1. marraskuuta 2016

Voihan väkerrysYleensä syksyisin olen kaivanut villalangat esiin ja neulonut sukkia. Viime syksynä ei inspiraatioa siihen jostain syystä löytynyt. Tänä vuonna onkin toisin, tutkin lankalaatikkoa ja kävin ostamassa lisää lankoja.


Perusjuttu. Ei mitään ihmeenpiä.
Olen hirvittävän huono opettelemaa uusi malleja, joten tähän mennessä sukat ovat olleet ihan perusmallia. Sinisävyistä raitalankaa oli jonkun verran jäljellä. Siitä sai varret isännän sukkiin, tummanharmaata lankaa ostin teriin.
Nyt innostuin kokeilemaan palmikon neulomista. Kyllä, en ole tähän päivään mennessä sitäkään opetellut ;) Katselin netistä säärystimien malleja ja aloitinkin väkertämään palmikkoa neuleeseen. 

Sinnepäin ;)
Purkuun meni eka versio
Tyhmyyksissäni loin liian vähän silmukoita säärystimeen. Ranteeseen se sopisi, tai jollekin rimppakintulle :) Sitä paitsi sinne tänne tuli tässä väkertäessä löysiä silmukoita, jotka pistivät rumasti silmään. Purin siis tämän ekan kokeilun.


Helpotin vähän mallia ja tein vähemmän palmikoita. Niiden sijaan lisäsin väliin pari oikein neuluttua silmukkaa. 

Jep, tulihan tästä jotakin ;)

Tässä neuloessa vierähti TV- sarjan jakso jos toinenkin. Aloitin katsomaan eräästä nettipalvelusta niinkin järkevää sarjaa kuin Walking Dead, jota en ole aiemmin katsonutkaan. Nuorena tuli luettua aika paljonkin kauhukirjallisuutta, useimmiten Stephen Kingin kirjoja, jonka jälkeen sitä pelkäsi hämärässä avoimia komeron ovia ja muuta "järkevää". Sittemmin sarjat tai kirjat eivät enää niin vaikuta, ainakaan aina :D

Mitäs seuraavaksi tekis ;)


Hyvää viikkoa kaikille!

20 kommenttia:

 1. Mukavat säärystimet tuli ja kunnon sukat! Sukkia täälläkin tikutellaan, palmikoilla ja krumeluureilla, pian on pari valmis ja langat seuraavaa sukkaparia varten odottelemassa. Nyt on niin mukavaa aikaa neuloa, aika rientää. Harrastan myös tuota 'koekappaleen' tekoa (ja purkua, isäntä kehuu minua taloudelliseksi kun samaa lankaa koko ajan kudon-puran-kudon...), siitä tosin on ollut silmukkalaskuun ja mallin täsmentymiseen paljon hyötyäkin.

  Mukavaa viikonjatkoa Sinullekin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, jotenkin tuo neulominen kuuluu näihin pimeisiin iltoihin. Mitenkähän lienee kun viime syksynä jäi neulomiset minulta kokonaan väliin ;)

   Poista
 2. Kivat säärystimet olet neulonut ja hyvinhän ne palmikotkin onnistui:).Minä olen myös aika huono kokeilemaan uusia sukkamalleja.Nyt tosin aloitin kirjoneuletta lapasiin ja saa nähdä miten se sujuu, kun en ole koskaan ollut hyvä kuvioiden neulomisessa.Virkistäväähän uuden kokeileminen tietysti on:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta, oikeastaan oli ihan kiva jotain muutakin neuloa kuin noita perussukkia :)

   Poista
 3. Kaunista on. Minä vaan ihailen neuleita, kun itse en osaa lainkaan neuloa. - Mukavaa marraskuun alkua sinulle!

  VastaaPoista
 4. Ei tuo mikään väkerrys ole, vaan kaunis ja onnistunut. Seuraan fb:n Voihan villasukka-ryhmää, jossa näkee todella upeita töitä, mutta myös niitä ihmisten ensimmäisiä harjoitelmia. Omalta kohdalta olen huomannut, että tekemällä oppii ja kehittyy, vaikka mestaria minusta kutomisessa ei tulekaan. Tykkään välillä opetella uusia mallineuleita, mutta niitä tehdessä ei sitten telkkua katsella.
  Stephen Kingiä tuli nuorempana luettua ja sitten ei enää uskaltanut illalla valoja sammuttaa, kun pelotti niin. Kauhujutut on nykyisin telkussakin niin arkea, ettei ne kovin paljon hätkäytä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, tulihan siitä sitten ihan käyttökelpoinen, tuo eka versio oli melkoista väkertämistä. Toinen malli oli jo nopeampaa tehdä kun tovin oli vääntänyt :)

   Niin, kauhua ja väkivaltaa näyttää olevan melko paljon ohjelmissa. Aiemmin mainitsemani sarjan mäiskiminen alkoi jo kyllästyttää ja lopulta katsoin jo Avaraa luontoa Areenalta yms ;)

   Poista
 5. Kauniit palmikot kuin mitkä! Itseltä ei syntyisi patalappua kummempaa, siis ihan oikein ja nurin -silmukoilla. Raitoja ehkä osaisin sentään tehdä :)

  VastaaPoista
 6. Oikein hienot säärystimet olet saanut aikaan, elä yhtään vähättele ittees! Minulla on tuttavan kautta kilolankoja, paljon samaa väriä. Hyvä niin, sillä miun sukista saa helposti etsi oikea pari -pelin, kun aina onnistun tekemään eri kokoiset ja sitten taas niille pitää tehdä uudet parit, jotka ovatkin taas jollain lailla erilaiset..! Silti on kiva kutoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On kiva kutoa. Minulla on kahdet puikot kutoessani sukkia, ja teen niitä "yhtä matkaa". Ensin varsi, toinen varsi, kantapää, toisen kantapää, kavennukset jne. Minusta se on kivempaa niin, ja samalla näkee ja muistaa kerrosten määrät ja kavennukset, eikä tarvitse juuri laskea valmiista työstä niitä.

   Poista
 7. kauniita! Itse en ole koskaan oppinut kutomaan.

  VastaaPoista
 8. Oi, minä rakastan neulomista. Hienoa jälkeä olet neulonut. Tv:tä katsellessa on todella mukava neuloa. Sukkia tulee tälläkin ihan solkenaan =D.

  VastaaPoista
 9. Voi, mulla on isännälle tehtynä toine sukka ja siihe se sitte jäi......varmaha kymmene vuatta sitte. Onneksi on nua tekevät anopit.

  VastaaPoista
 10. Mää olen vähän niinkuin kieltänyt itseltäni langanoston, kun niitä on pari laatikollista...niistä saa aika monet sukat:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minun pitäisi käydä täydentämässä valikoimaani :)

   Poista

Kiva kun kävit kommentoimassa :)