9. huhtikuuta 2018

Laiskan läksy


Kaikki blogiani seuraavat tietävät että viime kesänä tontille nousi kasvihuone. Ja voi miten iloinen ja ylpeäkin siitä olen. Tosin eipä se sitten kaikki mennyt niinkuin strömsössä...
Ikkunat oli miltei kaikki vähän erilaisella raamilla, eikä niistä tullut etukäteen poistettua maalia. Nyt osasta ikkunanraameista maali kuoriutuu pois.


Raaputin ensiksi puukolla irtoavan maalin ja puoliso hurautti hiomakoneella loput. Minua harmitti kun huomasin maalin irtoavan. Puoliso ei ollut milläskään. Tuumasi vaan että tuohan on helppo korjata, koska koko kasvarin teko oli niin iso urakka, ei tuo mitään haittaa...Joo, totta kait tuokin, ihan hyvä asenne ;)
Onneksi maali ei lähde kuin muutamasta raamista (eri maalia varmaan alunperin eri ruuduissa) Tosin voi olla että osasta sitten vielä lähtee maalit, mutta eihän siinä auta muu kuin korjata ne.Ruukut ja taimitikut odottavat vielä kesää ja kasveja. Orvokit kiikutin ilokseni kasvariin. Teteillä koristelin kasvihuonetta lisää. Siellä ne voivat yöpyä. Tällä viikolla täällä on luvassa vielä -9 asteen yöpakkasia, joten en vielä ala kovin kasvaria laittamaan. Sellaista pakkasta ei orvokkikaan luultavasti kestä, joten ehkäpä käyn ne sisälle ottamassa.


Jonkinlainen lämmittäjä olisi ostettava varsinaisille kasvatuksille, mutta sillä ei kiire vielä ole. Täytyy tässä ensin yölämpötilojen kohota ennen kuin kannattaa mitään varsinaisia kasvatuksia tänne tuoda. Tarkoitus olisi sitten turvata taimia niinä kylmiä öinä...Sen aika on kuitenkin toukokuulla sitten.

Jonkunlainen pakkomielle tästä lumenluonnista on tullut. Heittelin lumet kasvihuoneen edestä pois. Jää saa sulaa sitten aikanaan.


Iita tykkää päivystää etupihan terassilla. Alussa muuten työnsimme lunta tänne kulmalle, kuten näkyy. Ja luntahan tuli ja tuli, ja katolta tippui lumi myös tänne terassille. Jossain vaiheessa aloimme kolata lumen nurmialueelle toiselle puolelle tonttia.


....ja luntahan siellä näyttää olevan kunnon kasa! Oikeastaan joka puolella on lunta, piipoista ei tietoakaan.
En tästä nyt ala masentumaan, vaikka jo aika sitten kauhistelin tuota lumen määrää ja epätoivoissani viskelin multajämiä etupihan hangille. Terassilla ja kasvarissa voin nauttia auringosta ja keväästä. Lumi sulaa aikanaan ja kyllä sieltä se vihreys tulee. Vaikka ne piipot olisivatkin niiiin ihania!

Viikolle on luvattu aurinkoista keliä. Lumi näyttää madaltuvan nopeasti.

Nautitaan siitä!24 kommenttia:

 1. No voi harmi. Hyvä asenne miehelläsi. Asia ei jäänyt pelkän puheen asteelle, vaan hän tarttui laillasi tuumasta toimeen.
  Kevät etenee nyt vauhdilla, joten eiköhän ne lumetkin ole kohta enää muisto vain.
  Mukavaa alkanutta viikkoa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, minä harmittelin, puoliso vain tuumasi että laiskuuttahan ja riskiä se oli :D

   Poista
 2. "Ihanat" kinokset vielä sielläkin. Sinulla on kaunis kasvihuone, jossa voit nauttia kevään saapumisesta :)

  VastaaPoista
 3. Ottaahan se päähän, ku pitää uutta alakaa het korijaamahan, muttei onneksi tartte paliua teherä.
  Auts, tuata lumen määrää. Ei oo ihime, että teköö miäli pikkuusen kevättä avittaa. Tairan kans käyrä heittelemäs kukkapurkkien vaihtomultia eres lumipenkkoohi, jos niistä pääsis ennemmi eroho. Ny on kyllä luvas nii kevääsiä päiviä, että voivakko totta olla ollenkaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep, aurinkoa luvassa!
   Niin, vähän tyhmästi tehtiin, mutta eihän se mitään hurjan vakavaa ole.

   Poista
 4. Ihana Iita <3 Lunta näyttää piisaavan, mutta onneksi nyt ne saavat kyytiä. Hyvä, ettei tuon suurempaa ongelmaa kasvihuoneessa ollut <3 Onnea uuteen viikkoosi <3

  VastaaPoista
 5. On se vain kummaa kun alkutalvesta toivoo lunta ja se näyttääkin niin somalta ja nyt voi miten nuo isot lumipaakut ovat murheelisen näköisiä.
  Pikkuhiljaa voi jo tuoda kukkia kasvihuoneelle, narskut ensin ja kyllä orvokki kestää jonkin verran pakkasta ja jos vaikka ne saisivat jotain peitettä yön ajaksi.
  Kätevältä tuo ikkunan karmien remppa varmasti sujuu ja sitten kun on valmista, niin kaikki on taas hyvin.
  Onnea uudelle kasvihuoneelle varsinaiseen ensimmäiseen kesäkauteen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, joo, aika mukavaa...kasvihuoneen varsinainen eka kesäkausi :)

   Poista
 6. Juu, hyvä asenne puolisollasi! :)
  Pieni homma, se on tuohon kasvihuoneen rakentamisurakkaan. Ja toisaalta pieni maalin rapistuminen tuo kivaa rustiikkia tunnelmaa. Vaikka onhan se varmasti raamien kestävyyden kannalta parempi, että niillä on kunnon maalikerros suojanaan.
  Tuo kasvihuoneenne on aivan ihana. Siellä on jotenkin niin kivan näköinen tunnelma.
  Ja huh, on teillä lunta! Mutta kyllä se nyt saa kyytiä, on niin lämpöistä luvassa.
  Mukavaa uutta viikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Rustiikki on kiva, mutta ei tässä kun muut kohdat ovat hyvässä maalissa :)
   Hölmöä hätiköintiä, mutta korjattavissa.

   Poista
 7. Ihanalta näyttää kasvihuoneessasi, tuollaiset ylimääräiset työt aina ärsyttävät, mutta ainahan talossa ja kasvihuoneessakin jotain remppaamista on. Oikealla asenteella niistä tosiaan selviää :)
  Aika komeat kinokset on teillä vielä! Täällä lumet sulivat viikonloppuna oikein vauhdikkaasti, nyt on jo enemmän lumetonta maata näkyvissä kuin lumisia paikkoja!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, oli vähän hölmöä hätiköintiä alunperin, mutta saahan tuon kuntoon.
   Kyllä nuo meidänkin vuoret lupaavasti madaltuvat :)

   Poista
 8. Äkkiä tuo lumi sulaa, kun kevätlämpö vaikuttaa. Uskotaan siihen. :)

  VastaaPoista
 9. Kaunis kasvihuone teillä joka tapauksessa on!! Pikku virheitä ei edes huomaa :)

  VastaaPoista
 10. Auringossa on nyt voimaa, joten lumet sulavat varmasti vauhdilla.

  VastaaPoista
 11. Laiskuudesta tosiaan sakotetaan. Ja vaikka sen tietää, samaan sortuu kerta toisensa jälkeen. Maalasin muutama vuosi sitten leikkimökin uudelleen, mutta en pohtinut, millä se oli maalattu edellisen kerran. Valitsin väärän maalin ja sen vuoksi leikkimökki kesii nyt niin pahasti, että pian siitä on raaputettava vanha maali ja vedettävä uusi päälle. Kyllä harmittaa.
  Kasvarinne on kyllä niin ihana. Se on enemmän kuin kasvihuone. Istuisin varmaan siellä alituiseen.
  Järkyttävän paljon lunta. Onneksi se sulaa näillä keleillä tosi nopeasti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä :)
   Kyllä sinne mielellään menee nyt kun siirsin osan ruukuissa ulos, ei ole sellainen varasto.
   Todellakin järkyttävästi lunta. Onneksi on luvassa lämpimiä päiviä!

   Poista
 12. Meillä on sama ihanuus edessä, uuden kasvarin täyttäminen ja sisustelut! Ihanaa puuhaa! Meillä mies oli tarkka kasvarin maalaustöistä ja viimeistelystä, mutta niinpä kävi, että ovien ulkopuolelta alkoi meilläkin maali hilseilemään ja uusiksi menevät, kunhan kevät tästä lämpenee ja kuivuu. Pihalle on turha yrittää, lunta ja märkää vielä aivan liikaa, joten kasvarin suojissa on kiva haaveilla! Orvokit on vielä ostamatta:)

  VastaaPoista

Kiva kun kävit kommentoimassa :)