5. tammikuuta 2019

Kesäinen kynsistudio ;)


Muistan että kesällä nähneeni puutarhurin manikyyri -postauksen. Siitä taisi olla myös haaste joko blogistaniassa tai instan puolella. En siis muista missä enkä sitä että kuka sen aloitti. Aihe oli kyllä hauska. Silloin en siihen mitenkään vastannut, mutta kyllähän se kynsiasia näytti hyvinkin samannäköistä kuin itselläni.

Edit Minnan kommentin ja pienen salapoliisityön avulla löysinkin aiheesta täältä Hiidenkiven puutarhassa ja täältä Versoja Vaahteramäeltä- Instagram

Hoitajan työssä ei kynsilakka ole sallittu. Niinpä viime kesänä loman kunniaksi ajattelin hieman kaunistautua ja laittaa kuulkaas kesäkynnet. Ihan lakan kanssa.
Alla oleva kuva on jonkun ajan päästä. Mullat on pesty kynsiharjalla ja maalitarhojen väristä päätellen mökin seinää on maalattu.
Ensi kesänä ei kynsistä kannata huolehtia senkään vertaa, sillä olen taas puutarha-alan töissä ;)


Kynsilakka ei taida olla tarpeen. Kuitenkaan :)Tässäkin taas on jotain maalattu ja mullan kanssa puuhattu.
On minulla hanskatkin, mutta usein ne mystisesti hukkuu puutarhaan.
Varmaan siksi kun on niin rehevää :D
12 kommenttia:

 1. Juuri tuon takia leikkaan kynnet aina lyhyiksi ja jätän kynsien lakkaamiset väliin :D Kauniit olivat varmasti kyntesi hetken aikaa, mutta ei ne puutarhatöissä nättinä pysy, vaikka olisi minkälaiset hanskat tahansa. Minä muuten tein puutarhurin manikyyri-postauksen silloin keväällä ja jos en ihan väärin muista, Riina Versoja Vaahteramäeltä -blogista teki samasta aiheesta myöhemmin kesällä haasteen :) Nyt talvella voisikin ehkä satsata kynsiin ja jopa lakata kynnet (jos vanhat kynsilakat sattuvat olemaan vielä käyttökelpoisia :D). Mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva! Joku mutu oli blogeista, mutta en löytänyt postauksia aiheesta. Hyvä kun vinkkasit :)

   Poista
 2. Kummasti ne hanskat aina jäävät matkan varrella jonnekin puutarhatöitä tehdessä. Onneksi kuitenkin myös aina löytyvät kunnes taas katoavat. 😂😂

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep, ja perennalapio, oksasakset yms. Onneksi töissä sentään olen huolellisempi kuin kotona ;)

   Poista
 3. Vaahteramäen Riinahan tuon multasormi-postauksen teki, kuten Minna jo kommentoikin. Otin siihen osaa. Esimerkkisi on yksi suurimmista syistä, jonka vuoksi lakkaan kynteni erittäin harvoin. Muutenkin kynnet on aina tynkänä, kun tungen sormeni joka paikkaan ja käytän kynsiäni työkaluina. Ja sitten harvoin kun kynteni lakkaan, en muista niitä riittävästi kuivattaa ja rullallahan se lakka heti on. Minä kyllä käytän puutarhahommssa mieluusti hanskoja. Yleensä oikean käden hanskan kaikissa sormissa on reikä, joten eipä ne kovin hyvin käsiä suojaa. Ja oudosti hanskat on aina varaston hyllyssä ja sormet samanaikaisesti puutarhan mullassa. Ottakaamme kultaiset kädet terveellisenä siedätyksenä ja bakteerikannan laajentamisena.

  VastaaPoista
 4. Näin talvella kynnet ovat aika ihmismäiset, mutta kesäkynnet on kyllä aika työhön uppoutuneen tyylillä. Minä käytän sormuksiakin vain talvella. Kesällä ne siirtyvät odottamaan kylmempiä kelejä.

  VastaaPoista
 5. Näyttää niin tutulta, voisivat olla omat sormeni! ;)
  Tosiaan kesällä innostuin kuvaamaan sormiani, kun ajattelin, että saattaa olla muitakin, jotka omistavat samansorttiset kädet. Kynsilakka tai sormukset ovat tässä intoilussa kyllä aika turhia.
  Meitä taitaa kiinnostaa ihan muut jutut. ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep, ei ole rakennekynsille ja hienoille lakkakuvioille tarvetta ;)

   Poista
 6. Kesällä ei ole mitään toivoa saada kynnenaluksia täysin putipuhtaaksi. Joskus on oikein hävettänyt kaupan kassalla. Sitten keksin! Kesäaikana tiskaan astiat käsin ja samalla kynnenaluksetkin puhdistuvat, eikä tarvitse niitä harjata erikseen. Toimii kohtuudella.:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, aikamoinen kynsiharjan sutina piti tehdä ennen iltavuoroon lähtöä viime kesänä :)
   Sinulla olikin kätevä kikka ;)

   Poista

Kiva kun kävit kommentoimassa :)