on todella tarpeellinen kapine.Vanhojen kalusteiden tuunaaminen on lisäksi hyvin ekolooginen teko.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta, tuo ekologisuus on tärkeää, aina ei tosiaan tarvitse uutta :)

   Poista
 11. Kotinne on hyvin tunnelmallinen ja kaunis. Puuhella on vailla vertaa. Sen äärellä on kiva valmistaa ruokaa tai vain muuten laittaa tulet takkaan lämpöä ja tunnelmaa tuomaan. Vaaleat seinät tuovat avaruutta pieneenkin tilaan ja antavat kivasti kontrastia muille väreille.

  VastaaPoista
 12. Kyllä näyttää kauniilta, niin tunnelmallista ja ennen kaikkea kodikasta. Puuhella on aivan ihana. Kun itse tekee remonttia, tuli koti mieleiseksi.

  VastaaPoista
 13. Todella kaunista ja kodikasta!

  VastaaPoista
 14. Te siis aloititte remontin yläkerrasta. Nyt on sitten alakerran vuoro. Olen samaa mieltä kanssasi siitä, että valkeat seinät ovat järkevä valinta. Väriä saa sitten tekstiileillä. Nyt tosin uskallan jo leikkiä tapeteillakin taas.
  Selkeää ja kodikasta teillä. Sisätiloja on mukava puuhata talvella, kun puutarhassa ei oikein ole paljon tekemistä enää.

  VastaaPoista
 15. Ihana tuo puuhella! Muutenkin teillä on kaunis ja raikas koti :)

  VastaaPoista
 16. Kodikas ja viehättävä koti teillä, ihastuttava. Kauniiksi olette sen laittaneet....:)

  Hyvää adventtia.

  VastaaPoista

Kiva kun kävit kommentoimassa :)