4. huhtikuuta 2017

Oho, on "pistokkaalla" kokoa!

Kävin eilen aikani kuluksi kukkaostoksilla. Meiltäpäin kulkee paikallisliikenne tunnin välein (illalla harvemmin) ja keskustasta pääsee kätevästi bussia vaihtamalla Viherlandiaan.
Selailin ensin heidän nettisivujaan ja huomasin että tarjolla on pelargonioiden pistokkaita. Sepäs vasta kuulosti kivalle, joten niitä päätin lähteä katsastamaan.


Kasvareiden ovien edessä oli kyltti että pistokastaimet löytyvät siemenpussiosaston vierestä. Ja voi kuulkaa, millaisia ne olivatkaan! Ihan hirmuisia jättiläisiä 12 cm ruukuissa. Hintakaan ei ollut paha 6,50 kolme kappaletta, yksittäin 2,50 euroa.Puolivalmis pelargonia. Todellakin! Kaikki taimet olivat muuten samalla koodilla, joten pyysin myyjältä kynän, jotta voisin kirjoittaa lajikkeet muistiin. Taimet olivat laatikoissa, ja vaarana tietysti on että ne sekoittuvat kun asiakkaat niitä siirtelevät. Itsekin jo sotkin minkä taimen oikein otin, enkä kehdannut sitä takaisin laatikkoon laittaa kun kerran en enää muistanut mikä lajike se oli. Ostin siis joko lohenpunaisen 'Helena'- pelakuun tai sitten se oli 'Mosaic Red'- munankuoripelargonia.
Sekosin siis täysin siellä myymälässä, mopo keulii ja heti jo unohtaa mistä juuri äsken nosti kyseisen ruukun käsiinsä :D


Muut valitsemani pelakuut olivat White Splash (valkoinen, pinkki silmä), Magic (purppuranpunainen) sekä Mosaic Red (munankuoripelargoni, punainen raidallinen), joita siis saattaa olla kaksi ;)


Komeat juuret, ei kun saviruukkuun ja kesäkukkamultaan vaan. Ei tässä pistoikkaista enää puhuta, vaan ruukutetuista taimista. Taimet oli jo joku aika sitten istutettu suurempiin ruukkuihin. Huh huh, olipa nää hyviä taimia :)


Myyjätär suositteli että näistäkin pitäsi nuput nyppiä pois...Vankistaa kasvua varmasti, mutta ajattelen jos oma siemenlisäykseni tai plantsun pistokas olisi näin iso antaisin sen kukkia. Kyllä meillä tän kokoinen jo kukkia voi. Oikealla kuvassa on pienempi taimi, siitä otin nuput pois, mutta en tästä isommasta :)
Alla oleva kuva ei kyllä yhtään antanut viitteitä että taimet ovat jo hurjan kokoisia.

Kuva Viherlandian sivulta

Tässä tuli nyt ilmaista mainosta.
Ei voi mitään. Oli tosi hienoja taimia.
Mä en kestä :D


30 kommenttia:

 1. Kävin helmikuussa Viherlandiassa ja jo silloin nuo pelakuun taimet olivat mielestäni valtavia! :) Hinta-kokosuhde on kyllä loistava verrattuna Plantagenin versioon.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, en ole ollenakaan tajunnut että siellä myydään näin komeita taimia, vaikka olen täällä asunut ties kuinka kauan :o
   Pitää jatkossa olla terävämpi tämänkin asian suhteen :D

   Poista
 2. Virkeän näköisiä taimia. Minäkin ostin vuosi sitten taimia Viherlandiasta ja hyvin tyytyväinen olin.

  VastaaPoista
 3. No, onpas komeita taimia! Ei todellakaan enää mitään pistokkaita. Tuohon hintaan vielä, kyllä kannatti. Vitsi, kun Viherlandia on niin kaukana. Tulisi minun pelaguilleni hintaa, jos niitä sieltä lähtisin hakemaan. Tyydyn siis olemaan iloinen puolestasi.

  VastaaPoista
 4. Upeat taimet! Itse olen suuntaamassa sinnepäin muutaman viikon kuluttua ja suunnitelmissa on myös pistäytyä Viherlandiassa. Jospa sieltä jotain kivaa tarttuisi minunkin matkaani. Tämän postauksesi jälkeen odotan reissua entistä innokkaampana :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jostain syystä Viherlandian nettisivuilta oli poistunut tämä ilmoitus näistä pelakuista, mutta oli niitä aika reilusti vielä. Onhan siellä kaikkea kivaa, tosin erittäin paljon tilaa vie kaikenlainen sisustustavara (sitä on mielestäni ehkä liikaakin).

   Poista
 5. Ohhoh, onpas upeita pistokkaita - kyllä nyt teit hyvät kaupat! 👍
  Tuo white splash on aivan ihana, ostin sen viime keväänä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minustakin tuo White Splash näytti tosi kivalle!

   Poista
 6. Huikeita! Nyt iski pieni pelakuupistokaskateus, mulla on vaan ruikkuja. Kivat valinnat oot tehnyt.

  VastaaPoista
 7. No nii on! Ihimekkös, jos menit sekaasi :)

  VastaaPoista
 8. No tosiaan, onpa pullevia pistokkaita. Noissa on hinta ja laatu kohillaan.

  VastaaPoista
 9. No uh huh, todellakin on kokoa! Onpas harmillista, ettei täälläpäin ole Viherlandiaa. Olisin muuten jo matkalla sinne:)

  VastaaPoista
 10. Komeat on "pistokkat". Olikohan ne olleet jo jonkin aikaa liikkeessä ja kasvaneet alkuperäisestä koosta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Viheralndia kasvattaa itse näitä ja muitakin kesäkukkia myyntiin omissa kasvihuoneissaan. Ja osan näistä taimista myyvät näin puolivalmiina. On varmaan olleet jo aiemminkin myynnissä hieman pienenpinä ;)

   Poista
 11. Todella upeita pelargonian taimia.

  VastaaPoista
 12. Nuohan on melkein täyskokosia pelargoneja! Todella tuuheita ja hyvinvoivan näköisiä. Hyvät kaupat teit.

  VastaaPoista
 13. Sait upeat pelargonit pistokkaiden hinnalla.
  Minullakin lähti mopo käsistä noiden pistokkaiden kanssa, kun tilasin Pukilta. Eivät ole vielä saapuneet.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minäkin tilasin pistokkaita Pukilta :o
   Mihinkähän tässä joutuu noiden pelakuiden kanssa....

   Poista
 14. Vautsi mitä taimia! Enpä kyllä minäkään malttaisi tuon kokoisilta nyppiä kukannuppuja pois!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin, eipä näistä minun mielestä tarvitse nuppuja poistaa. On pikemmiten suotavaa että ne alkavat kukkimaan eteisessä. Pienemmistä taimista edelleen poistan nuppuja :)

   Poista
 15. Komeat taimet, lähes valmiita kukkijoita. Mie en pystyisi nuppuja poistamaan tuollaisista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ehkei tarvitse ;) Jos oma siemenlisäys tai pikkupistokas olisi kasvanut tähän kokoon en poistaisi nuppuja. Siellä kasvattavat kesäksi myyntiin näitä, joten on ymmärrettävää että nuput poistetaan. Eihän ne siellä kasvarissa ostajille vielä iloa tuota, vaan sesonki alkaa myöhemmin.

   Poista

Kiva kun kävit kommentoimassa :)