8. huhtikuuta 2018

Kevättä etsimässä


Meillä on edelleen paljon lunta, vaikkakin viime päivinä lumi madaltuu lupaavasti. Onneksi talven aikaan kolasimme lunta pois myös etupihan terassilta. Vielä toissapäivänä siinä oli kunnon jääkerros. Vapaapäivän ulkoiluna naputtelin jäätä pois. Ensin ajattelin että jos osan saan pois, mutta sitten päätin olla periksiantamaton ja naputtelin koko terassin puhtaaksi jäästä.
Lumen päälle heittelin itämättömien taimiruukkujen mullat. Komeron perältä löytyi vielä ikivanha taimimultapussin jämä, jonka myös viskelin etupihan hangille. Tuhkat loppui jo aikoja sitten :D
Paljastuihan se terassi viimein. Kovin vaan on ankea ja paljas....


Kauppareissulla kevättä löytyi marketin asetelmasta. Sen kasvit päätin laittaa kuitenkin oman mieleni mukaan. Kasvihuoneen ruukutuspöytäkin pääsi käyttöön näin ensimmäisen kerran.Toin kasvit tuohon terassin pöydälle. Yöksi taidan ottaa ne kuitenkin sisälle. Kasvihuonettakin pitäisi laittaa kunnolla kevätkuntoon, mutta taidan paneutua siihen myöhemmin.Eka orvokki! Eikö olekin söpö?


26 kommenttia:

 1. Ihana aurnkoteraassi sinulla, ja tuo kevään ensimmäinen orvokki 💕.
  Meilläkin lumet sulavat hurinalla ja terassi paljastuu ihan omia aikojaan. Eilen puutarhamessuilla oli valtavasti orvokkeja tarjolla, oikein havahduin siihen että niitähän voisi toisiaan laittaa jo ainakin lasitetulle terassille. En kuitenkaan vielä ostanut vaan taitaa jäädä hiukan tuonnemmaksi.
  Mukavia kevätpäivä sinulle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, terassin putsaamisen jälkeen teki niin kovasti mieli kevättä, joten marketista kauppareissulla otin pienen astelman mukaan. Seuraavat orvokit sitten kasvihuoneeseen :)

   Poista
 2. Minulla vähän samat hommat alkaneet. Eilen yritin saada lumia terasseilta pois ja siirtelin muitakin lumikasoja. Eihän se kauhean järkevää hommaa ole, mutta tuleehan kevättä vähän edistettyä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep. Toki tuo olisi sulanut aikanaan, mutta hieman pitää kevättä avittaa :)

   Poista
 3. Kyllä, orvokit ovat kevään tuojia söpöliinejä!

  VastaaPoista
 4. Lumeton ja jäätön terassi on jo paljon. Ihanat orvokit, ne onneksi kestävät kylmää hyvin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin oikeastaan on. Onneksi teimme talven mittaan siinä lumitöitä, muutenhan siinä olisi nyt yhtä paksu lumikerros kuin tuossa kukkapenkissä. Tai oikeastaan vielä suurempi, sillä siihenhän tippui katolta lumet.
   Orvokot voin jossain vaiheessa jättääkin jo ulos yöksi:)

   Poista
 5. Oi, toi on jo riemuvoitto, kun näkee terassin. Tunnistan niin itseni tuosta jäännaputtelusta. Ensin muka vähän aloittelee, eikä malta sitten lopettaa.
  Meillä on talon terassit jo sulia, mutta saunan keitaalla on vielä valtavasti lunta. Lumi aina oikein tuiskuaa ja pakkautuu tuulten mukana sinne.
  Mutta eiköhän ne sieltäkin vielä joku päivä sula.
  Ja ekat orvokit on kyllä melkein suloisinta, mitä tiedän!
  Mukavaa sunnuntaita!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jäännaputtelijoita on oikeastaan aika paljon. Huomasin sen tänään ulkona ollessa. Milloin mistäkin naapuripihalta alkoi kuulua sitä tasaista samantempoista naputtelua :)

   Poista
 6. Kyllä nuo puuhat ovat niin ilon ja piristyksen täyteisiä, ja ensimmäiset orvokit mitä parhainta kevätmielen antajaa!

  VastaaPoista
 7. Meilläkin terassi on täysin sula. Tosin se on vaatinut koko talven ajan säännöllistä kolausta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, niin mekin kolattiin. Se oli ihan tietoinen päätös, sillä sitten keväällä siinä voisi jo hyvissä ajoin oleskella, kun muu tontti on lumenpeitossa ;)

   Poista
 8. Ei kai sen ihanampaa olekaan, kuin saada ostaa ne ekat orvokit :)

  VastaaPoista
 9. Noniin, terassikausi avattu. Orvokit istutin itsekin eilen, ihania ovat. :)

  VastaaPoista
 10. Voi mikä määrä lunta vielä! Hyvä että sait edes terassin kevätkuntoon. Ovokkeja en ole täällä päin kaupoissa vielä nähnyt, mutta niitä voisi ostaa kunhan ilmestyvät.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, odotas vaan kun näet seuraavan pihapostauksen...lunta on :D

   Poista
 11. Jollei lumi lähde, se laitetaan lähtemään. Olen aktiivisesti putsannut lumet pois pergolasta ja terassilta. Se on kannattanut, sillä eilen sain harjattua jo pölyjäkin auringossa kuivuneelta terassilta. Hetken jo oli sellainen tunne, että haenko puuöljyn ja alan öljyämään. Järki palasi, sillä ei sentään vielä. Talon pohjoispuolella osa käytävistä on vielä tiukassa jäässä ja alapihallakin lunta on. Hyvin se kuitenkin sulaa, joten johan tässä tunnelma on kaiken aikaa noususuunnassa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minäkin ajattelin että kun koko tontti on lumessa, pitää saada keväinen terassi. Tosin päätimme talvella kolata sitä, jotta keväällä oikeasti pääsee terassista nauttimaan :)

   Poista
 12. Ihana orvokki. Ja lumeton terassi on hieno juttu. Muualla näköjään lunta riittää teilläkin.

  VastaaPoista
 13. Pari päivää sitte loin terassilta lumet. Tänää suli onneksi viimmeesekki jäät. Tunnelma on ihanan kevääne, ku on eres joku lumeton paikka. Toosi söpö orvokki, just oikian fäninenki :) Tapaan ostaa vapuksi tai viimmeestänsä äitienpäiväksi orvokit. Kattoo kuinka ny käy.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Marketissa huomasin tämän asetelman jossa on tete ja muutama orvokki. Ostin sen ihan noiden orvokkejen takia :)

   Poista

Kiva kun kävit kommentoimassa :)