11. tammikuuta 2019

Mielekästä leipomista ;)


En ole ollenkaan mikään kodinhengetär leipomisien suhteen. Toki joskus jotain leipoo. Tämä siemenkranssi oli sentään oikein mielekästä "leipomista": Sulatettua munkinpaistorasvaa (suolatonta) ja lintujen siemenseosta kakkuvuokaan kovettumaan.


Kakkuvuokia minulla on yksi, joten yllä kuvassa oleva kranssi on tehty syvässä lautasessa, jossa on juomalasi keskellä reiän muottina. Sitten tein pari seokset puhtaisiin saviruukkuihin ja yhteen emalimukiin


On nämä alkaneet maistua pihan linnuille :)16 kommenttia:

 1. Tämä on ollut mielessä monta kertaa, mutta en ole saanut vielä aikaiseksi. Linnut ovat saaneet tyytyä kaupan "valmisruokiin". Ehkäpä vielä jossain kohtaa tämän talven aikana. Hyvää viikonloppua.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minullakin on ollut harkinnassa kauan, nyt sain aikaiseksi :D

   Poista
 2. Tämä postaus tuli nyt oivaan aikaan. Kaupassa katselin sydämen muotoisia siemenryppäitä, mutta jäi ostamatta. Muistin, että kellarissa on vanha alumiininen kakkuvuoka ihan näitä siemenjuttuja varten. Ehdin jo kotiin palattuani unohtaa asian, mutta nytpä se on taas muistissa. Aamulla kellariin siis...

  VastaaPoista
 3. Nuo ovat vielä kauniitakin! Meillä on harakoita ja variksia pihalla, joten kaikki rasvaruuat on täytynyt laittaa kanaverkon sisälle. Eivät pääse sieltä varastamaan herkkuja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä taas harakat pudottivat valtavat määrät siemeniä lintulaudalta maahan, joten en siihen mitään laittanut. Nämä pysyvät rauhassa. Harakat lienevät muuttaneet naapurustoa ;)

   Poista
 4. Herkkuleivoksia linnuille :)

  VastaaPoista
 5. Nyt on herkkuja linnuille :) Tulee näin keskellä talvea niille tarpeeseen.

  VastaaPoista
 6. Omatekoinen lintujen herkkurasva on mainio talvieväs. Kerran käytetty mukkirasvakin sopii siihen ja mukaan jyviä ja pähkinämurskaa - nam!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, ja ehkä ensi kerralla kuorittuja auringonkukan siemeniä ;)

   Poista
 7. Ihanat leipomukset! Kiva, että muistutit näistä. Täytyykin leipoa niitä minunkin ja kiva idea tuo ruukku! Aurinkoista kevään jatkoa sinulle!

  VastaaPoista

Kiva kun kävit kommentoimassa :)