4. huhtikuuta 2018

Blogin keväinen ulkoasuMinäkin innostuin pitämään blogissani pienen kevätsiivouksen. Olen arponut pidänkö erillisten sivujen otsikot tuolla bannerin alla vai en. Päädyin sitten pitämään ne vaikka osa sivuista on samoja kuin tuolla sivupalkissa. Ehkä se on typerää, ehkä ei, mutta jos lukijaa tai sattumalta blogiini eksyvää kiinnostaa nähdä kokonaiskuvia tai muuta niin siinähän ne linkit ovat sopivasti tyrkyllä.
Between ehdotti aikoja sitten josko laittaisin sivupalkkiin linkkejä pelargonioista. Joku aika sitten tein siis blogiini erillisen sivun, johon olen koonnut joitakin postauksia niistä.

Ihan hirmuisasti ei ulkoasu muuttunut. Mitä nyt vähän keskitin otsikkoja tuolla sivupalkissa ja vaihtelin kuvia. Tykkään pitää blogin taustan valkoisena, sillä siten voin hyödyntää kuvia joita olen ottanut valkoista taustaa vasten.

Yläbanneria varten kuvasin tuomen oksan valkoisella taustalla ja korostin vaaleaa kuvankäsittelyohjelmalla. Ihan en saanut oksaa pilaamatta taustasta täysin valkoista, mutta kuvan raja osuu bannerissa aika lailla kohdalle. Aavistus harmaata ei siis pilaa kevätbanneria ihan kokonaan ;)
Joskus kerroin simppelistä kuvankäsittelystä täällä Helppo kuvakikka

Blogikoodeja olen löytänyt mm. täältä. blogikoodeja.blogspot.fi

Olisin vielä halunnut muuttaa suositumpien postauksien linkit niin että niissä olisi pelkkä kuva hieman suurempana, mutta siihen en löytänyt ohjetta...Löytyisikö tähän apua?
17 kommenttia:

 1. Kivan ilmava ja raikas ulkoasu. Sinun näköisesi, vaikken henkilökohtaisesti sinua tunnekaan. Tykkään! :)

  VastaaPoista
 2. Sain tästä monta vinkkiä, kiitos! Itse en valitettavasti osaa neuvoa... Hyvältä näyttää!

  VastaaPoista
 3. Raikas ja selkeä ulkoasu!

  VastaaPoista
 4. Heh, me ollaan oltu samoissa puuhissa, minäkin muutin värimaailmaa blogissa. Käympä katsomassa linkkiesi takaa, mitä sieltä löytyy ohjeiksi.
  Ihan kivalle näyttää :)

  VastaaPoista
 5. Tyylikästä ja selkeää. Nuo sivupalkkiin kootut linkit ovat hyviä, sillä jälkikäteen on vaikea ellei jopa mahdoton muistaa, missä postauksessa esimerkiksi ne pelaguu- ja kasvihuonejutut olikaan. Värit ovat toki kivoja, mutta tekstin lukeminen on helpointa selkeällä fontilla valkoisella pohjalla. Ja kyllä ne kuvatkin tulevat parhaiten sille neutraalilla pohjalla.
  Kiitos nousta ohjelinkeistä. Täytyy jossain välissä käydä tutkimassa. Tosin ajanpuutteen vuoksi ei nyt oikein tahdo innnostus riittää uusien juttujen opettelemiseen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Korjaus: ...esille neutraalilla pohjalla.
   Tälle tabletille tulee samanaikaisesti päivityksiä, joten kirjoittaminen tökkii tavanomaista enemmän.

   Poista
 6. Kivalta ja keväiseltä näyttää, tykkään! Tykkäsin kyllä edellisestäkin:)

  VastaaPoista
 7. Oikein hempeän keväinen banneri.

  VastaaPoista
 8. Totta, että valkoinen väri on paras tausta kuville. Oikein kaunista on täällä!

  VastaaPoista
 9. Tosi kaunis tuo tuomen oksa banneri. Muutenkin blogisi ulkoasu on kaunis :)

  VastaaPoista
 10. Pidän raikkaasta blogisi ulkoasusta, vaikka oma tyylini on rehevämpi, rönsyävämpi ja vähän boheemimpi. Jokainen tyylillään. Mukava, että jokainen saa muokata bloginsa näköisekseen. :)

  VastaaPoista
 11. Kiitoksia kaikille kommentoijille!
  Välillä on mukava ilmettä muuttaa :)

  VastaaPoista
 12. Kuvasi ovat niin kauniita ja tyyli tuoda ne esille on aivan ihana, minä ainakin pidän kovasti. Oma blogin kaipaisi myös jotakin uutta, mutta olen melkoisen surkea näissä tietokonejutuissa, joten tukihenkilöä saatetaan tarvita silloin, kun lähdetään muokkauksen tielle:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos!
   Kannattaa aina tehdä varmuuskopio ennenkuin muokkaa. Cherin Autuas olo-blogista löytyy ohjeita tunnisteella blogger.
   Itse vedän aina vähän riskillä noita koodeja :D

   Poista

   Poista

Kiva kun kävit kommentoimassa :)