29. toukokuuta 2018

Kasvihuoneen kuulumiset


Kasvihuoneessa kaikki vaikuttaisi olevan ihan mallillaan. Alussa mietin saisinko kaikki 17 chiliä ja muutaman ruukkutomaatin sekä kolme runkotomaattia kasvusäkkeineen tänne pieneen kasvariin hyvästi sopimaan. Hienosti ne kuitenkin tänne mahtuivat. Käytössä on yksi taso ja pari hyllyä, osa kasveista on ihan lattiatasossa.


Kasvattamani Sweet Million kirsikkatomaatit ovat vankistuneet hienosti, vaikka vähän rimpuloita olivat istuttaessa. Nyt siellä on kukkia. Saatan jopa siis saada satoa :DEtualalla on yksi ostotaimi, koska tumpelona sain omasta narua laittaessa latvan poikki. Eräs ystäväni tuumasi että kuinka onnistuin kasvattamaan vain kolme taimea. Niinpä, tästä viisastuneena varataimia on oltava, oli se tila sisällä kuinka ahtaalla hyvänsä ;)
Samettikukkia on purkeissa ja ruukuissa siellä täällä. Ötököitä häätämässä.
Muutenkin kasvatusastioina on montaa sorttia erilaisia muoviruukkuja sekä ämpäreitä johon on porattu pohjaan ja kylkeen reikiä.
Chiliä on neljää eri lajiketta. Itse en juuri chiliä käytä, tai sitä saa olla ihan vähän. Puoliso on tehnyt parina edellisenä vuonna jonkinlaista chilitahnaa ja säilöö sitä purkkiin. Siitä saa sitten oman maun mukaan lisätä omaan annokseensa niin kuin lystää :)Onhan täällä vielä yksi tuolikin, tosin päivällä on melkoisen lämmintä.
Kastelujärjestelmästä sen verran etten sitä ole virittänyt. Minulla on kasveja paljon hyllyillä ja vesisäiliön pitäisi olla toki korkeammalla, joten se ei taida nyt onnistua. Tämä on kasvarin eka kesä tositoimissa, joten tuumailuja ja harjoittelua tämä on. Ehkä säiliön voisi laittaa ulkopuolelle ja porata reikä johonkin seinälautaan. Silloin ehkä pitäisi ajatella kasvien sijoittamista eri lailla alemmas.
Nyt mennään näin, automaattiset ikkunanavaajat sentään on toiminnassa.


Viikonloppuna kävin tätini luona. Tässä kuvassa hieman vaihtotaimia, kääpiösamettikukkaa, valkoista lobeliaa sekä pari pelargonia. Vaihdoissa vein hänelle jättiverbenaa, kelloköynnöstä sekä yhden latva-artisokan taimen. Mukava tapa saada lisää erilaisia taimia, pitääkin harrastaa tätä enemmän ;)


Kasvihuone -on se kätevä ;)


18 kommenttia:

 1. On se todellakin kätevä ja oivallisesti olet saanut kasvarin viherrettyä. Varataimia kannattaa kasvattaa silläkin uhalla, että niitä on sitten liikaa. Omia ylimääräisiä en saanut jaettua, joten nyt tomaattia löytyy myös talon seinustalta. Olkoon kesäkukkina.

  Ostin viime kesänä Blumat-kastelujärjestelmän. Se on näppärä, mutta alkuun sitä saa säätää ja säätää. Lisäksi se vaatii vähän ylempänä olevan vesisäiliön. Ostin 150 litran vesisäiliön, jonka asetin kasvarin nurkkaan muutaman tiilen päälle. Kotona ollessa kasteleminen käsipelillä ei ole ongelma, mutta kuumina päivinä viikonloppu ilman kastelua voi olla kohtalokasta tomaateille ja kurkuille. Minun kennokasvarini ei ole mikään kaunistus, joten ihan sama, onko sen nurkissa saaveja ja säiliöitä. Sinun kasvarisi on kaunis ja viihtyisä, joten siellä ulkonäköseikoilla on enemmän merkitystä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eipä kuivaksi korpuksi menneet kasvit ole kuitenkaan mikään koristus, joten vesiastian esteettisyydellä ei liene merkitystä, vaikka kasvari on tälläinen :)
   Nuo runkotomaatit tosiaan mietityttää jatkossa. Nty ovat aika pieniä, joten ei tarvitse joka päivä kastella mutta jatkossa on toisin. Olisi pitänyt raaskia ostaa se kastelusäiliö tuon pussin alle...
   Minulla on itseasiassa ostettuna tuo sama kastelujärjestelmä. Saamattomuutta, kyllä se johonkin kulmaan se saavi sopii.
   Kommenttisi herätteli, josko sitä lähdettäisiin asentamaan :) Kiitokset!

   Poista
 2. Oi, miten runsas ja kaunis se on jo nyt! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Runsauteen ei pienitila paljoa vaadi :)
   mutta mukavaa on :)

   Poista
 3. Kasvihuone on kätevä. Minun pitäis vielä mahduttaa pari tomaattia ja kurkkua mutta alkaa tila loppumaan. Sinulla on vahvat taimet, ei todellakaan mitkään rimpulat.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On ne nyt vahvat, mutta istuttaessa aika rimpulat :)

   Poista
 4. Ihanan vehreää jo nyt! :) Toivotaan runsasta satoa.

  VastaaPoista
 5. Sulla on jo kaikki taimet niin pitkällä. Mun tomaatit on vielä sisällä, mikä on ihan häpeä, kun on tällaisia ilmoja pidellyt. Kaunis kasvimökki.

  VastaaPoista
 6. Kaunis on kasvarisi. Se on raikkaan näköinen ja vihreä.

  VastaaPoista
 7. Hyvinhän ne mahtuvat, sopu sijaa antaa vai miten se vanha sanonta menikään;)

  VastaaPoista
 8. Ihanalta näyttää! Meille tuli kasvarin mukana kastelujärjestelmä, mutta eihän sitä ole asennettu. Sen ohjeissa sanotaan että vesihana pitää jättää aavistuksen auki että laite toimii. Tuntuu hiukan oudolta, enkä halua hanaa jättää auki kun ollaan poissa mökiltä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itseasiassa laitoimme sellaisen blumat kastelujärjestelmän kuitenkin (runkotomaatit huolestutti)
   Kyseisen kastelujärjestelmän voi liittää vesijohtoon, mutta sen voi myös liittää. kasvihuoneessa korkeammalla olevaan isoon vesisaaviin. Isäntä porasi reiän saavin alareunaan, johon kastelujärjestelmän johto kiinnitettiin. Luulen että teillä voi sen samalla lailla laittaa...

   Poista

Kiva kun kävit kommentoimassa :)