12. huhtikuuta 2018

Eka piippo!

Jeee! Tänään sen huomasin, ihan ekan piipon. Sehän tarkoittaa että meidänkin lumimaailmassa on kevät. Nämä piipot löytyy polun reunassa olevasta kukkapenkistä. Oikeastaan joka puolella on lunta, mutta erittäin lupaavasti se hupenee. Etupihalla sitä on jo huomattavasti vähemmän. Tässä kivien päällä sitä oli muutama päivä sitten paksu kerros. Nyt tuossa etureunassa ehkä vain 20 cm.

Kasvihuoneen edestä tein lumityöt, ja pari päivää sitten naputtelin loput jäät pois. Täällä on vielä aikas lailla lunta. Tosin talvella tuli heitettyä lunta tuohon vasemmalla näkyvän istustusalueen päälle.
Eilen ja tänään aamuvuoron jälkeen, menin tänne kasvariin juomaan oikein hyvät kaffet. Eilen illalla kävin laittamassa orvokeille harsot. Tänne oli luvattu yöpakkasta -8 astetta. Tuleva yökin taitaa olla yhtä kylmä.

Pihalla ei oikein ole vielä puuhaa, mutta lumien hävittyä pääsee sitten siistimään. Jätin muuten talventörröttäjiä, yhtään niitä en kuvannut. Joka puolella oli hurjan syvä hanki, joten eipä tullut kahlattua niiden luo talvella :)

Huomenna on vapaapäivä ja aurinkoa....taidan viettää koko päivän täällä kasvarilla  :)


22 kommenttia:

 1. On sulla kyllä nätti kasvihuone! :) Ja -7 näytti aamuyöstä meillekin, vielä olen vähän orvokkeja suojaillut. Mutta kyllä se tästä! Piipot on niin kutkuttavia. Kohta ne on kukkia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :)
   En sitten mennyt enää eilen illalla suojaamaan orvokkeja. Ihan näyttää hyvältä. Ei tiedä oliko se yö kuitenkaan niin kylmä kuin luvattiin :)

   Poista
 2. Jes! Sielläkin on löydetty ekat piipot. Siitä se lähtee, kevät.
  Kasvarissa onkin jo keväistä. :)

  VastaaPoista
 3. Ihanaa, piippoja näkyvissä!!! Kumpa yöpakkaset loppuisivat, niin kevät pääsisi kunnolla vauhtiin. Tuolla kasvarissa onkin jo keväistä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin, luin jostakin että termisen kevään alkamisen jälkeen lumet sulaa 2-3 viikossa.
   Hetki vielä siis ;)

   Poista
 4. Ihana tuo sun kasvihuone ♥ ajattelin kans viikonloppuna lapioida kulkuväylän omalle kasvihuoneelle. Pikkuhiljaa voisi alkaa laitteleen kuntoon uutta kasvukautta varten. Ihanan keväisiä kuvia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jonkunmoinen pieni väylä tänne oli talvella, koska piti käydä hakemassa ruukkuja yms.
   Nyt pääsee kunnolla kulkemaan.

   Poista
 5. Kasvihuoneen kevät, varsinkin, kun on se uusi kasvihuone, ei voisi olla ihanmpaa! Nautitaan näistä päivistä, istutaan lähe tyhjässä kasvarissa kahvikupin kanssa ja otetaan tästä kaokki irti:), varsinkin kun pihalle ei oikein muuten viitsisi edes mennä kävelemään. Mukavia vapaapäiviä ja viikonloppua!

  VastaaPoista
 6. Hieno uusi kasvihuone. Olet varmasti odottanut kovasti kevättä!

  VastaaPoista
 7. Ekat piipot sykähdyttävät joka vuosi :) Nyt taitaa lumet lähteä liukkaasti ja kevät edetä kohisten - mikäli sääennusteet pitävät paikkansa.

  VastaaPoista
 8. No nii, siitä se lähtöö :)

  VastaaPoista
 9. Kaunista! Kahvihetket kasvihuoneessa kuuluvat kevääseen, noin kauniissa kasvihuoneessa erityisen nautinnollisia. Hyvää viikonloppua sinulle! puutarhurintytar.blogi.net

  VastaaPoista
 10. Ikävän paljon lunta näyttää siltikin olevan. Sulaisi vain nopeasti pois. Onnittelun kuitenkin ensimmäisestä piiposta :)

  VastaaPoista
 11. Minäkin löysin tänään piippoja meidän puutarhasta, on ne vaan niin ihania:)

  VastaaPoista

Kiva kun kävit kommentoimassa :)