19. huhtikuuta 2017

Helppo kuvakikka :)

En ole kovinkaan kokenut kuvankäsittelijä, mutta silloin tällöin innostun kuvia ilmaisohjelmilla säätämään. Joskus olen gimp-ohjelmalla irrottanut kohteen taustastaan, kuten sivupalkissa oleva koiran siluetti. Se olikin melkoinen säätö ja gimp ei mielestäni ole mikään kovin selkeä ohjelma. Sen jälkeen en ole koko ohjelmaa käyttänytkään, eikä sitä koneella enää ole.
Kerron nyt vähän yksinkertaisemmasta tavasta.Tälläisen kuvan saa yksinkertaisesti käyttämällä kuvankäsittelyohjelman Korosta vaaleat kohdat- toimintoa. (edit. FastStone-ohjelmassa "korostetut"-toiminto) Lopuksi kuva rajataan haluttuun kokoon.


Tässä alkuperäinen kuva. Taustalla valoa, mutta yhtä hyvin voi kuvatessa laittaa vaikka valkoisen paperin kohteen taakse.


Peilikuvaa tässä kokeeksi.(edit. mm. PhotoScapella saa helposti muokattua peilikuvan).
Tykkäsin tästä kuvasta niin että tein siitä blogiin bannerin. Ensin kuvista siis kollaasi valkoiselle pohjalla ja lopuksi tekstiä. Hyvin simppeliä. Tämä tapa toimii tietysti parhaiten valkoisella blogipohjalla, mutta miksei muillakin :)
Tälläinen leikki tällä kertaa. (edit. Kuvakollaasi tehty PhotoScapen "sivu"- muokkaustilassa)

 Näistä tulee muuten mieleen kiiltokuvat.


Mitä blogin ulkoasuun tulee, olen löytänyt koodea täältä blogikoodeja.blogspot.fi kun olen halunnut mm. keskittää blogiteksin otsikon, päivämäärän yms.

Mistään en löytänyt ohjetta tai tapaa millä saisin ohuen viivan tuonne bannerin alapuolella olevien sivupalkkien jälkeen. Siinä tein sitten karvalakkimalliratkaisun. Piirsin yksinkertaisesti viivan paint-ohjelmalla, rajasin sen kapeaksi sekä sopivan mittaiseksi kuvaksi ja sitten vaan simppelisti lisäsin sen kuvana. Oli siis ihan pakko saada se viiva tuonne ylös :D


Joskus on kiva kikkailla ;)24 kommenttia:

 1. Todella kivoja kikkailuja ja luovia ratkaisuja blogin ulkoasupulmiin! :)
  Tuo viiva ylhäällä on tosiaan tyylikäs.
  Kiitos inspiroivasta postauksesta!

  VastaaPoista
 2. Kiitos, kokeilen varmasti... jos osaan:)

  VastaaPoista
 3. Täytyypä kokeilla tuota "Korosta vaaleat kohdat" - toimintoa. Olen joskus aiemmin käyttänyt PainShopProta ja Adobe PhotoShopia mutta jotenkin ne onjäänyt unhoon ja Picasalla joitain tarkennuksia vain käyttänyt.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, lopputulos on sitä parempi mitä valkeampi tuo tausta kuvassa on. Näissä vähän varjoja näkyy, muttei se minulle niin nuukaa ole :)

   Poista
 4. Oivallinen kikka, jota täytyy kokeilla. Kiitos, että jaoit sen täällä. Aika vähän tulee kuvia käsiteltyä, vaikka ne usein parannusta kaipaavatkin. Lähinnä rajaamiseen se tuppaa jäämään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, en minäkään hirveästi kuvia käsittele, joskus tulee paranneltua. Tälläinen kuva kikkailu on välillä mukavaa ;)

   Poista
 5. Kiitos kivoista vinkeistä. Hienoksi olt tuunannut blogin puitteet

  VastaaPoista
 6. Kivat kikkailut. Blogisi ulkoasu on nyt tyylikäs, tykkään kovasti.

  VastaaPoista
 7. Hauskat kikkailut. Pitääpä joskus kokeilla tuota. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kokeile ihmeessä. On hauskaa vähän kikkailla kuvien kanssa :)

   Poista
 8. Onnistunehet kikkaalut! Joskus tekis miäli kokeella jotaki uutta, mutta ku mulla on nii alkeelline kuvankäsittelyohojelma. Ja kaikki kiartotiät vaatiis nii tuhottomasti aikaa ja taitua.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei minullakaan kovin hienoja ohjelmia ole. Ennen käytin Picasaa, mutta sitä ei saa enää mistään ladattua tälle uudelle koneelle. Nyt käytössä FastStone ja Photoscape. Kaikki ilmaisohjelmia ;)

   Poista
 9. Tyylikäs yläbanneri ja blogin yleisilme muutenkin.

  VastaaPoista
 10. Hieno! Kiitos vinkistä, tätäpä en tiennytkään, täytyy joskus kokeilla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep. On kiva vähän kikkailla. Kokeile ihmeessä :)

   Poista

Kiva kun kävit kommentoimassa :)