19. marraskuuta 2016

Parit kokeilut

Posti toi uuden kameran. Ihan liian vähän olen sitä päässyt testaamaan ja en miltei ollenkaan luonnonvalossa. Tähän asti siis kuvasin vanhalla 1000d Canonilla, uusi kamerani on 70d.
Tämän postauksen kuvat eivät missään nimessä ole huippuhienoja, mutta olen todellakin tyytyväinen uuteen kameraan. Sisätiloissa huonossa valaistuksessa ei entisellä saanut oikein minkäänlaisia kuvia, mutta tällä uudella saa jo parempia. Objektien valovoimaisuus toimii siis tällä uudella kameralla paremmin ja kamerassa on suurempi mahdollisuus ISO-arvolle. Sisäkuvat ovat kylläkin kohinaisia mutta oikeastaan kuvaustilanne on sen verran hämärä ettei tarkkuuteen pääse (salamaa ei käytä, koska se mielestäni tappaa tunnelman täysin). Siispä odottelen luonnonvaloa, saadakseni selville lisää uuden kamerani luonteesta. Olen tyytyväinen 😊Kuvasta voi päätellä että kahvi on tärkeä juttu ;)


Siis, saanko nyt tota juustoa? 🐾
Nyt alkoi kolmen päivän vapaat. Eiköhän sitä luonnonvaloa edes vähän löytyisi, jotta kuvailemaan pääsee. Täytäähän sitä tietysti myös tuota ohjekirjaa lukea. Kuvaustekniikkani on aina ollut kokeilevaa, yleensä kikkailen joko aukon arvolla tai valotusajan pituudella, enkä edes ymmärrä kaikkia hienoja kuvaukseen liittyviä termejä. Silmää kuvaukseen ehkä on, kun vain oppisi tuota tekniikkaa paremmin....

Huomaan että muutama lukija on lähtenyt lukijalistalta. Se vähän ehkä mietityttää, mutta onneksi täällä on ne muutamat ihanat, todelliset seuraajat, jotka käyvät kurkkaamassa ja kommentoimassa. Osa heistä kulkenut mukana jo vuosia. Oikein paljon kiitoksia siitä!


30 kommenttia:

 1. Oi että kun sulla on varmasti tosi kivaa uuden kamerasi kanssa :) Mukavaa viikonlopun jatkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep, kun vain vesisade lakkaisi niin voisi lähteä kokeilemaan löytyisikö ulkoa mitään kuvattavaa :)

   Poista
 2. Hyvin olet jo tullut sinuksi uuden kamerasi kanssa, hienoja kuvia!
  Mukavia kuvaushetkiä!

  VastaaPoista
 3. Voi että kun itsekin saisin uuden kameran:) Onnea sinulle omastasi ja jospa vaikka jo huomenna paistaisi teilläkin aurinko, täällä se killitti tänään vähäsen aikaa<3

  VastaaPoista
 4. Ihanan inspiroivaa, kun on uusi valovoimainen kamera käytössä. Onnea vaan kuvaukseen!
  Jos jotkut lukijat lähtevät, niin uusia tulee tilalle.

  VastaaPoista
 5. Hyviä kuvia! Sinulla ON sitä kuvaussilmää, joka minulta puuttuu kokonaan. Salamaa en minäkään tykkää käyttää, ellei ole pakko.

  Ei sitä lukijaluetteloa kannata vahtia. Lukijamäärä seilaa välillä ihan omituisesti edestakaisin ja jossain vaiheessa minun sivupalkin lukijaluettelon profiilikuvakkeet vaihtoivat paikkaa niin, etten enää ole laisinkaan perillä, kuka on viimeksi liittynyt lukijaksi. Niinpä esimerkiksi uudet kommentoijat ovat helpompi väylä huomata uudet tulokkaat. Olen myös huomannut, että ainakin yksi blogini lukija tulee ja menee. Ensimmäisenä sitä tietenkin tulee ajatelleeksi, että mitä olen sanonut väärin. Toisaalta, kun ei tiedä ihmisten elämäntilannetta tai muita syitä, ei liene järkevää käyttää voimavaroja sellaisten asioiden pohtimiseen. Sinulla on kiva blogi, upeat kuvat, etkä koskaan sano mitään pahasti, joten ole ihan rauhassa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta, tuo lukijalista on hieman sekava. Luulin aina että uudet lukijat ovat siinä ensimmäisenä ja tykkäsin toivottaa heidät tervetulleiksi blogiiin. Asiahan ei enää ole näin ja listalta ei kyllä huomaa ketä uusia seuraajia on tullut milloinkin.
   Ja totta, ei sitä pidä tuijotella ;)

   Poista
 6. Yksi vakiseuraaja täällä kirjoittaa! Tulee otettua kuvia ihan vaan puhelimella, vaikka miehellä olisi hieno kamera! Ei tule vaan käytettyä sitä.

  VastaaPoista
 7. Onnea uudelle kameralle, se on kuin uusi ihmemaa avautusi! Salamaa en mielelläni myöskään käytä ja ohjekirjan luku on puuduttavaa, vaikka joskus olisi ihan aiheellistakin :D Hienoja kuvia olet ottanut!

  Lukijalistaa joskus vahdin...lopetin, kun huomasin että bloggerikin tekee omat kujeensa tässä asiassa. Olen iloinen joka kommentista kuitenkin, iloinen uudesta lukijaksi liittyneestä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta, uudella kameralla on kiva kikkailla :)
   Ihan niin, lukijalista onkin melko sekava. Aiemmin luulin että viimeksi liittyneet ovat siinää ekana. Vaan eipä olekaan;)

   Poista
 8. Jee, onnea uudelle kameralle! Se toi ainakin minulle taas uusia Innostumisen fiiliksiä. 😊 Olen myös suhtautunut epäilevästi salaman käyttöön, kunnes hommasin ulkoisen salaman. Kamerassani ei ole salamaa valmiina, sama taitaa olla 70D:säkin. Salamaa suuntaamalla tai käyttämällä salaman valoa hajottavia levyjä on sisäkuvaus saanut ihan uusia ulottuvuuksia, etenkin makrokuvaus! 👍

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo on varmasti totta. Ulkoinen salama on varmasti parempi vaihtoehto:)
   Joo, mukava on säätää tällä, ja eiköhän joskus sen kanssa sinuksi tule :)

   Poista
 9. Paljon onnea uudelle kameralle Kyllä on hyviä kuvia :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep, menee aikansa ennen kuin on sinut kameran kanssa ;)

   Poista
 10. Onnea uuden kameran omistajalle, hienoilta kuvasi näyttävät.
  Se vie aina aikansa, että tulee ihan sinuiksi uuden kaverin kanssa, hyvältä näyttää.
  Kahvipannusta tuli mieleen, ostimme kotiin kahvimyllyn ja nyt innolla katsellaan netistä, millaisia papuja sitä voisi tilata ihan herkkuhetkiin. Joissakin laaduissa on aika hurjat kilohinnat!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minullakin on muuten vanha kahvimylly. Todellakin, eipä ole tullut mieleen että voisin ihan kahvipapuja hankkia.
   Totta, aikansa menee, ennen kuin on paremmin sinut tuon kameran kanssa:)

   Poista
 11. Mielenkiintoiset vapaapäivät tulossa, uuden kameran kanssa. Mutta hyviä kuvia ovat entisetkin.

  VastaaPoista
 12. Onnea uuden kameran omistajalle! Silmää sulla kyllä on, kuvasi ovat aina ihania!
  Mulla sama juttu salaman kanssa, sitä ei tarvis mun kamerassa olla ollenkaan;)

  VastaaPoista
 13. Onnea uudelle kameralle. Luulenpa, että tykkäät. Minulla oli 70D lähes kolme vuotta ja olin tyytyväinen. Syksyllä päivitin 80D:hen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ahaa, kiva kuulla! Itse en varmastikkaan pääse moisiin taidonnäytteisiin kuin kuvasi ovat :D
   Kestää aikansa ennen kuin tajuaa tätä uutta kameraa, mutta onhan parannus huima tuohon vanhaan verratuna ;)

   Poista

Kiva kun kävit kommentoimassa :)