25. tammikuuta 2019

Istuskellaan


Minulla on ajatuksena luoda puutarhaan erilaisia pieniä oleskelepaikkoja. Puutarhan alkuvuoden olivat melkoista puurtamista. Tänä vuonna on puutarhan viides kesä. Jo viime vuonna se näytti rehevälle ja melko mukavalle. Aikaa fiilistelylle alkoi myös löytymään ;)

Tykkään että saan tunnelman ja valon mukaan mennä istuskelemaan puutarhan eri kohtiin. Alunperin puutarhapaviljongissa oli pöytäryhmä ja siellä grillasimme. Tällöin meillä ei vielä ollut etupihan terassi valmis. Riipputuoli ja sen teline ovat nyt puutarhapaviljongissa.Tontin takalaidalla on pieni pyöreä kiveys ja täällä jonkunmoinen kokoelma pensasruusuja. Naapuritalo näkyy takana, eikä pensaat vielä peitä näkymää. Tontin ja naapuritalon välissä on hiekkatie toisen naapurin pihaan.
Kasvihuoneeseen piti jättää yksi tuoli. Tosin helteellä täällä ei niin istuskeltu. Kasvihuoneen käyttö oleskelutilana on selkeästi kevät ja syksy ;)


Kesäkukkamaalla vähäisten hyötykasvien luona on pieni pyöreä pöytä ja yksi tuoli. Pöytä on tosin täynnä pelakuita, joten siihen ehkä juuri ja juuri se kahvikuppi mahtuu :D


Takapihan liuskekiveyksellä saa nauttia varjosta tai vaahteran lehtien välistä siivilöityvästä ilta-auringosta.


Puutarha tärkein oleskelualue on etupihan terassi. Täällä usein ruokailemme tai kahvittelemme tai paistattelemme auringossa.
Terassin kulma on myös pelargonioiden kesäkoti. Suurta perenna- ja pensasaluetta voi katsella ihan aitiopaikalta ;)Meillä ei valitettavasti ole mitään katettua terassia. Pienen talomme profiiliin sitä ei millään pysty luontevasti rakentamaan. Toiveissa on että joskus kun saamme aikaiseksi pihasaunan korjauksen niin siihen saisi tehtyä pienen kuistin.

Ulkona on paljon lunta, silti ajatukset liitävät kesään ja aurinkotuoliin ja linnunlauluun ja pörriäisten surinaan ja vihreyteen ja kukkaloistoon ja ja ja :D

Toinen asia mitä mietiskelen olisi Avoimet puutarhat- tapahtuma. Uskaltaisinko avata ovet? Täällä on kivoja kohtia, mutta surkein näky on todella huonokuntoinen sauna. Se on jotenkin noloa. Ymmärtäisivätköhän ihmiset että emme ole tässä kovin kauan asuneet ja siksi on paljon epäkohtia....


Mukavaa viikonloppua kaikille!


32 kommenttia:

 1. Niin ihanan ja rehevän näkööstä! Kivan monta istuskelupaikkaa ja viälä nii erilaasiaki. Ku suurimmat tyät o jo tehty, nii rupiaa olemahan aikaa joskus istuakki, eres kaffikupin aijan ja nauttia hianosta puutarhasta.
  Osallistu vaan rohkiasti avoomiihi. Suasittelen! Soli ainaki ittellä, tosi mukava päivä. Teirän pihas on palio kattottavaa, nii kasviis ku rakenteiski. Ei ihimiset huamaa mitää saunarakennusta, ku näköövät itte puutarhan. Tai sitte ovat vaan helapottunehia, ettei kaikki ollu iha viimmeesenpäälle. Jos ittiä vaivaa, laita lappu......"seuraava projekti".

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, nyt alkaa näyttää puutarhalle malttaa jo istuskellakin :)
   Noita seuraava projekti - lappuja tulisi ehkä useampikin :D

   Poista
 2. Oi miten ihanan kesäisiä ja reheviä kuvia. Minulla on ihan samanlainen ajatus puutarhasta, paikka jossa on erilaisia tiloja ja tunnelmia oleskella ja nauttia 😊

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin ja kun pensaat kasvaa tulee näkösuojaa sinne tänne, mutta se vielä aikaa ;)

   Poista
 3. Ihanan näköistä ja niin kesäistä :) Ihanasti noita erilaisia istumapaikkoja sinulla puutarhassa. Minä itse toivon myös, että tulevaisuudessa puutarhasta löytyisi erilaisia istumapaikkoja. Minulla tosin puutarha alkumetreillä niin ei sitä taida tässä vaiheessa joutuu istuskelemaan vielä:)

  VastaaPoista
 4. Ihanan kesäisiä kuvia! Sinulla on todella rehevä ja kaunis puutarha. Kiva kun on monia istuskelupaikkoja puutarhassa niin voi sitten vähän fiiliksen mukaan valita paikan :)

  VastaaPoista
 5. Samoilla suunnittelu puolella ollaan, mekin haluamme mökille juurikin eri paikkoja missä voi olla tilanteen ja säänkin mukaan. Teillä on siellä tosi paljon kauniita alueosia. Rohkeasti vain Avoimet ovet - puutarha tapahtumaan. Ja jos se sauna vaivaa teitä tehkää niinkuin navettapiika neuvoi . Mutta olen varma että ketään muita se ei vaivaa millään muotoa. Teillä on erittäin ihana ja rehevä puutarha mihin monet varmasti haluavat tutustua.

  VastaaPoista
 6. Erilaiset tilat puutarhassa ovat ihana ajatus ja olet onnistunut toteyttamaan sen hienosti. Puutarhasi on kaunis ja rehevä. Kannattaa ehdottomasti ilmoittautua Avoimet puutarhat-tapahtumaan. Ei siitä saunasta kannata kantaa huolta. Mukavaa viikonloppua.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, eiköhän tästä mukava loppuje lopuksi tule ;)

   Poista
 7. Kyllä kannattaa Avata Puutarha vieraille kävijöille. On sitä kaikilla aina jotain laitettavaa ja niin pitää ollakin. Ainakin niissä paikoissa missä olen käynyt. Kuvistasikin välittyy pörräys ja linnunlaulu :)
  Mukavia vapaapäiviä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep, vaikka pihasauna olisikin korjattu, ei kaikki kuitenkaan koskaan ole puutarhassa viimeisen päälle tai valmista. Juuri kuten sanotkin, ei tarvitsekkaan :)

   Poista
 8. Aivan ihania istuskelupaikkoja. Kunnon haaveilunurkkauksia. :) Ja yksi sauna sinne tänne. Puutarhaahan siinä tullaan katsomaan. Sitä paitsi, tulee leppoisampi fiilis, kun on vähän (tai vähän enemmän) jotain rempallaan tai kesken. Ja onko mikään puutarha koskaan valmis.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei tämäkään puutarha ole koskaan valmis, ei tarvitsekkaan ;)

   Poista
 9. Kivoja istuskelupaikkoja. Tuo pyöreä kiveys on ehkä suosikkini. Liuskekiveyskin on kyllä aina upean näköistä. Avaa ihmeessä ihana puutarhasi vieraille. Olen samaa mieltä edellisten kanssa, ettei kukaan kiinnitä huomiota saunaan, kukkaistutuksiahan he tulevat katsomaan :) Mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
 10. Istuma-, levähdys- ja katselupaikat ovat tärkeitä pihalla ja puutarhassa. Kyllä omien kättensä töistä pitää välillä pystyä nauttimaankin.:))
  Kun itse olen ollut erilaisilla kasviretkillä, on ollut lohduttavaa huomata, että joka nurkka ei ole ollut viimeisen päälle. Aina on kuitenkin myös joku, joka arvostelee kaikkea ja kaikkialla. Syy on yleensä arvostelijassa itsessään. Eli mukaan vaan Avoimet puutarhat-tapahtumaan, koska suurin osa katselijoista nauttii vierailusta valtavasti. Ja sinulla on jotakin, mitä näyttääkin....

  VastaaPoista
 11. Istumapaikkoja pitää pihassa olla! Ihana tuo sohvan näköinen kiveyksellä! Osallistu ihmeessa Avoimiin! Sinulla näytettävää riittää!

  VastaaPoista
 12. Istuskelupaikkoja on hyvä löytyä useita, voi vaihtaa niitä auringonkierron mukaan;) Toki joku varjoisampikin paikka on kiva kesähelteillä!
  Ja ilman muuta mukaan avoimiin, teillä on niin upea puutarha!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä, varjoonkin on mukava ajoittain hakeutua :)

   Poista
 13. Noita erilaisia ihania istumapaikkoja minäkin suunnittelen puutarhaani. Sinun pihasi on niin kaunis, että ilman muuta kuuluu avoimiin mukaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Kiva niiltä osilta kuin on jokseenkin "valmista" ;)

   Poista
 14. Ihania kuvia, olis' jo kesä ♥️

  VastaaPoista
 15. Yksillä tutuilla on sen rähjäisen ulkorakennuksen kyljessä lappu "mie romahdan" tms. Totta kai mukaan avoimiin jos vaan yhtään kiinnostaa!

  VastaaPoista
 16. Ihania inspiraatiokuvia - olen nimittäin koko ajan miettinyt, että puutarhaani tarvitaan lisää istuskelupaikkoja. Jostain syystä niitä ei ole ainakaan vielä tullut terassin lisäksi yhtään, mutta haaveissani näen juuri sellaisia runsaan vihreyden keskellä olevia tuulen- ja auringonvarjoisia paikkoja, jossa voisi kuunnella linnunlaulua.
  Mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos:)
   Kuin myös sinulle ja kiva jos löytyy inspiraatioa täältä ;)

   Poista

Kiva kun kävit kommentoimassa :)