29. huhtikuuta 2018

Mökkipuutarha heräilee pienesti

Kevät on tullut myös mökkipuutarhaan. Lumi sulaa täältä yläpihalta ja rinteestä aikaisemmmin. Kevätaurinko paistaa yläpihalle, mutta suuren koivun saadessa lehtensä paikka onkin puolivarjoinen.
Täällä pääsin jo hieman haravoimaan ja perennaistutuksia siistimään. Ensi kerralla täytyy muistaa tuoda kevätlannoite mukanaan.

Varjoinen metsäpuutarhapuoli on vielä lumenpeitossa, sinne ei ole vielä kevätkiireet tulleet.

 
Iitalla riittää vahtimista. Kurret luultavasti mekastavat lähikuusessa ;)Järven jää haprastuu silmissä. Tuolla on keskellä on sulaa. Siellä vesi hissukseen virtaa, sillä noin kilometrin päässä on koski.

Ja kuikkakin on saapunut. Se oli vielä hissukseen :)

Oli niin rauhaisaa!
24 kommenttia:

 1. Ihanat kuvat, niistä välittyy rauha. Tuo kallo on upea. Olen pitkään kytistellyt sellaista, lehmän tai hirven kalloa, mutta ei ole tullut vastaan. Mielestäni eläinten luut, etenkin kallot ovat kauniita. Jonkun mielestä olen varmasti kummallinen ;)
  Kuikka on hieno lintu. Luonnon heräämistä ja kevään voittoa on mahtava seurata.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kallo on hieno. Tämän puoliso löysi metsäautotien varrelta. En tiedä, mutta luulen että se on hirven?

   Poista
 2. Kevät on tullut sinne teidän mökillenne hiljalleen ja viipyillen, nuo lumiset kohdatkin ovat niin rauhallisen tuntuiset ja juuri kuin keväisestä taulusta.
  Järven jäitten lähtö on kuin runo ja muuttolinnut saapuvat taas kerran omille paikoilleen.
  Ihanat kuvat krookuksista ja sinivuokoista.

  VastaaPoista
 3. Kauniit mökkipuutarhakuvat! Ja ihana aurinko siellä.

  VastaaPoista
 4. Hienoja maisemia. Rauhallisen näköistä.

  VastaaPoista
 5. Kevät tekee tuloaan vauhdilla sielläkin. Meillä meri on jo ihan jäätön ja monia veneitä ajoi mökkirantamme ohitse nyt viikonloppuna. Sinivuokot ja valkovuokot kukkivat ja nurmikko on alkanut vihertää. Ihana kevät!
  Oikein ihanaa toukokuun alkamista sinne!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kevät on ihanaa aikaa. Luonnon herääminen on niin vahvasti mökillä läsnä.

   Poista
 6. Kauniita kuvia <3 ihanaa kevättä Sinulle kuten myös Hyvää Vappua :)

  Ronja

  https://willaronja.blogspot.fi/

  VastaaPoista
 7. Nämä sinun mökkimaisemakuvasi tuovat aina niin elävästi tunnelman ihan tänne ruudun toisellekin puolelle. Melkein kuulin oravien mekastuksen ja kuikan huudon.

  VastaaPoista
 8. Keväinen rauha välittyy kuvistasi, pia alkaa lintujen mekastus. Meidän järvestä jäät lähtivät viikko sitten. Iitallakin ovat puutarhatyöt alkaneet :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Iita on kuin eri koira mökillä, levollinen ja rauhaisa. Kotona taas pitää vahtia ja ilmoittaa ohiajavat autot (äänikin on sen mukaista).

   Poista
 9. Meillä on mökkipihassa jo kaikki lumi sulanut eikä järvessäkään ole jäitä enää. Meillä joutsenet kailottavat joka kevät järvellä. Se trumpetin soitto on minulle niin keväinen ääni! Minä kevätlannoitteet jo levitin kasveille.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä ei vielä joutsenia näkynyt.
   Kevätalannoite olisi ollut kyllä jo kätevää laittaa, mutta unohdin ostaa. Aina jotain unohtuu kun mökille menee. Se on ihan varmaa :D

   Poista
 10. Niin keväiset ja mieltä rauhoittavat kuvat! Kuulin, että meillä mökkijärvestä on jo jäät lähteneet, itse en ole pääsiäisen jälkeen siellä käynyt. Mökillä elämä on tyystin erilaista kun kaupungissa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin totta! Mökillä ollaan rauhassa luonnonhelmassa.

   Poista

Kiva kun kävit kommentoimassa :)