3. huhtikuuta 2017

Tulikin valkeus ;)

Tänä vapaapäivänä nukuin hieman pidempään ja herätessäni ihmettelin valon määrää ja valkeutta. Rillit päähän saatuani huomasin että ulos on tullut täydellinnen valkeus.
Kumma kyllä se ei laisinkaan harmittanut, vaan näytti sen sijaan oikein kauniille. Parina viime yönä ei ole ollut juuri yöpakkasia (tätä ennen oli koviakin) joten pihalla ja poluilla oleva kova jää alkaa viimeinkin sulaa muhjaantua. Tämäkin nuoska sitä sulattaa. Toivon mukaan ei mene kauan kunnes minäkin pääsen pihalle piippoja etsimään ja kuopsuttamaan :)Ostin ennen joulua tämän uuden läppärin (joka piti heti viedä huoltoon, mutta se on toinen tarina)
Harmikseni sitten tähän uuteen läppäriin en saanut sitten ladattua Picasa-kuvankäsittelyohjelmaa, sillä sitä ei tueta enää.(edit. toimii vanhalla koneella, mutta mistään sitä ei saa enää ladattua uuteen koneenseen). Pisacasta tykkäsin siksikin että se oli nopea, ja kuvatiedostot ovat siinä näppärästi esillä. Hirveän paljon en käsittele kuvia, lähinnä kontrastia, jos sattuu tulemaan liian hailakoita kuvia. Kuvanrajaus ja kuvakoon muutos ovat usein käytössä myös.

Blogia varten käytän myös Photoscape ohjelmaa, jolla saa vaihtelun vuoksi erilaisia kehyksiä kuviin. Sillä pystyy myös rajaamaan ja muuttamaan kuvakokoa yms., mutta se on ihan älyttömän hidas hakiessaan kuvia tiedostoista. En jaksa käyttää aikaa hurjasti yhden kuvan säätämiseen, enkä ostaa mitään hienouksia, joten käyttämäni ohjelmat ovat ilmaisia.

Olen sitten ottanut käyttöön FastStone-ohjelman Picasaa korvaamaan. Se on ihan simppeli ja kuvien selaaminen on nopeaa. Ohjelma ei kuitenkaan ole Picasan veroinen, mutta tällä mennään.

Olen aika laiska lukemaan ohjekirjoja. Ekaksi säädän ja säädän, ja vasta kun en hoksaa etsin tiedon oppaasta. No, huvittavinta tässä kuvaamisessa on kuitenkin se, että minulla on ollut uusi kamera jo syksystä asti. Ja vasta tänään löysin valotasapainon säädön! Ihmettelinkin miksi tulee joskus niin tummia kuvia. Kyllä sitä on välillä pöljä :D


Mukavaa viikkoa kaikille!

12 kommenttia:

 1. Kyllä luminen maisema on kaunis, vaikka tässä vaiheessa sitä toivoisi sen vain nopeasti sulavan.

  VastaaPoista
 2. Ai, tekin saitte valkoisen lumipeitteen :) Meillekin sitä tuli ihan reippaanlaisesti, mutta nyt jo kaikki on (onneksi) poissa.
  Kauniita kuvia!

  Mukavaa alkanutta viikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, sulaa noeasti ja samalla sulattaa vielä meidän jäätiköitä ;)

   Poista
 3. Sääennusteet näyttävät menevän vaihteeksi täysin päin mäntyä. Eikös tänään pitänyt olla aurinkoista ja jopa +13 astetta. Meillä on nippa nappa +4 ja tasaisen harmaata. Vaan ei onneksi puut valkeina, sitä sorttia saatiin viime viikolla.
  Ihan uusi asia tuo Picasan toimimattomuus. Minä en ole sitä milloinkaan koneelleni ladannut, vaan se tuli ikäänkuin bloggerin kylkiäisenä ryhtyessäni blogia kirjoittamaan. Sehän on Googlen tuote. Ärsyttäviä nämä jatkuvat muutoksia ohjelmissa. Juuri, kun yhden oppii, sitä muutetaan. Soisi työvälineiden toimivan, että aikaa jäisi itse työllekin.

  Kauniit kuvat joka tapauksessa sait valkeudesta. Kohta se vaihtuu vihreydeksi. Usko pois!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Picasa toimii edelleen tuossa vanhassa läppärissä, mutta sitä ei saa enää mistään ladattua tälle uudelle vehkeelle. Harmi, se oli ihan kätevä.
   Minuakin suututtaa kaikenlaiset muutokset noissa käyttämissäni ohjelmissa...

   Jep, pian on erilaista. Vihreää, se on mukavaa se!

   Poista
 4. Kyllä näyttää nii tutulta. Meille vaa tuli vähä enemmä. Onneksi on jo sulamas pois, eikä tänää tullu yhtää uutta lunta.

  VastaaPoista
 5. Meilläkin oli hetken valkoista. Onneksi suli pois!

  VastaaPoista
 6. Pian sulaa ja alla odottaa keväinen maa! Kameran kanssa minulla onkin säätöä ja paljon! Olen aikoinaan ollut ostavinan laadukkaan kameran, mutta nyt kun haluaisi laadukkaita kuvia, ei siihen enää olekaan tyytyväinen. Minulla tuo picasa kyllä toimii, mutta ei sekään ihmeitä saa aikaan, jos ei kuvaaja ja kamera ole priimakunnossa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo ei, mutta Picasa oli kätevä siinä missä sitä silloin tarvitsin:)

   Poista

Kiva kun kävit kommentoimassa :)