30. huhtikuuta 2018

En koskaan muista


Nimittäin sitä mihin olen syksyllä haudannut kukkasipuleita, saati mitä sorttia maahan meni. Ihailen niitä jotka jaksavat vuosi toisensa jälkeen kirjoittaa itselleen muistiinpanoja. Itse olen ihan liian suurpiirteinen siihen.
Viime keväänä viisastuin ja otin kukkapenkeistä kokonaiskuvat, jotta syksyllä näen missä on kevätkukkijoita ja mihin niitä kaivataan.
Nämä postauksen kuvat otin tänään aamulla ennen töihin lähtöä, mutta tänä vuonna on tarkoitus ottaa myös kokonaiskuvat seuraavan syksyn hankintoja varten...Kun ei  muista, niin ei muista :D


Kukkasipuleiden istutus ei minulle ole todellakaan mikään hurjan mieluinen homma. On suorastaan ärsyttävää niitä yrittää tunkea perennojen lomaan. Siksi olisikin hurjan kätevää, jos muistaisi aina syksyllä istuttaa kukkasipulit siihen uuteen vasta sinä keväänä tehtyyn kukkapenkkiin... Mitenköhän sekin aina unohtuu?
Viime syksynä sentään muistin laittaa kukkasipulit uuteen kasvarin viereeseen alueeseen.


Tulppaaneja tilasin syksyllä myös. Olen tilannut mm. niitä tavistulppaaneja eli Darvin tulppaaneja, 50 punaista Apeldoornia. Olen hieman kyllästynyt niihin "hienompiin", koska ne kukkivat kunnolla yhden kesän ;)Iloista Vappua!
Sehän on työnjuhla, joten iltavuoroon  ;)


22 kommenttia:

 1. Talvi nollaa muistin yleensä käsittämättömän totaalisesti. Se nyt on niin luonnollista, että unohtaa syksyn viimeisten istutusten paikat. Lajikkeet on ehkä jonkin lähetyslistan tai etikettien myötä tallessa. Vaan paikat ihan hukassa.

  Toinen talven nollaus on kasvien nimissä. Keväällä pitää kaivaa muistin lokeroista nimiä ihan toissaan. Onko tämä ikääntymisen tuomaa aivojumppaa vai mitä? Keväällä nimet kulkee kangertaen, pakko myöntää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo niin totta!
   Joskus ihan pysähtyy miettimään, että on tässäkin puutarhuri kun ei tuon nimeä muista :D

   Poista
 2. Minä teen kartat kasveista, mutta valokuvan ottaminenhan on yhtä hyvä systeemi sekin. Minä en ole laittanut kukkasipuleita. Kotipihaan ne eivät oikein sopisikaan ja mökkipihassa kukkivat nyt juuri valko-, sini- ja keltavuokot, minun kevätkukkani.

  VastaaPoista
 3. Ihania kuvia <3 Samanlaista unohtelua on itselläkin ilmassa :D khih. Noh, ovat kivoja yllätyksiä :)

  VastaaPoista
 4. Ihania kuvia ja niin keväistä kukkaloistoa :) Minulla käy samoin, että en muista mitä sipuleita olen mihinkin istuttanut.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onpahan yllätyksiä, kuten tuossa edelläkin kommentoitiin :D

   Poista
 5. Ihania krookuksia <3 Minä laitan syksyllä sipulien paikat ylös paperille ja otan varmuuden vuoksi keväällä vielä yleiskuvatkin. Ja usein käy myös niin, että keväällä joutuu kuitenkin siirtelemään sipuleita paikasta toiseen, kun yhdessä paikassa kukkii liikaa yhtä aikaa ja toisessa tarvitaan kukintaa juuri silloin :D

  VastaaPoista
 6. Mukavaa vappuista työpäivää. Minäkään en muista merkitä mihin istutan kukkasipuleita, yleensä kirjoitan myyntipakkausten pahveihin paikan ja säästän pahvin mutta viime syksynä jostain syystä jäi merkitsemättä. Nyt on tulossa paljon yllätyksiä.

  VastaaPoista
 7. Kauniita krookuksia. Minulla on penkkikohtainen lista istutetuista sipuleista, mutta mihinkään en ole merkinnyt sijainteja. Ja tosiaan osa erikoisemmista lajikkeista häviää ensimmäisen vuoden jälkeen, joten lopulta menee arvailuksi.
  Hauskaa vappua!

  VastaaPoista
 8. Hyvää vappua myös Sinulle :)

  - Ronja -

  https://willaronja.blogspot.fi

  VastaaPoista
 9. Listaihmisenä kirjaan istutuspaikat penkeittäin. Sitä listaa pitäisi sitten muistaa kuskata pihalla mukanaan ja harvoin näin käy. Sinun ideasi kuvata penkit niin syksyllä kuin keväälläkin on hyvä. Keväällä huomaa, kuinka aukkopaikkoja on yllin kyllin. En ole järin ihastunut sipulien istuttamiseen juuri sen vuoksi, että niitä pitää tunkea perennojen joukkoon. Siinähän niitä aukkopaikkoja sitten syntyy, kun yrittää välttää vahingoittamasta kasvien juuria. Keväällä näkee, että varaa olisi ollut laittaa lähemmäksikin. Eikä näköjään kaikki syksyn istutukset nouse kuitenkaan ja toisaalta samasta paikasta saattaa nousta jotain aiemmin istutettua.
  Viime päivinä olen keskittynyt ihastelemaan niitä, jotka nousevat sen enempää miettimättä, mitä ovat nimiltään. Ja kuten Tita tuolla aiempana kommentoi, minullakin pää tuppaa tyhjenemään talven aikana vähintäänkin nimistä, paikoista puhumattakaan. Jokainen kevät on tältäkin osalta uuden opettelemista ja oppimista.

  Mukavaa vappua! Jonkun on työt tehtävä vappunakin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sinulla onkin ihailtava tapa kirjoittaa ja listata.
   Aika vähän olen laittanut kukkasipuleita, viime syksynä nyt enemmän. Täytyy taas ensi syksynä tunkea sinne perennojen väliin lisää :)

   Poista
 10. Kun ei muista niin ei muista! Kirjoittelen sipulikukkien pahvien taakse, mihin ne on istutettu, ja on minulla sekava penkkilistakin, mutta joskus siirtelen perennoja, enkä muista päivittää vihkoa, samoin joskus ei enää ilmestykään vanhoja sipuleita, joten uudet lajikkeet sekoittuvat nimissä vanhoihin... Vaan onko tuo nyt niin huono asia. Olen ajatellut, että puutarhamaailmassa on tarkkoja, säntillisiä ja hyvä muistisia ihmisiä, jotka kyllä korjaavat, jos tulee selkeitä lajivirheitä laitettua omaan blogiin. Toisaalta yllätykset ovat ihania, siksi on hyväkin välillä "unohtaa" jotakin:) Mukavaa toukokuuta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep, ja jos joku on hävinnyt, ei sitä sitten muista harmitella :D

   Poista
 11. On se vaan syksyllä laitettava muutama ruukullinen täyteen erilaisia kukkasipuleita, niin haikeana katselen näitä kevätkukkijoita! Tämänkertainen narsissikokeiluni kärsi suuret tappiot liian pienistä ruukuista ja siitä, että jätin ne turhan märiksi. Äh, oma vika. Isoimmasta ruukusta on muutama piippo puskenut, mutta vähän raaskuilta näyttävät nekin. Veikkaan että kukkasaldo on nolla. :D Noo, tänä syksynä (ajoissa!) uusi yritys. Nyt on kunnon kokoiset ruukutkin sitten kesän jäljiltä.

  VastaaPoista

Kiva kun kävit kommentoimassa :)