26. tammikuuta 2019

Keväinen sisustus. Nytkö se jo alkaa?


Yhden kylvöksen olen tähän mennessä tehnyt. Jättiverbenan kylvös on jääkaapissa kylmäkäsittelyssä. Kuvan värinokkoset ovat syksyllä talteen ottamani pistokkaat komeasta kuparin sävyisestä värinokkosesta. Laitoin silloin 5-6 pistokasta, kaikki samaan ruukkuun ja nämä kolme ovat hengissä.
Valon puutteen vuoksi väritys on hailakan vihreä. Näistä on tarkoitus latvoessa ottaa vielä muutama pistokas keväämmällä.

Purkki ja purnukka, dynot yms. Sellainen on se keväinen sisustusterendi meillä. Ja se taisi alkaa jo.

Tulppaanit ovat sentään asianmukaisia sisustusjuttuja :D
Tähän vaasin on leikattu lyhyeen varteen ne nipun laihoimmat ja jotenkin reppanat tulput .
Loput ovatkin sitten olohuoneen pöydällä isossa lasipurkissa.
En muuten tiedä kauniinpia maljakoita kuin karhulan tai riihimäen lasitölkit ;)
Ne on mun juttu.


13 kommenttia:

 1. Täällä ollaan vielä pidättäydytty kylvöpuuhista, mutta hiukan jo sormet syyhyävät ja eiköhän se kohta tuo puuhastelu täälläkin ala.
  Nuo lasipurkit tulppaaneille ovat just niinkuin piste iin päällä minustakin, olen myös käyttänyt samalla tavalla niitä sekä perinteisen maljakon malliin että purnukkatulppaaneille. Hauska nähdä miten muillakin on ihan samanlaisia juttuja :)

  VastaaPoista
 2. Samaa mieltä vanhoista lasitölkeistä. Itsenäni yritän vielä hillitä, ensimmäisten tomaattien kylvöjen aika on vasta kuukauden päästä.

  VastaaPoista
 3. Samanlaiset tölkit minullakin jatkuvassa käytössä - ihan huippuja! Minulla kasvoi viime kesänä monta, monta värinokkosta penkissä, enkä yhtään hoksannut ottaa edes pistokkaiksi. No, siemeniä on jäljellä, ja ensi kesänä varaudun talveen. Totta muuten, että sisustussuunnittelu alkaa olla käsillä:)

  VastaaPoista
 4. Oon kylyväny pelargoonioota. Muutama o jo itänykki. Onneksi vintillä on tilaa, joten saan heivata irätykset sinne jatkojalostuksehen. Mullon vintillä kolomia erilaasta nokkoosta. Surkias kunnos ovat, mutta kai niistä saa hetkenpäästä pistokkahia. Nua lasipurkit on hianoja ja ajattomia.

  VastaaPoista
 5. Jotenkin arvasin, millaisia sisustuselementtejä teiltä alkaa löytyä :D Täällä tuollaiset ovat ajankohtaisia vasta kuukauden parin päästä. Taimiruukut odottavat kyllä jo pestyinä ja dynojakin on iso pino valmiina tositoimiin. Tulppaaneja kyllä pitäisi ostaa tässä joku päivä. Nuo valkoiset vadelmanpunaisilla raidoilla ovat ihania <3 Mukavaa pakkaspäivää!

  VastaaPoista
 6. Hyvännäköisiä sisustuselementtejä :) Kohta niitä onkin jo niin paljon, ettei muuta mahdu sekaan :D

  VastaaPoista
 7. Värinokkosta saakin nopeasti lisättyä latvapistokkaista.
  Mä luulen että samantyylistä 'purkki ja purnukka'-sisustustyyliä on tiedossa aika monessa kodissa lähiaikoina :D

  VastaaPoista
 8. Voipi olla, ettei ihan Avotakan maaliskuun numeroon meikäläisen sisustus pääse, vaan ei ole väliksikään. Kunhan itse mahdun keväisen purkki- ja purnukkaviidakkoni lomaan.
  Upea sinivihreä väri tuossa lasipurkissa. Pyytävät muuten kirppareilla huikeita hintoja noista Riihimäen ja Karhulan purkeista. Hyvin huonokuntoisistakin.

  VastaaPoista
 9. Ihanat tulppaanit lasipurkin sisällä. Turkoosi lasi ja pinkit tulppaanit on niin keväisen raikas yhdistelmä :)
  Minä tässä raivasin jo taimikasvatusikkunalta osan mehikasveista pois, jotta taimet mahtuvat siihen. Ja reilun viikon päästä pääsee kylvämään jo lisää siemeniä, jee!

  VastaaPoista
 10. Empä talavetukseen älynny noita nokkosia ottoo. Uuvvestaan siemenistä on kylyvettävä, kauniita ovat. Ihania nuo lasipurkit, miullakin on käytössä.

  VastaaPoista
 11. Minä en ole vielä mitään kylvöjä tehnyt. Näitä purkkeja minullakin on useita mutta eri käytössä. Kauniita on tulppusi näissä.

  VastaaPoista
 12. Kiitoksia kaikille mukavista kommenteista!
  Sisustetaan yhdessä kevättä kotiin :D :D

  VastaaPoista

Kiva kun kävit kommentoimassa :)