9. marraskuuta 2015

Kaksin kaunihimpi

Viime viikolla kävin kirpparilla ja löysin aivan ihanan vanhan kannun. Tai oikeastaan se oli pakkokin ottaa mukaan sillä olen hankkinut joku aika sitten vastaavanlaisen sinikuvioisen kannun. Tämä ruskeakuvioinen kannu ei ollut mielestäni liian kalliskaan. Maksoin siitä 43 euroa, ja kannu on hyvässä kunnossa. Nyt näitä on siis parittain, kaksin kaunihimpi?


Minulla oli tuo sinikuvioinen kannu jo ennestään. Se on Raija Uosukkisen suunnittelema kuvio ja kannua on valmistettu 60-70-luvun vaihteessa. Mummolassa oli aikoinaan kyseistä sarjaa, joten siksi niitä aloin itselleni haalimaan. Sarjan nimi on Kekri, mutta huomasin nyt että joissakin lähteissä lukee Kehrä, joten en olekaan ihan varma. Voiko tuo ruskeasävyinen olla sitten eri nimellä, eli Kehrää? En tiedä, mutta kivannäköisiä ovat mielestäni.

Eikä tätä pientä ruskeakuvioista vatiakaan voinut sinne jättää;)

Oli oikein hyödyllinen kirpparireissu. Varsinaisesti menin sinne etsimään vanhoja keittiötölkkejä. Minulla oli niitä yksi ja halusin niitä pari lisää. Kävin myös hakemassa eräästä nimekkäästäkin sisustuspuljusta muutaman metallihärpäkkeen tuikunpidikkeeksi....

Nyt saa olla pimeää :)


Leppoisia myöhäissyksyn iltoja kaikille!


28 kommenttia:

 1. En muista aiemmin tuollaista kuviota nähneeni posliiniastioissa. Kehrä-nimi on jotenkin tuttu, mutta en muista miltä se näyttää. Tuikut ja lyhdyt ovat nyt parhaimmillaan, kun ulkona on synkkää ja pimeää.

  VastaaPoista
 2. Mukavaa, ku jää joku lapsuuren muisto elämähän. Tunnelmallisen näkööset tuikkutölökit.

  VastaaPoista
 3. Nätit kannut. En tiennytkään, että tuollaisia tuikkupidikkeitä saa erikseen noihin lasipurkkeihin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sain yhden serkultani, ja nyt ostin niitä lisää. Eivät olleet näytillä pelkät pidikkeet, piti myyjältä kysyä ja niitä oli yhden myyntipöydän alla laatikossa :)

   Poista
 4. Vanhat kannut ovat niin kauniita ja monikäyttöisiäkin. Niitä voi käyttää koristeina, maljakkoina tai sitten ihan oikeassa tarkoituksessa.
  Keittiötölkit ovat myös minun heikkouteni. Käytän niitäkin vaikka mihin tarkoitukseen. Niitä on jauhojen ym. säilytystölkkeinä, kynttilälyhtyinä, maljakkoina, kynäpurkkeina, aterin ja muina kauhapurkkeina ja ihan muuten vaan. Mulla on ollut niitä koko aikuisiän käytössä, enkä ole vielä koskaan niihin kyllästynyt. Ne ovat niin ajattomia ja iättömia ja hirmu kestäviä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep, näitä keittiötölkkejä voisi olla enemmänkin ;)

   Poista
 5. Kyllä sieltä kirpparilta aina jotakin löytyy. Nyt oletkin onnistunut tekemään hyvät ostokset. Noista on iloa pitkäksi aikaa. Kannuilla on niin monta käyttötarkoitusta. Mukavaa viikkoa!

  VastaaPoista
 6. Arabian sivuilta löytyy paljon tietoa noista vanhoista astioista. Kannuista on myös julkaistu oma kirjansa, jota varmaan löytyy kirjastosta. Monia Arabian astioita on tehty eri nimillä. Esimerkiksi nykyistä Teemaa valmistettiin aiemmin Kiltana.
  Nuo vanhat Ilves-purkit ovat tosi kauniita. Niissä on kuplia ja epätasaisuuksia, jotka tekevät niistä uniikkeja. Enpä ole tullut ajateelleeksi, että Pentikin tuikkuhärpäkkeitä voisi laittaa muihinkin purkkeihin. Aika rajoittunutta ajattelua meikäläiseltä. Minulla on nimittäin kaksikin ylimääräistä tuikkukippoa, joille ei ole sitä lasiastiaa. On nämä ihmisten postaukset sitten mukavia, kun niistä löytyy aina jotain uutta vinkkiä. Kiitos Pirjo!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kannu-kirja olisikin kiva :)
   Mukavaa kun sait vinkin. Tämä idea oli alunperin serkultani, nimittäin häneltä sain yhden tuollaisen pidikkeen :)

   Poista
 7. Kävin huvikseni netissä etsimässä selitystä tuolle Kehrä/Kekri-nimelle, mutta en löytänyt. Tuotteita löytyy kummallakin nimellä. Näyttäisi siltä, että sininen kuvio olisi Kekri ja ruskea Kehrä. Tämä ei kuitenkaan ole mikään fakta. Arabian vanhoja astioita myyvät netissä mm. Laatutavara ja Astiataivas. Arabia on muuttanut nettisivujaan, enkä enää löytänyt kunnollista tietoa vanhoista astioista. Pohjaleimat löytyivät helposti. Aika edullisesti sait kannusi, sillä halvin hinta netissä samalle kannulle oli 58 euroa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta, oli sopuhinta. Tuon sinikuvioisen tilaisin muistaakseni tuolta Laatutavarasta, maksoin siitä enemmän,mutta se oli saatava :)
   Vähään samaan lopputulokseen tulin tuossa nimijutussa :)

   Poista
 8. Muistan nuo tölkit lapsuudesta, mummillani oli niitä, muistoja tuovat:)

  VastaaPoista
 9. Nuo kannut on kuin tehty kuivakukkia varten. Ei liene kovin kauan tuotannossa ollut sarja, kun en muista tuollaista kuviota.
  Minun lapsuudessani säilöttiin marjat ja sienet juuri tuollaisiin Ilves-lasipurkkeihin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aika mukava olisikin tuollainen purkki suolasieniä :)

   Poista
 10. Kauniit kuvat kauniista kannuista.
  Kynttiläaika on nyt, lasipurkkituikut loistavat kauniisti.

  VastaaPoista
 11. Kauniit kuviot noissa kannuissa!
  Sitä tykästyy usein noihin mummolan esineisiin ja haluaa niitä kotiinsa. Kait mummoloihin liittyy ne ihanat muistot.

  VastaaPoista
 12. Kirppareita todella kannattaa kiertää. Mulla on muutama iso purkki jouluisin piparitölkkinä. Siitä on muodostunut jo perinne vuosien mittaan.

  VastaaPoista
 13. Hieno löytö, noissa vanhoissa astioissa on tunnelmaa.

  VastaaPoista
 14. Tulipas ihan lapsuus mieleen, meillä oli juuri tuota sarjaa astioita:)
  Ja lasipurkit ovatkin aivan ihania kynttilälyhtyjä!

  VastaaPoista

Kiva kun kävit kommentoimassa :)