23. marraskuuta 2018

Taivaalla kuuSiellä se möllöttää. Kuun kuvaamisessa jopa onnistun. Tähtikuvauksessa onkin toivomisen varaa.
Kuvia on rajattu, jotta saan kuun suuremmaksi. En omista niin hyvää objektiivia että raakakuva olisi kiva. Terävöinti on paikallaan, jotta kuun kraaterit näkyvät paremmin.


Näissä postauksen kolme viimeistä kuvaa on otettu samasta kohdasta. Huomaatte kuinka kameran asetusten ISO-arvon muutos vaikuttaa lopputulokseen.

1/100s f 5,6 ISO 1600, ei hyvä

1/100s F8 ISO 640. Näkyy kuun pintaa ja puita.

1/100s f 5,6 ISO 100. Näillä asetuksilla saan kuun kraaterit näkyviin ;)

Kamerassa käytän valotuksen asetusta (TV) joka siis 1/100. F-arvo eli aukon arvo määräytyy automaattisesti. ISO-arvolla 100 näkyvät kraaterit parhaiten. Vaikka tässä ikänäkökin tuli reilun puolen vuoden sisään, eivät kädet ole sentään vielä alkaneet vanhuuttaan tärisemään. Käsivaralla siis kuvattu :D


Mukavaa puuhaa ja kokeilemalla oppii, pikku hiljaa ;)


edit. Perjantaina kuu oli kirkkaampi, joten kuvaus asetuksena oli 1/250 f 5,6 ISO 100

16 kommenttia:

 1. Onpas hienoja kuukuvia! Valvottaako täysikuu vai muutenko vaan hiippailit pihalla?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos☺
   Nämä on otettu illalla. Yöksi taivas vetäytyi pilveen..

   Poista
 2. Koskaan en ole onnistunut ottamaan kuusta saatikka tähdistä mitään tuon näköistä kuvaa. Enkä ymmärrä noista kameran asetuksista mitään, joten automaatilla mennään minun kuvissani. Aloitin kerran valokuvauskurssinkin, jonka piti olla aloitteleville kuvaajille, mutta kuitenkin suurin osa kurssilaisista oli jo vaikka kuinka taitavia, joten me jotka tosiaan olimma aloittelijoita jäimme ihan huomiotta.
  Kivaa viikonloppua sinulle ja tsemppiä tähtien kuvaukseen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kokeile näillä asetuksilla. Tähtiä kuvataan taas pitkällä varoitusajalla ja jalustalla. Siinä en ole kuitenkaan onnistunut.
   Olipa harmi tuo kurssi.

   Poista
 3. Hienot kuvat. Olen "kuuhullu", aina olen yrittänyt kuvata kuuta. Ja valvottaa. Nyt pitäisi opetella täällä uudessa paikassa "etsimään" mistä voisi kuvata kuuta. Kerrostaloja joka puolella.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä se kuvaussuunta varmasti jostain löytyy :)

   Poista
 4. Kuvausasiat minullakin blogissa päällimmäisenä mielessä tällä hetkellä. Kuukuvaukseen en ole vielä hurahtanut, toki joskus huonolla menestyksellä yrittänyt. Hyvä idea laittaa asetuksia tänne niin voi testata :)

  VastaaPoista
 5. Komia on kuuhut. Kiitos asetusvinkeistä. Itse en kyllä käsivaralla saa kovin hääviä jälkeä, mutta nyt on lopultakin jalusta tilattu. Ilolla odotan sen saapumista!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, joskus aikoinaan googlettelin ohjeita ja kokeilin. Tällä asetuskella saa onnistumaan, joten laitoin sen jos vaikka olisi hyötyä jollekin ;)
   Otan käsivaralla monta kuvaa kohteesta, kun osassa se kamera tärähtää kuitenkin :)

   Poista
 6. Upeita kuvia! Minulle alkavat nuo kameran asetukset pikkuhiljaa seljetä, mutta nyt puuttuu vain kauko-objektiivi! Minkäköhän millinen objektiivi sinulla on kuuta kuvatessasi? Hienoja, tarkkoja kuvia olet saanut!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kamerassa oli tele 18-200mm, joka on yleensä mieheni kamerassa. Oma perus objektiivi on 17-50mm, joka ei riitä.
   Tuollakin 200mm pitää kuvaa cropata (rajata) kuvankäsittelyllä että saa kuun suuremmaksi. Eilen taas uudelleen kuvatessa oli kirkkaampi kuutamo, joten valotusaikaa oli lyhennettävä 1/250...

   Poista

Kiva kun kävit kommentoimassa :)