5. elokuuta 2019

Jee. Satoa!

Viikonloppuna nostin viimeisetkin valkosipulit kasvulavasta. Täytyy sanoa että olen oikein tyytyväinen. Olen nimittäin melkoinen noviisi hyötykasvien suhteen, mutta näistä sain hyvän sadon.
Viime vuonna talvivalkosipuli onnistui myös, joten ehkä voin sanoa että se saattaa jatkossakin onnistua..toisin kuin muut kasvatukset.

Tässä lavassa kaverina pari itsekylväytynyttä ruiskaunokkia

  Kolmesta lavasta tuli aika kivasti satoa.
Ripustin valkosipulit kuivumaan katolle meneviin tikkaisiin. 
Täällä ne pysyvät jokseenkin suojassa sateelta.20 kommenttia:

 1. Mahtavaa! Itselläni epäonnistui suurin piirtein kaikki tänä vuonna.

  VastaaPoista
 2. Saitpa aikaisin korjattua sadon, itselläni meni elokuun loppupuolelle viimevuonna. Olet tainnut huolehtia hyvin kastelusta?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, ja näillä ole ruohonleikkuujäte katteena, ei niin heti haihdu kosteus pois.

   Poista
 3. Meillä Ukkokulta vastaa valkosipulista ja se on vielä tiukasti maassa. Kepasipulit nostin viime viikolla kellariin kuivumaan. Olen tyytyväinen määrään ja laatuun.

  VastaaPoista
 4. Hieno sato valkosipuleista.

  VastaaPoista
 5. Komeita sipuleita ja runsaasti! Mietin tuota lausetta "suojassa sateelta" - mikä se on, tuo sade?! Minäkin nostin viikonloppuna valkosipulit maasta, mutta vain muutaman sain varsineen, kun olivat jo varret kuivuneet ja kuihtuneet. Piti kaivaa sipuli esiin. Meillä tämä kuivuus alkaa nostattaa raivoa! Mutta sato sentään on valmistunut.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itsekin kirjoittaessani sitä meinasin laittaa sulkuihin että jos nyt sattuu satamaan :D

   Poista
 6. Hyvin on valakosipulit kasvanu. Miulla vielä ovat muassa ja kynsiä istutan liljojen suojaks.

  VastaaPoista
 7. Nam! Ja minusta nuo valkosipulit ovat kaikenkukkuraksi niin kauniitakin. Kelpaa niitä riiputella ja kuivattaa vaikka pääoven edessä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mietin ihan samaa. Nämä ovat niin kuvauksellisen kauniita :)

   Poista
 8. Hieno sato, täällä jäi pieneksi. Olisivat tarvineen enemmän kastelua. Ensivuonna uutta kokeilua. Vähän hassua, että minusta nuo on hankalia kasvatettavia ja sinulla taas helppoja :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei minulla ekalla kerralla onnistunutkaan. Hyötykasviyhdistyksen sivuilla on hyvät ohjeet https://hyotykasviyhdistys.fi/puutarhatieto/talvivalkosipulin-luonnonmukainen-viljely/

   Poista
 9. Komeita! Pitäisi minunkin varmaan kaivaa omani ylös. Tänä vuonna ei meilläkään kasvimaalla kasvanut juuri mikään muu, mutta valkosipulit porskuttavat yhtä luotettavasti kuin joka vuosi. Tai no, sen näkee sitten kun nostan ne :D Kiitos tikasvinkistä! Mietinkin jo, mihin saan sipulit noston jälkeen kuivumaan turvaan lapsilta.

  VastaaPoista
 10. Jestas miten komea sato. Minulla meni valkosipulisato aivan pieleen. Pieneksi jäivät kaikki. En tiedä mitä tein väärin mutta pitää yrittää uudelleen syksyllä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvät ohjeet löytyy hyötykasviyhdistyksen sivuilta ;)
   https://hyotykasviyhdistys.fi/puutarhatieto/talvivalkosipulin-luonnonmukainen-viljely/

   Poista

Kiva kun kävit kommentoimassa :)