6. huhtikuuta 2017

Voi miten tylsää ;)

Eilen katsoin säätiedotusta ja aamupäivälle oli luvattu aurinkoa, iltapäivästä sitten harmautta ja ehkäpä vesisadetta. Aurinko paistoikin pitkälle iltapäivään, oikestaan kolmeen asti. Tänä aamuna ajattelin että pihalla voisi ehkä siivota kanervaruukut pois ja tehdä jotain muuta pientä. Paljon ei vielä pääse tekemään, sillä pihalla on paljon jäätä ja lunta.
No, kaksi ruukkua sain tyhjennettyä, loput olivatkin ihan tönkköjäässä. Saunaröttelön taakse kompostiin kävin liukastellen heittämässä kavervan raadot ja mullat ruukuista levittelin kukkapenkkiin. Kaamosvalojen piuhakin oli vielä tiukasti jään alla, joten sekin jäi paikalleen. Valoa en siinä sentään ole aikoihin pitänyt. Joo, siinäpä ne pihan puuhastelut sitten olikin.
Ei tää kaikki nyt ihan tylsääkään ole. Aamukahvilla rappusilla kuuntelin valtaisaa lintujen konserttia ja pikkuhiljaa alkaa puutarhassakin näkyä elonmerkkejä.

Kasvatin viime vuonna siemenestä tähkälaventelia, koska se olisi ehkäpä se kestävin meidän oloihin. Lumi on nyt sulanut istutusalueesta ja äkisti katsoen näyttää heikolle.
Lähempää tarkastellen näkee että siellähän on eloa! Jospa sittenkin ne selvisivät ;)


Kun kerran ei ulkona puuhastelut onnistuneet, päätin tulla sisälle taimien kanssa sotkemaan, Kyllä sitä pitää näin vapaapäivänä vähän puutarhan liittyvää touhua olla ;)Chilit koulin nyt toisen kerran. Hyvin ovat latvomisen jälkeen haaroittumassa. Viime vuonna toukokuussa istutin chilit sisällä jo niihin pysyviin istutusastioihin. Viime vuonna ei ollut edes kovin montaa sorttia kasvamassa, mutta tänä vuonna on enemmän lajeja. Luulen siis ettei isoille ruukuille löydy tänä vuonna sisällä tilaa


Jättiverbenoille laitoin tyvelle lisää multaa. Olen koulinut nämä jo joku aika sitten, laitoin silloin yhtä ja kahta samaan ruukkuun kun olivat niin pikkuisia onnettomia taimia. Sopivat olemaan vielä näissä pikkuruukuissa. Kovin ovat onnettomia vaikkakin kasvaneet melko paljon....


Tälläisiä kirahveja oli myös odottamassa koulintaa. Kuvassa aitoelämänlanka ja miinanköynnös.En voinut vastustaa kaupassa tätä komeaa rosmariinia. Tätä on kiva käydä hypistelemässä :)
Yritin talvettaa edellisen, mutta se lähtikin talvella autuaammille kasvumaille.


Vilma-ruukkutomaatti on itänyt. Kasvari ei varmasti ole valmis vielä alkukesästä, joten täytyy näitä kasvatella tuossa talon aurinkoisella seinustalla.


Keväiset sisustusratkaisut sen kun paranevat. Olohuoneeseen muutti puutarhapöytä. Tässä ikkunan edessä ollut pieni pöytä vietiin yläkertaan ja sinne muutti myös suurin osa chileistä.
Huomasin että tässähän on vielä tyhjää tilaa, joten heti kylvämään jotain muutakin :) Laitoin paljon kehutun maurinmalva siemeniä multaan sekä kokeilen tähtisilmää, jonka siemenet tuli kaupan päälle viime siementilauksessa. En ole sitä koskaan itse kasvattanut.

Auringonpalvoja rappusilla :)

Tylsää oli tietenkin se ettei vielä päässyt pihahommiin, mutta päivästä tuli varsin mukava taimikasvatusten parissa. Se ja nopeasti sulava jää antavat kyllä keväistä tunnelmaa :)

Tervetuloa uudet lukijat!


18 kommenttia:

 1. sama juttu meillä, puutarha on vielä melkoisen jäässä

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuollainen jääkerros kertyi kyllä talven mittaan vaihtelevasta säästä, sulaa, jäätyy, sulaa, jäätyy. Ei ollut juurikaan mitään oikeaa pakkaslunta. Onneksi sentään aika nopeasti aurinkoisen päivänä se hupenee :)
   Pöhkö talvi. Olisipa oikea kesä ;)

   Poista
 2. Harmi, että teillä ei pääse vielä ulkohommiin. Minä aloittelin eilen haravointia ja perennanvarsien katkomista. Sitä riittää varmasti monta päivää.
  Sisäkukkien hoitaminen on terapeuttista. Sinulla näyttävät olevan vahvassa kasvussa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin, minä niin haluaisin päästä kuopstuttamaan haravalla :D
   Joo, ihan hyvällä mallilla taimikasvatus, vaikkei niin paljon kun haluaisin mahdu :)

   Poista
 3. Meilläkin on vielä niin paljon lunta, että pihahommiin ei pääse lähiaikoina. Ihanan virkeitä taimia sinulla on. - Mukavaa loppuviikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin, onneksi se sulaa kuitenkin koko ajan! Kohta päästään :)

   Poista
 4. Meidän on alapihalla samanlaista. Lunta ja etenkin jäätä. Maa on edelleen roudassa, sillä jäästä sulava vesi lilluu nurmikolla katoamatta mihinkään. Hullun lailla kierrän pihaa ja nauran jäähän koloja ja railoja saadakseni jään sulamaan nopeammin. En kyllä muista, että näin jäistä olisi ollut aikaisemmin. Vähän viime vuosina aina, mutta ei tällaista määrää. Onneksi sulamista tapahtuu kaiken aikaa ja viikossa edistymistä on tapahtunut melkoisesti. Yläpihalla alkaa jo lumet olla vähissä. Ollaan siis toiveikkaita ja nautitaan niistä pienistä edistysaskeleista. Lintujen konsertti ainakin on mahtavaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En minäkään muista tälläisiä jääkelejä, tosin tässä ei olla edes kovin kauan asuttu. Ei ole aavistustakaan miltä näyttää mökillä. Pääsiäisen vapailla ollaan sinne menossa :)

   Poista
 5. Hyviä pirteitä taimia. Ei meilläkää viellä pihalle työsketelemään pääse on viellä vähä lunta. ja jäätä.

  VastaaPoista
 6. Pihalla on märkää, luntakin vielä, eipä paljon innosta pihahommat. On se vaan hassua, että heti kun pöytätilaa löytyy, täytyy se täyttää uusilla kylvöillä. Sitten muutaman viikon päästä taas paniikki, että mihin nämä koulitut taimet nyt mahtuu:)

  VastaaPoista
 7. Melkoinen taimitehdas sulla onkin. Älähän huoli, pian tuo iloksi muuttuu puutarhakin, niin äkkiä meiltäkin sitten jäätiköt katosi ;)

  VastaaPoista
 8. Meillä peittää etupihaa jääkerros. Tosin se osoittaa pieniä pehmenemisen merkkejä. Menee kuitenkin vielä aikaa, ennen kuin on täysin sula.
  Tuollaista taimitouhua on täälläkin meneillään. Multaa ja ruukkuja ja taimia jokapaikassa. Mutta ihanaa!

  VastaaPoista
 9. Kevät lähtee aina liikkeelle liian hitaasti, mutta kohta kaikkea tapahtuu joka paikassa yhtäaikaa...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta! Ja aika hurjaa vauhtia lumikin näköjään alkoi hävitä ;)

   Poista

Kiva kun kävit kommentoimassa :)