3. toukokuuta 2019

Mitä kuuluu kasvihuoneelle...


No, eipä kovin hyvää. Kovin hyiseksi keli on muuttunut. Niin tyhmänrohkea en sentään ollut että olisin kaikki taimeni hyvällä säällä sinne kiikuttanut. Aina kannattaa varoa.
Aamulla kasvihuoneella oli +2,8 astetta. Lämmityshän oli säädetty siihen plus viiteen. Nyt on vain käynyt niin että päivisinkin on kylmää ja lämmitin on joutunut koville. Yöllä sulake oli napsahtanut pois päältä ja virtaa ei kasvarille tullut.


Kaikki kasvit ovat kylläkin hengissä, mutta eivät ole juuri kokoa kasvaneet. Kasvarin kelloköynnökset jurovat kylmissään. Tänne tosin toin pienemmät taimet, mutta silti...

Sisällä olevat sisaret kasvavat kohisten. Täällä on kaksi valkoista ja kaksi violettia. Violetit kasvavat suuremmissa ruukuissa, harmikseni minulle ei ollutkaan enempää tuon koon ruukkuja.Petunian taimet ovat suunnilleen samaa kokoa kasvarilla kuin sisällä. Maurinmalvat pienenpiä, mutta topakampia. Jättiverbenat kasvarilla ovat surkeita,mutta ei niiden koko sisälläkään päätä huimaa. Viime vuonna jättiverbena onnistui hyvin, mutta tänä vuonna ei niinkään.Chilit ja tomaatit ovat edelleen sisällä ja pysyvätkin siihen asti kunnes kelit todella lämpenevät.
Latvotut chilit tekevät mukavasti sivuhaaraa. Tomaatteja pitäisi ehkä lannoittaa enemmän.Eteisessä pelargonit aloittelvat kukintaa. Näille on upotettu multaan lannoitepuikot. Parille yksilölle vaihdoin isomman ruukun ja muutamalle vain lisäsin multaa.Mukavaa viikonloppua!22 kommenttia:

 1. Vähemmän mukava valkea näkymä. Meilläkin on maassa hieman lunta ja lisää tulee hissukseen. Yleensä olen kaikessa liian aikainen, mutta kerrankin voin kiittää itseäni hidastelusta. Tomaatit ja muut taimet ovat yhä kellarissa turvassa. Monta kertaa lämpimien aikaan olin aikeissa kiikuttaa niitä kasvariin. Onneksi maltoin mieleni.
  Yhtenä keväänä tilasin tomaattien ja kurkkujen taimet oman kunnan taimitarhalta. Heillä oli vaikeuksia ja taimet myöhästyivät. En saanut kaikkia tilaamiani ja saamani olivat lilliputtikokoisia. Hyvin ne kirivät kasvariin päästyään kokoa ja pian olivat jo ihan hyviä. Niin käy varmaan sinunkin taimillesi, kunhan saavat lämpöä ja pääsevät lopullisille asuinsijoilleen.
  Rehellisesti sanottuna juuri nyt tämä suomalainen kevätsää tympii. Vaan eiköhän se taas iloksi muutu. Hyvää viikonloppua sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, kevätsää voi olla mitä tahansa. Toki tiedostin että kelit voi kylmetä. Osan taimista vein kasvihuoneelle ihan siitä syystä että sisätilat ovat niin ahtaat. Siinä voi onnistua tai ei...jos hengissä selviävät niin kurovat kyllä kiinni kasvussa :)

   Poista
 2. Meillä näyttää pihalla likimain samalta ku siälä. Sisällä ei niinkää. Jotenki taimikasvatus tuntuu tänä keväänä tökkivän. Taimet ei tunnu kasvavan ja oon muutamia onnistunu kualettamahanki. Sulla sensijahan o sisällä kaikki hyväs kasvus.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin, sellaista se on. Viime vuonna onnistuneet eivät onnistukkaan niin hyvin tän vuonna. Minulle esim.jättiverbena ;)

   Poista
 3. No jopas on pihan väri-iloittelu muutttunut tasaisen valkeaksi, harmi juttu! Onneksi pakkanen ei mennyt kasvariisi! Sisällä tomaattien kanssa usein käy noin, että ovat hieman honteloita hoidosta huolimatta, mutta kun aikanaan pääsevät kasvariin niin vankistuvat ihan jo viikossa. Omat taimeni ovat perinteisesti ihan pieniä vielä ja aina saan satoa riittävästi ja jo heinäkuulla. En edes yritä tomaatteja kasvattaa sisällä, siitäkin on kokemusta. Upeat pelakuut sinulla! Maurinmalvan kylvin eilen kasvulaatikkoon...nekin ovat aina ehtineet ajoissa komeaan kukkaan. Kyllä se kasvu siitä kirii, kunhan kesä lämpenee! Ihanat paprikan taimet!

  Meillä hituloi lunta ja paistaa aurinko!

  Mukavaa viikonloppua, villasukilla on nyt kysyntää ja toppatakilla!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, jos nuo tuolla kasvarissa pysyvät hengissä niin uskon että sitten kesän tullen vankistuvat.
   Aika honteloita oli tomaaattini viime kesänäkin istutusvaiheessa, mutta tosiaan siitä vankistuivat ;)

   Poista
 4. Ihania kuvia! Minä en toppuutellut taimikasvatuksen aloittamista, kun tahdon aloittaa aina liian aikaisin. Täällä Kainuussa menee vielä pitkä tovi ennenkuin kasveja voi siirtää pihalle - lunta on n. 15 cm ja koko ajan näkyy satavan lisää. Mies vaihtoi autooni takaisin talvirenkaat aamulla. Eli täällä puutarhassa tehdään varmaan kohta lumiukkoja ;) Mukavaa viikonloppua toivottelee Tarja /Ruusu-unelmia ja villasukkia

  VastaaPoista
 5. Ohops, siellä on tullut oikeasti lunta. Meillä satelee muutamia hitusia mutta maa ei ole yhtään valkoinen, vain huopakatoilla on vielä yöllistä huurretta. Yö ei ollut ihan niin kylmä kuin pelkäsin vaikka pakkasta olikin. Toisaalta lumi suojaa vaikka ei kivalta näytäkään toukokuussa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, aika normaalia tämä, onhan vasta toukokuun alku. Huhtikuun pikkukesä sai vaan kevään harppaamaan eteenpäin, joten nyt harmistuttaa ;)

   Poista
 6. Kerrankin Kouvola ei johda ennätystilastoa, täällä ei ole hiventäkään lunta. Mutta kylmää on, ei voi kasvariin viedä mitään ja pihalle hain takaisin jo pois viemäni havut, levittelin palloesikoiden ja pikkusydänten päälle, nupullaan olevat hyasintit saattavat kyllä menehtyä, ei voi mitään! Kyllä nuo jurottavat kasvit kurovat kiinni menetetyn kasvuajan, sinulla on upean kokoiset kelloköynnökset, täällä tullaan kaukana perässä! Mukavaa viikonloppua, tehdään sisähommia!

  VastaaPoista
 7. Kylmää on ja lumista. Täällä on satanut jo vuorokauden putkeen ja sen kyllä huomaa. Taitaa olla jo yli 10cm lunta. Jospa nuo kasvit pärjäisivät, onhan tuosta lumestakin vähän suojaa pakkaselta ja tuulelta. Komeat pelakuut ja muut taimet! Mukavaa viikonloppua ja pikaista takatalven loppumista!

  VastaaPoista
 8. Minullakin osa taimista värjöttelee mökin kuistilla. Tuskin pakkanen sinne menee, mutta kyllähän pitkä kylmä rasittaa kasveja. Toivottavasti lämpenee taas pian. On tämä esikasvatus aikamoista taiteilua tilanpuutteen, lämpötilojen ja ajoituksen kanssa...!

  VastaaPoista
 9. Lumen ja kylmyyden keskelle herättiin meilläkin tänä aamuna. Saimme jo niin pitkään nauttia kauniista ja lämpimistä säistä, että takatalvi tuntuu julmalta. Toivotaan, että se taittuu pian ja kevät pääsee jälleen etenemään. Upeat pelakuut sinulla. Mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
 10. Hienot taimikasvatukset! Vertailetko vähän osaa taimista miten kasvavat sisällä tai kasvihuoneessa? Hyvä että pakkanen ei päässyt kasvariin! Hyvää viikonloppua🌿

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No, petunia taimissa ei ole eroa, jättiverbenat pienenpiä, maurinmalvat topakampia. Kelloköynnökset eivät oikein ole vertailukelpoisia, sillä kasvarille meni pienimmät taimet. Ainoastaan tilan puuttteen vuoksi siirsi kasveja kasvariin. Kelien mukaan luvassa loistava kasvu tai jurominen :D Ehkäpä ne kuitenkin kirivät kun lämpö tulee :)

   Poista
 11. Nyt kasveja ja lintujakin koetellaan! Eivät kasvit ole turvassa kasvihuoneessakaan, kuten kerroit! Toivottavasti lämpenee!

  VastaaPoista

Kiva kun kävit kommentoimassa :)