3. tammikuuta 2019

Talvi tuli ja tulppaanit :D


Jouluna jäi tulput ostamatta. Nyt kauppareissulla huomasin marketilla kotimaisia tulppaaninippuja. Pitihän yksi ottaa kun on melkein kevät :D


Tällä hetkellä taidamme kuitenkin hukkua lumeen. Myräkkä katkasi suuresta tuomesta kaikkein suurimman latvaosan. Puun koko runko on haljennut pahasti. Oksa rysähti naapurin tien päälle. Eilen ennen iltavuoroon lähtöä raahasin oksia umpihangessa naapurin miehen päristellessä moottorisahalla oksia pienemmiksi. Samaisena aamuna yritin metsälenkille kahlaten lumihangessa haaroja myöten. Koira juoksi kaksi kertaa takasin hiekkatielle. Ensimmäisen kerran ei halunnut metsälenkille.

Huomenna vapaapäivänä on ohjelmassa siis lumitöitä ja oksien sahaamista. Oikea talvi :D
26 kommenttia:

 1. Onpa kauniin väriset tulppaanit!

  VastaaPoista
 2. Tulppaanit piristää ja tuo kivasti kevään tuntua. Meillä on lunta vähänlaisesti ja senkin vähän myrsky kinosti vääriin paikkoihin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meille tuli melko paljon lunta. Kinosti paikoin puolta metriä ja metsään mennessä aukealla lähemmäs 70 cm kinokset. Kaunista toki on, mutta hiukan vaivalloista :D

   Poista
 3. Kauniita tulppaaneja! Tänne asti ei tuuli jaksanut myrskyn voimakkuudella tuivertaa, mutta lunta kyllä tuli aika paljon. Naapuri oli mitannut, että satoi 30cm kahden päivän aikana. Itse en mitannut, mutta lumitöissä tuli vietettyä aikaa ihan liikaa kerralla. Koirakin huomasi lisääntyneen lumen määrän siinä vaiheessa, kun pomppasi lumipallon perässä umpihankeen... sinne upposi piski! Hetkeen ei näkynyt kuin hännänpää :D Eli paljon sitä jo on koiramitallakin mitattuna. Näyttää melko lailla samalta kuin viime vuonna samaan aikaan. Toivottavasti ei nyt hirveästi enää sada lisää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täällä ehkä satoi sama määrä, kinosti paikoin paljonkin.
   Koira tosiaan upposi kokonaan. Raukka ensi yritti edellä metsään mennä, sitten siirtyi kulkemaan jälkeeni ja sitten ei suostunut enää tulemaan :D

   Poista
 4. Kevättalvi ja tulppaanit, mikä ihana yhdistelmä. Vielä en ole itse tulppaaneja ostanut. Meiltä on melkein kaikki lumi sulanut ja toivonpa melkein ettei enää tulisikaan tänä talvena.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä taas tykkään lumesta, vaikka hiukan vaivalloista on metsälenkki. Siihen se ura kulkiessa kuitenkin tulee. Lumi on myös tärkeä suoja puutarhan kasveille ;)

   Poista
 5. Myrskyä oli ja lunta tuli, nyt on kova pakkanen. Tulppaanit ovat kauniita.

  VastaaPoista
 6. Näin ne kaikki kevätihanuudet taas alkaa. Pitäisiköhän huomenna kävellä kukkakauppaan, kun ei ole autoakaan nyt käytössä. Tuollainen tulppukimppu nostaisi viikonlopun tunnelman kattoon. Ihan jo sormissani ja korvissani aistin tulpunvarsien narinan.
  Täällä lunta on satanut, mutta aika vähän. Vuoroin on pakkasta ja vuoroin vesikeli. Ensi yöksi on luvassa jälleen pyry, joten saapa nähdä, päästäänkö huomenna kolaushommiin.
  Onneksi puunlatvus kaatui tielle, eikä minkään rakennuksen päälle. Vaikka onhan siinä siivoamista, kun vielä lumessa joutuu tarpomaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Puu joudutaan nyt kaatamaan kokonaan. Siinä riittää hommaa. Ja kyllä, onneksi ei rakennuksen päälle, on meinaan kasvarin vieressä tämä puu :O

   Poista
 7. Voi ihanuus noita! Itsellänikin on monta päivää häälynyt mielessä ostaa tulppaaneja.

  VastaaPoista
 8. Ihanan herkullisen värisiä nuo tulppaanit! Voi olla että on ostettava kun tulevat kaupassa vastaan :)
  Eipä käy kateeks lumikaaos, on vielä muistissa viime talviset lumikaaokset pihassa.

  VastaaPoista
 9. Oi, ihanat tulppaanit.
  Omassa kaupassa ei ollut, olisin ostanut. Ehkä jo seuraavalla kerralla, toivottavasti.

  VastaaPoista
 10. Niin se vaan päivä pitenee ja tulppaanihuuma herättelee kohti kevättä! Lunta on saatu nyt maahan mukavasti, paikoitellen taitaa olla jo liikaakin ja liialla voimalla. Itse nautin näistä talvisista päivistäkin. Tulppaanien osto taitaa vielä jäädä, kun joulukukat voivat edelleen sen verran hyvin.

  VastaaPoista
 11. Ihana väri! Meillä kesämyrsky kaatoi 3 puuta tontilta. Istutin kaksi pihlajaa syksyllä tilalle. Kolmannen puun istutan ensi kesänä mökille niin ei pääse puiden määrä vähenemään. Myrskytuhojen raivaamisessa on kyllä pikku urakkaa, tsemppiä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin, nyt tuo puu pitää kaataa kokonaan. On siinä oma hommansa kyllä :)

   Poista
 12. Minä tykkään kyllä, kun on tullut lunta. Mutta ei ilmeisestikään niin paljon kuin teillä. Lumitöitä on mukava tehdä. Koirakin on usein mukana niissä hommissa. Ei siitä tosin mitään apua ole, päinvastoin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, minäkin tykkään että on lunta. Tuli aika paljon kerralla ja tuulen kanssa se olikin liikaa tuolle puulle. Vähän harmittaa...

   Poista
 13. Ihanat tulppaanit :) Minä ostelin jouluksi tulppaaneja ja ajattelin, että pitäisi tänään taas kaupan kautta mennä ja ostaa viikonlopun kunniaksi. Tulppaanit ovat kyllä niin ihania :) Teillähän on lunta sitten tullut. Minä odotin, että meille olisi tullut vähän enempi, mutta ei.

  VastaaPoista

Kiva kun kävit kommentoimassa :)