27. tammikuuta 2020

Laatikollinen toivoa


Joka vuosi näyttää samat asiat pyörivän täällä blogissani. Puutarhan vuodenkierto kulkee luonnollisesti vahvasti mukana, joten tammikuussa alkaa siemenpussien hypistely.

Viikonloppuna kävimme kaupoilla ja kuinkas muutenkaan löysin itseni siemenhyllyjen edestä.

Isäntä valitsi chilit ja tomaatin siemeniä piti jo ostaa valmiiksi. Punainen ' Cayenne Long Slim' on ollut kasvatuksessa jo muuteman vuoden. Se onkin ollut hyvä ja satoisa. Tällä kertaa sen lisäksi valituksi tuli keltainen 'Hot Lemon'
Kelloköynnös on yksi kestosuosikkini. Viime vuonna kasvatin myös valkoisia. Nekin kukkivat komeasti, mutta jotenkin valkoinen oli niin hailakka myös lehdiltään verratuna tähän violettiin, joten jätän valkoisen kasvattamisen väliin.

Ajatuksissani on tehdä saunarakennuksen terassin läheisyyteen jonkunmoinen istutusalue, johon tulisi myös suorakylvettäviä kesäkukkia. Lähinnä pioniunikkoa ja kosmoskukkaa. Olisipa kiva saada sellainen reilunkokoinen alue noita kasveja.Löysin myös harjaneilikkaa upeissa sävyissä. Tämä on kaksivuotinen, joten ensimmäisenä kesänä se ei kuki. Harjaneilikka on hyvä leikko, ja harmikseni minulla on sitä vain vähän. Jospa nyt saisin sitä lisää.

Krassistakin tuli valittua tumma versio. Sitä kylvän sitten hyötykasvimaalle.

Jättiverbenan siemeniä etsiskelin kaupasta myös, mutten löytänyt. Päätin sitten jättää sen kasvatuksen väliin. Mutta kun muisti on mitä on, niin olihan niitä siemeniä kotona laatikossa. Saatan sittenkin kylvää jättiverbenaa. Samoja tomaatin ja chilinkin siemeniä näytti olevan ;)


Mukavaa tammikuun loppua!

Meille tuli talvikin takaisin. Lunta on nyt ainakin 15 senttiä :)22 kommenttia:

 1. Hienoja sävyjä, sointuvat kauniisti toisiinsa.

  VastaaPoista
 2. Siemenpussien hypistely on niin toiveikasta ja ihanaa!
  Ja vaikka olisi jo hankkinut itselleen kaikki tarvittavat siemenet on aina pakko pysähtyä jokaisen "salenkin" siemenhyllyn eteen, ihan vain varmistaakseen ettei mitään ihanaa jää bongaamatta.

  VastaaPoista
 3. Hienoja kukkia olet valinnut. Harjaneilikaa minä olen nyt lisännyt parina vuonna ja sitä taidan kylvää myös tänä vuonna. Krassin väri on myös upea . Hyötykasvit on minulla vielä ostamatta kaikki.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oikeastaan olisi pitänyt kerätä puutarhassa jo olevista siemeniä talteen. Ehkäpä kuitenkin löytyisi pieniä siementaimia jostain ;)

   Poista
 4. Voi kun minullakin olisi se oma puutarha <3 mukavia tammikuun viimeisiä päiviä Sinulle :)

  VastaaPoista
 5. Oikein mainiot ostokset olet tehnyt! On tämä alkuvuosi niin ihanaa aikaa, mieli ontäynnä innostusta ja uskoa tulevaan kevääseen ja kesään!
  Chilejä minäkin tänään jo kylvin.
  Kosmokset, unikot ja krassit ovat niitä, joita pitää joka olla puutarhassa!
  Siemenpussihyllyköiden ohi ei vaan millään pääse ilman, että edes vähän vilkaisee....

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep. Kaikki ihana voi alkaa uudelleen 🌸

   Poista
 6. Hienoja ja hyvin yhteen sopivia sävyjä kaikissa kukissa. Samoja värejä tupsahtelee minunkin ostoskoriini. Tuollainen tumma krassi pitää jostain kaupasta bongata.
  Samat jutut blogissa pyörii vuodesta toiseen, vaan ei ainakaan minua haittaa. Aina niistä jotain uutta ammentaa. Ja minkäs sille mahtaa, että on kasveihin hurahtanut.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei mahda ei, ja onneksi täältä saa vertaistukea :D

   Poista
 7. Kivoja sävyjä. Joo, taas o se aika vuaresta, että siämenet vetää pualehensa, jopa mua :)

  VastaaPoista
 8. Siemenpussien hypistely keväisin on parhautta! Minä koetan vielä malttaa mieleni, kun on muutto edessä. Ajattelin, että otan iisisti muutenkin tämän kevään, kun en vielä tunne pihaani enkä osaa miettiä kasveille paikkoja. Mutta saattaahan se mopo lähteä käsistä tänäkin vuonna, jos entiset merkit paikkansa pitävät. Ihana tuo pioniunikko! Ja harjaneilikassa myös on kivat värisävyt.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sinulla onkin mielenkiintoinen kesä edessä! Muista vinkata tännekin, jos aloitat uuden blogin, jos sattuu ohi menemään ;)

   Poista
 9. Tämä on nyt tätä aikaa, siemen pussit rapisee. Nuo kukkapussit näyttää ihan mulle sopivilta, taitaa olla samoja itselläkin tai ollut joskus😄

  VastaaPoista
 10. Niinhän se menee, puutarhurin vuodenkierrossa on samat kohokohdat ja askelmerkit. Päätin jo olla kokeilematta kelloköynnöstä, mutta heti ensimmäisellä siemenstandilla päätös oli pyörretty:-D Tuota tummaa harjaneilikkaa etsiskelin viime vuonna enkä löytänyt, tänä vuonna etsintä jatkuu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Puutarhatouhuissa päätökset on helppo pyörtää :)

   Poista
 11. Hienon sävyisiä kesäkukkia, erityisesti nuo harjaneilikat. Krassikin on niin sievä, että voisin melkein itsekin kokeilla sellaista. Ihmettelen joka vuosi sitä, kuinka siemenpussit suorastaan huutavat laatikon kätköistä, että nyt tarhuri tänne ja äkkiä. Tein viikonloppuna pikaisen silmäyksen laatikoiden sisältöön ja pikkuisen jo aloitin kylvösuunnitelmia. Huomenna ehtisin töihin mennessä piipahtaa kurkkaamassa parin liikkeen siemenhyllyjen sisältöä. Mitään tarvetta uusille siemenille ei olisi, mutta... Mikähän niissä oikein houkuttaa? :D

  VastaaPoista

Kiva kun kävit kommentoimassa :)