8. toukokuuta 2019

Kasvarissa kaikki hyvin kuitenkin


Taannoisesta lämmitysepisodista huolimatta kaikki kasvihuoneella olevat kasvit ovat hengissä. Sää on muuttumassa paremmaksi, joten tohdin viedä lisää kasveja kasvariin. 
Tänä vuonna esikasvatuksien määrä näyttää jäävänkin minimiin. Alunperin huhtikuuksi suunnittemani kylvöt jäivät tekemättä, koska päätimmekin lähteä reissuun. Tänään vielä kuitenkin kylvin päivänsineä, sillä sehän on melko nopea. Huhtikuussa ajattelin kylvää myös kääpiösamettkukan ja värinokkosen. Nekin pääsivät multaan vasta nyt.
Pian pääsee aloittamaan suorakylvötkin, joten alkuperäisestä suunnitelmasta lipsuminen ei haittaa ;)

Toin kasvarille muutaman pelargonin lisää.

..vaikkakin aikaisemmassa viileydessä pelargoni 'Jyväskylä' otti vähän itseensä punertaen lehtiään.

Tässä vertailun vuoksi vierekkäin kasvarissa olleet ja sisällä kasvaneet. Kasvarissa ollut petunia on matalampi ja topakampi kasvarissa kasvaessaan. Maurinmalvasta sisällä tuli hontelo hujoppi, kun taas kasvarissa olleet ovat topakampia.
Jättiverbenat eivät onnistu tänä vuonna niin hyvin. Viime vuonna tähän aikaan oli paljon komeampia taimia. Näistä sanoisin että sisällä kasvanut on parempi ;)


Pieniä valmisteluja kesää varten on tehty. Ostin nimittäin isomman vesisäiliön automaattista kastelujärjestelmää varten. Viimevuotinen olikin ihan liian pieni. Säiliön paikka ei tule olemaan tässä vaan toisessa nurkassa. 
Tuossa etualalla pienessä ruukussa on rucolaa. Kylvin sitä joku aika sitten. Siitä sanotaan että sitä vaivaa usein kaikenlaiset ötökät. Kasvihuoneessa tulee sille luultavasti liian lämmin ja se saattaa alkaa kukkimaan. Saa nähdä onnistuuko se. Epäilen  :)

Aika tyhjälle vielä näyttää...

Minulla oli jemmassa tuollaisia koukkuja, onpahan työkalut nyt paikallaan

Tarhurin villatakkikin pitää saada ripustettua johonkin ;)Eväätkin piti olla mukana, kuten pöydän kulmalla näkyykin ;)
18 kommenttia:

 1. Ollappa tuollainen kasvari <3 Näyttää sekä toimivalta että tunnelmalliselta. Aurinkoisia päiviä toivottaa Tarja / Ruusu-unelmia ja villasukkia

  VastaaPoista
 2. Hyvältä näyttää kasvihuoneessasi niin kasvien, kuin muunkin osalta.
  Nyt, kun vain saataisiin lämpimät säät pian takaisin.

  VastaaPoista
 3. Ihana kasvari sinulla! Ja kaikki tarpeellinen niin hyvässä järjestyksessä ja saatavilla. Olisipa tuollainen:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, vaan ei se aina niin järjestyksessä ole :)

   Poista
 4. Onko sinulla nyt lämpö öisin kasvarissa? Enää ei ole ollut pakkasta, mutta vajaa 2 astetta lienee liian vähän ainakin tomaateilla. Olisi mukavaa jo siirtää taimet kellarista pysyvästi kasvariin, mutta pelottaa niiden paleltuminen. Sääennusteiden vahtiminen on ollut viime aikojen suosituin harrastus.
  Kasvarisi on kyllä niin ihana paikka. Saattaisin viettää siellä enemmänkin aikaa ihan vain istumassa ja katselemassa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On lämmitys edelleen säädetty siihen vähintään viiteen. Tomaatit ja chilit ovat vielä sisällä, niille on vielä liian viileää.
   Luultavasti aiemmin se sulake napsahti vasta aamulla, kun isäntä laittoi auton lämmitykseen. Kasvari ja se ulkopistoke ovat samassa sulakkeessa. Luulen että niin kävi, en tosin ole varma :)

   Poista
 5. Kelpaa tuolla syödä eväitä. Nyt on ollut meillä viileitä öitä, toivottavasti pikkuhiljaa saadaan lisää lämpöä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On täälläkin aika viileää, mutta koska kasvit selvisivät niistä tosi viileistä öistä ja päivistä uskalsin viedä lisää taimia kasvariin. Tomaatit ja chilit ovat sisällä edelleen ;)

   Poista
  2. Hieno on kasvari Ja taimet ovat hyvän näköiset.Meilläkin on kylmät yöt Minullakin on kasvarissa jonkun verran taimia peitän yöksi ne :)

   Poista
 6. Vastaukset
  1. Juu, ehkä nyt ei päivisin enää kovin viileäksi mene ;)

   Poista
 7. Vastaukset
  1. Toiveissa tomaatit, sitten kun nekin saa sinne laitettua 🍅

   Poista
 8. Kasvarisi on kyllä viihtyisä, vaikka siellä ei olisi kasveja ollenkaan. Toki tällaisen kasvihörhön mielestä ne vielä lisäävät viihtyisyyttä :D Ulkona on ollut nyt niin koleaa, ettei ihmekään, jos kasvit palelevat kasvarissakin. Onneksi taitaa olla lämpimämpää luvassa. Minunkin melkein tekisi mieli laittaa eteisestä kasveja ulos yöksi, kun jo nyt on lämpimämpää kuin moneen päivään :D Peräti 12 astetta tähän aikaan illasta ja maisemat paksussa sumussa. Jännää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, onhan tämä vähän tälläinen huvimajan oloinen, mutta kyllä sillä ihan tärkeä funktio kasvien suhteen on :)

   Poista

Kiva kun kävit kommentoimassa :)