5. toukokuuta 2019

Meitä koetellaan ;)

Olipas melkoisen hyytävä keli pari päivää. Lunta tuli oikeastaan vain pari-kolme senttiä, mutta kylmä tuuli teki säästä tosi ikävän. Nämä kuvat otin eilen. Eilen illalla aurinko alkoi pilkahdella ja lumi pikkuhiljaa sulaa.
Ikkunasta katselin punarintaa ja peippoja. Punarinta nokki jäätynyttä kastematoa, peippo hyppeli lintulaudan alla. Kovin sääliksi kävi. Nekin varmaan manaavat tätä Suomen kevättä ;)

Ehkäpä näin sunnuntaina pääsen viettämään puutarhapäivää
ja linnuillakin on mukavampaa ;)26 kommenttia:

 1. Jotenkin tekee melkein pahaa katsoa tässä vaiheessa kevättä näitä kuvia, ihan liian paksulti lunta. Tänään näyttäisi olevan aurinkoista, toivottavasti sielläkin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sinistä taivasta näkyy ja aurinkokin pilkistelee. Toivottavasti tulee hyvä päivä ;)

   Poista
 2. Toivottavasti jää viimeisiksi takatalven koettelemuksiksi tältä keväältä. Aurinko paistaa nyt lähes pilvettömältä taivaalta. Toivotaan, että sielläkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sunnuntai oli jo huomattavasti parempi, kuuroja, mutta myös aurinkoa ;)

   Poista
 3. Jos nuo kevätkukkijasi näistä päivistä selviävät, niin syvä kumarrus heille! Toisaalta harvinaisia ja kauniita kuvia, kate on kovin poikkeuksellinen. Täällä paistaa jo aurinko ja lämpötila kohonnut kivasti, eiköhän tämä nyt jo riitä.

  VastaaPoista
 4. Iha liikaa valakoosta, mutta muuten hianoja kuvia. Hyvin nämä kevätkukkijat pärijää, mutta osa muista voi ottaa ittehensä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta, mutta kyllä ne uusia alkua sitten pian tekee ;)

   Poista
 5. Hätkähdyttävän näköiset kuvat. Eiköhän tämä nyt pian taas lämpene keväisiin lukemiin. Hatunnosto selvinneille kasveille!

  VastaaPoista
 6. Jos takatalvesta edes jotain positiivista voisi mainita, niin tuo kevätkurjenmiekkojen ja krookusten kukkien korostunut sini valkoista lunta vasten kuvissasi. Onneksi kasvit ovat talven jälkeen melkoisia mestareita selviämään kylmästä ja sopeutuneet vaihteleviin kevätsäihin.

  VastaaPoista
 7. Kuvat ovat hienoja. Varsinkin kuva kevätkurjenmiekoista kukkimassa lumen keskellä. Muuten hyytävä saa kyllä koettelee mieltä.

  VastaaPoista
 8. Keväällä kukkivat kasvit ovat selvinneet hyvin, tai sanoisin että kaikki kasvit ovat selvinneet hyvin tästä takatalvesta.

  VastaaPoista
 9. Huikean näköisiä nuo lumesta nousevat kukat! Täällä koettiin sama tunnelma viime yön jälkeen, mutta nyt on lumi poissa!

  VastaaPoista
 10. Vaikka lumi tässä vaiheessa kevättä onkin kuin pahimmasta painajaisesta, on se aika hieno tausta kukkiville sipulikukille. Upeita kuvia! Täällä ei vielä tänään ollut puutarhapäivä, mutta ehkäpä jo ylihuomenna :D Mukavaa sunnuntai-iltaa!

  VastaaPoista
 11. Hienoja kuvia! Meillä täällä Kainuussa on lunta liki 30 cm. Onneksi ensi viikolle on luvattu lämpenevää säätä, joten eiköhän lumi saa lopultakin kyytiä! Hyvää alkavaa viikkoa toivottelee Tarja / Ruusu-unelmia ja villasukkia

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oho. Pian se häviää kun lämpö tulee :)

   Poista
 12. No on teillä tullut lunta . Meillä satoi vähän mutta suli heti pois .Pakkanen on kyllä vieraillut ja vettä on satanut jonkin verran . Peittelin kyllä kaikki pionini en tiedä oliko hätävarjelun liioittelua.

  VastaaPoista
 13. Viime yönä pakkanen oli aika kova, auton lasit sai raapata ja kolmikerroksisen kerrostalon katto oli kuurassa. Hurjalta tuntuu, kun kevät on jo näin pitkällä. Toivottavasti nyt jo lämpenee...

  VastaaPoista

Kiva kun kävit kommentoimassa :)