20. toukokuuta 2019

Tarhuri tarvitsee aikaa


Sen siitä sai kun viikonlopuksi lähti mökille laiskottelemaan... Täällä kotona oli sillä välin pössähtänyt kesä. Puutarhan kasvit kasvavat hurjaa vauhtia ja rikkaruohot siinä samalla. Eipä siinä oikein auta muu kuin etsiä kitkentähara ja alkaa toimimaan. Kunnollinen kevätkitkentä on sellainen asia mistä en tinki. Se helpottaa niin hurjasti puutarhanhoitoa kesällä :)

Nyt vain vuorokaudessa saisi olla enemmän tunteja ;)Tämä kuvasarja on takapihalta. Täällä ehdin jokseenkin kitkeä perenna-alueet. Pensasryhmät ja polut pitää vielä siistiä. Etupihalle jäi vielä työnsarkaa hyvinkin.


Aikaa saisi ollla enemmän myös siinä mielessä, että tarhuri ehtisi kuvata tulppujaan ennen kuin ne menevät nukkumaan :D

14 kommenttia:

 1. Illat on lyhyitä töiden jälkeen, tuntuu ettei ehdi yhtään mitään. Kitkentä on ihanaa kun on koko talven kärvistellyt lumen peittämän puutarhan kanssa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo. Nyt on paljon hommaa puutarhassa ja muiden kasvatusten parissa ;)

   Poista
 2. Samaa mieltä, alkukesän kitkeminen kantaa hedelmää. Ja ylipäätään kitkeminen aina.
  Kauniit ja siistit näkymät. Vaikka vuorokaudessa olisi tuplasti tunteja, kaiken saisi kevyesti pihalla kulumaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep. Koko ajan huomaa jonkin uuden homman joka pitäisi tehdä :D

   Poista
 3. Samaa mieltä Betweenin kanssa: Mikään aika ei tahdo riittää puutarhapuuhiin, sillä aina saattaa innostua uudesta projektista ja silloin kitkemisen suhteen ollaan toisaalla jo myöhässä :). Kitkeminen keväällä ja alkukesällä on kyllä tosi tärkeää.

  VastaaPoista
 4. Sama ongelma taitaa olla puutarhaihmisillä kaikkialla :) Aikaa saisi menemään puutarhan parissa vaikka kuinka paljon, eikä tunnit tahdo millään riittää kaikkeen. Töissäkin pitäisi käydä :) Onneksi on jo pitkät ja valoisat illat, ja puutarhaan ennättää hyvin töiden jälkeenkin. Kauniilta näyttää sinun puutarhassasi <3 Mukavaa viikkoa sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep. Onneksi on pitkät illat, mutta virtaa ja pituutta saisi siltikin olla lisää :)

   Poista
 5. Kaunis puutarha! Puuhaa riittää ja aika kuluu puuhatessa kuin siivillä. Sunnuntaina tein keväisiä peruspuutarhahommia monen monta tuntia. Onsevaanniinmukavaa :) Aurinkoista viikkoa toivottelee Tarja

  VastaaPoista
 6. Kaunista! Näin keväällä tunnit eivät meinaa riittää millään kaikkeen. Kevätkitkennän yritän minäkin tehdä mahdollisimman aikaisessa vaiheessa, kun rikat vielä lähtevät helposti irti eivätkä ole ehtineet kasvaa isoiksi. Sinullakin palloesikot nostavat kukkansa korkealle. Miksiköhän minulla se yrittää survoa kukkansa kohti juuria?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Viime vuonna palloesikot eivät minulla tehneet juuri kukkavartta vaan kukka tuli heti lehtiruusukkeen keskelle. Mietin oliko silloin niin lämmintä ja kuivaa..Omituisen näköisiä silloin olivat ;)

   Poista
 7. Ompa sinulla kaunista siellä ja siistiä. Heleitä kevätkukkijoita myös siellä täällä.

  VastaaPoista

Kiva kun kävit kommentoimassa :)